Stiri despre guvern ponta

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Florin Cîţu: PSD ar fi trebuit sa majoreze participaţia
statului la OMV Petrom. Va amintiţi vizita lui Dragnea la Viena în campanie?
V-aţi prins cine a sponsorizat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Florin Cîţu: PSD ar fi trebuit sa majoreze participaţia statului la OMV Petrom. Va amintiţi vizita lui Dragnea la Viena în campanie? V-aţi prins cine a sponsorizat?

  Florin Cîţu, senator liberal, a vorbit, într-o postare pe Facebook,  despre „furăciunea” ascunsă de PSD în cazul OMV Petrom,  unde, încă de acum cinci ani, guvernul Ponta ar fi trebuit să majoreze participaţia statului la companie. Pe lângă faptul că asta nu s-a produs, PSD l-a numit în consiliul de supraveghere al Petrom pe secretarul general al partidului.

 • Tăriceanu: Coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu mai funcţionează. Voi propune să susţinem împreună măsurile fostei guvernări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăriceanu: Coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu mai funcţionează. Voi propune să susţinem împreună măsurile fostei guvernări

  Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că, după demisia Guvernului Ponta, coaliţia PSD-UNPR-ALDE nu a mai funcţionat, fiecare partid fiind adeptul unor poziţii diferite. Totuşi, fostul liberal susţine că va propune ca, la nivel de alianţă, foştii parteneri să suţină în Parlament măsurile din timpul guvernării lor.

 • Presa internaţională despre protestele din România şi demisia guvernului Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa internaţională despre protestele din România şi demisia guvernului Ponta

  Presa internaţională relatează pe larg despre a doua zi de proteste din România şi despre demisia guvernului Ponta. „Guvernul României demisionează în urma protestelor”, titrează Washington Post, precizând că „furia împotriva guvernului mocnea la foc mic de mai multă vreme, mulţi percepând executivul ca fiind corupt, iar incendiul de vineri s-a adăugat la această nemulţumire”.

 • O adunare liniştită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O adunare liniştită

  Aşadar, marele şi cel mai democratic partid al României, PSD, fireşte, a decis. Doar preşedintele interimar, dl. Liviu Dragnea, va putea candida la Congresul din data 18 octombrie la funcţia de preşedinte en titre. Ceilalţi posibili contracandidaţi au fost descalificaţi, având, după cum ni se spune, dosarul incomplet.

 • PSD se scufundă cu Dragnea de
gât
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD se scufundă cu Dragnea de gât

  Nu mă poate bănui nimeni că mor de grija PSD. Dar e de neînţeles politica dusă de actuala conducere a partidului, care riscă să scufunde PSD în mlastina neîncrederii electoratului. Populaţia şi electoratul din România sunt exasperate, indignate, revoltate de corupţia fără sfârşit, care duce la fraudarea  banilor publici destinaţi spitalelor, şcolilor, infrastructurii de transport, canalizării şi alimentării cu apă curentă a satelor noastre

 • Arsenie Boca Preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arsenie Boca Preşedinte

  Viitorul nostru e deja scris de trecutul care e cu mult mai important decât orice formă de interes pentru o ţâră de progresism. Biserica a început procesul de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Marketingul a învins în strană şi nu te mai poţi pune cu brand awarness-ul. Slavă Domnului că încă nu au apărut sondaje în care să fim întrebaţi dacă l-am vota pentru Preşedinte.

 • ANALIZĂ De ce
sunt liberalii atât de impotenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce sunt liberalii atât de impotenţi

  PNL înregistrează eşec după eşec şi nu reuşeşte să se remarce prin nicio acţiune politică. „Adevărul“ a consultat mai mulţi specialişti în analiză politică pentru a explica motivele ineficienţei de care dă dovadă Opoziţia.

 • Să învăţăm limba maghiară votând!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să învăţăm limba maghiară votând!

  Aşa după cum se putea lesne anticipa, moţiunea de cenzură depusă de marele şi, din păcate, tot mai inconsistentul PNL a fost un imens şi grotesc eşec. Nu trebuia să fii analist politic pentru a-i anticipa nereuşita. Ajungea doar să ştii operaţiuni matematice simple, aşa cum sunt adunarea şi scăderea şi să ai capacitatea de a realiza că actuala majoritate parlamentară e încă una sigură.

 • Moţiunea care stabileşte taberele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiunea care stabileşte taberele

  Guvernul a trecut testul moţiunii. Liberalii i-au somat „să aleagă între România şi Ponta”, însă PSD-ul şi colegii din alianţă nu s-au simţit puşi sub presiune, iar moţiunea a părut a avea puţine şanse de reuşită încă de la început. Şi-atunci de ce s-a depus?

 • PNL lucrează
temeinic la eşecul moţiunii de cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL lucrează temeinic la eşecul moţiunii de cenzură

  Liberalii urmăresc să-l debarce pe Victor Ponta din fruntea Guvernului prin moţiunea de cenzură, însă nu sunt deloc deschişi la dialog  cu alte partide de la Putere, în condiţiile în care sunt foarte departe de a schimba singuri majoritatea parlamentară.

 • Moţiunea de uzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiunea de uzură

  Nici nu a început bine noua sesiune parlamentară, că PNL a decis să folosească deja cel mai important instrument pe care opoziţia îl are la îndemână pentru a schimba configuraţia politică în Parlament şi în Guvern: moţiunea de cenzură.

 • PNL a depus moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!“. Votul va avea loc pe 29 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL a depus moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!“. Votul va avea loc pe 29 septembrie

  PNL a depus luni moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta“, documentul fiind semnat de 180 de parlamentari. Birourile Permanente ale celor două Camere au stabilit calendarul dezbaterii moţiunii: miercuri are loc citirea acesteia, iar pe 29 septembrie, de marţi într-o săptămână, votarea moţiunii.

 • Centura Bucureştiului, măsura incompetenţei guvernului Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centura Bucureştiului, măsura incompetenţei guvernului Ponta

  Suntem, probabil, singura ţară din UE a cărei capitală nu are o centură funcţională. Mai toţi bucureştenii care au maşina au simţit pe propria piele ce înseamnă acