Stiri despre guvernare

  411 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rareş Bogdan: Cei de la USR să se gândească dacă un calcul politicianist meschin e mai bun decât salvarea unei ţări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rareş Bogdan: Cei de la USR să se gândească dacă un calcul politicianist meschin e mai bun decât salvarea unei ţări

  Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, luni seara, într-o emisiune la Antena 3, că USR ar trebui să se gândească „dacă un calcul politicianist meschin este mai bun decât salvarea unei ţări”, referindu-se la faptul că acest partid a anunţat că nu va intra la guvernare decât după organizarea de alegeri parlamentare şi a precizat că el pledează pentru o mare coaliţie a opoziţiei şi susţinerea unui candidat unic la prezidenţiale.

 • Apelul lui Adrian
Năstase. Mai poate fi reformat PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apelul lui Adrian Năstase. Mai poate fi reformat PSD?

  Adrian Năstase, fost premier şi fost lider al PSD, lansează un apel pentru reformarea partidului în numele unui comitet de iniţiativă recent înfiinţat. Scrisoarea identifică patru crize pe care le traversează PSD, de identitate, de management, de resurse umane şi comunicaţională, care au dus la rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare şi la izolarea partidului în plan european.

 • O
necesitate imperativă: trebuie sa ne recuperăm ţara!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O necesitate imperativă: trebuie sa ne recuperăm ţara!

  Motto: „Orice rău îşi are bunul său, atârnă numai de înţelepciunea omului să ştie a profita” (Ion C.Brătianu 1821-1891). „Câţiva oameni inteligenţi sunt mai de temut decât cea mai mare mulţime de proşti” (Platon).

 • Victor Ponta: Între Dragnea şi Ludovic Orban nu e nicio diferenţă. Orban a sabotat-o pe Turcan şi nu-l vrea pe Rareş Bogdan premier. Moţiunea nu trece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta: Între Dragnea şi Ludovic Orban nu e nicio diferenţă. Orban a sabotat-o pe Turcan şi nu-l vrea pe Rareş Bogdan premier. Moţiunea nu trece

  Liderul ProRomânia, Victor Ponta, l-a criticat dur, la Adevarul Live, pe liderul PNL Ludovic Orban, pe care îl acuză că a sabotat candidatura Ralucăi Turcan la şefia Camerei Deputaţilor. Liderul ProRomânia susţine că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu va trece, pentru că acelaşi Orban nu acceptă ca Rareş Bogdan să fie premier. Ponta a dezvăluit că BEC încearcă să atribuie un mandat în plus PSD penru Bruxelles.

 • Primul miting USR-PLUS a fost un eşec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul miting USR-PLUS a fost un eşec

  Prima dată am fost cât pe ce să mă las sedus de „iniţiativa“ PSD de a reduce numărul de ministere de la 25 la 16 de acum un an. Eu sunt convins că numărul bugetarilor în România este mult prea mare şi că trebuie tăiat în carne vie. Apoi mi-am dat seama că e doar o cioacă pentru a mai salva din dezastrul de a cădea 15 puncte procentuale într-un an.

 • Ce perspective are
coaliţia PSD-ALDE. Majoritate tot mai fragilă sub presiunea alegerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce perspective are coaliţia PSD-ALDE. Majoritate tot mai fragilă sub presiunea alegerilor

  Adoptarea Codului Penal a arătat că alianţa PSD-ALDE este periculos de aproape de pierderea capacităţii de a promova în parlament proiectele importante pe care şi le doreşte. Pe măsură ce presiunea scrutinului european începe să se simtă din ce în ce mai mult, se anunţă tensiuni tot mai mari chiar între cele două formaţiuni aflate la guvernare, mai ales că se intră în linie dreaptă şi pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.

 • Urmează obişnuitul şantaj
al UDMR la adresa coaliţiei de guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urmează obişnuitul şantaj al UDMR la adresa coaliţiei de guvernare

  Ne-am obişnuit, ştim ce urmează. Este foarte clar că preşedintele Iohannis nu va accepta remanierea propusă de premierul Dăncilă, aşa încât coaliţiei PSD-ALDE îi rămâne doar restructurarea politică a guvernului, votul în parlament, iar Iohannis nu mai are ce face. Trebuie să valideze guvernul rezultat din votul parlamentului. Şi acum încep calculele aritmetice.

 • S-a schimbat
raportul de forţe? Ce spun sondajele de opinie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a schimbat raportul de forţe? Ce spun sondajele de opinie

  În mai puţin de două luni, alegerile europarlamentare vor decide viitorul Uniunii Europene, dar vor avea şi un impact major în ceea ce priveşte politica internă. Rezultatul alegerilor poate determina trei situaţii pentru următoarea perioadă.

 • VIDEO Tatăl unuia dintre candidaţii la preşedinţia SUA, apel către români: „Votaţi candidaţi care nu vă vor trimite înapoi în robia dictaturii!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Tatăl unuia dintre candidaţii la preşedinţia SUA, apel către români: „Votaţi candidaţi care nu vă vor trimite înapoi în robia dictaturii!“

  „Arma secretă a lui Ted Cruz pentru a câştiga dreapta”, aşa cum a fost descris în presa americană pastorul Rafael Cruz, tatăl principalului contracandidat al lui Donald Trump din Partidul Republican, a vorbit despre politică şi corupţie la un eveniment care a avut loc la Cluj-Napoca. Rafael Cruz a discutat cu reporterii „Adevărul” despre cum poate fi schimbată o naţiune şi despre provocările României şi ale SUA.

 • VIDEO Profesori şi studenţi au protestat în faţa Universităţii din Iaşi, unde Tudorel Toader este rector suspendat: „Nu vrem republică infracţională“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Profesori şi studenţi au protestat în faţa Universităţii din Iaşi, unde Tudorel Toader este rector suspendat: „Nu vrem republică infracţională“

  Zeci de membri ai comunităţii academice din Iaşi au protestat joi, 14 martie, în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC). Aceştia şi-au exprimat dezacordul faţă de abuzurile pe care le fac cei aflaţi la guvernare, sprijiniţi de Tudorel Toader, ministrul Justiţiei şi actual rector suspendat al UAIC.

 • Lilian Carp şi Vladimir
Cebotari, despre scenariile privind noua guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lilian Carp şi Vladimir Cebotari, despre scenariile privind noua guvernare

  Blocul electoral ACUM DA PAS îşi menţine poziţia de a nu colabora cu niciunul dintre cele trei partide care au acces în noul Parlament, care a fost validat sâmbătă de Curtea Constituţională. Totodată, Partidul Democrat are pregătite patru scenarii de formare a noii majorităţi legislative.

 • Agenda 2024
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda 2024

  În toate sondajele de opinie recent efectuate, tema anticorupţiei este indicată de public drept nr.1 ca importanţă pentru România. Campaniile pentru alegerile din 2019 şi 2020 se vor concentra, cel mai probabil, pe această temă.

 • Dacă nu scapă de Dragnea
şi Dăncilă, PSD va pierde guvernarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu scapă de Dragnea şi Dăncilă, PSD va pierde guvernarea

  După pierderea lui Mihai Tudose, fost premier, a Corinei Creţu, comisar European, a lui Georgian Pop, membru vechi al PSD, fost şef al Comisiei de Control al SRI, se anunţă multe alte plecări din PSD a unor persoane cu greutate. În Camera Deputaţilor, cameră decizională în multe domenii importante, deja PSD-ALDE nu mai au majoritatea, le lipsesc 4-5 voturi.

 • Şase puncte necesare într-un program economic 2020 - 2024
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase puncte necesare într-un program economic 2020 - 2024

  O creştere graduală a salariilor şi pensiilor medii, înjumătăţirea volumului pensiilor speciale, dezvoltarea pensiilor private şi diminuarea impozitelor şi/sau contribuţiilor celor plătiţi cu salariul minim sunt doar câteva din măsurile pe care ar trebui să le ia cei care vin la guvernare în perioada 2020-2024, este de părere consultantul financiar Cristian Tudorescu.

 • Ministrul Muncii explică de ce Opoziţia spune că nu sunt bani de pensii şi salarii şi promite că nu vor fi probleme dacă PSD rămâne la guvernare şi după 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Muncii explică de ce Opoziţia spune că nu sunt bani de pensii şi salarii şi promite că nu vor fi probleme dacă PSD rămâne la guvernare şi după 2020

  Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi-a exprimat duminică seara temerea că, dacă Opoziţia vine la putere, va pregăti terenul pentru îngheţarea pensiilor şi salariilor, dând asigurări că, în cazul în care PSD rămâne la guvernare şi după 2020 vor fi bani de pensii şi salarii mărite, dar şi de investiţii.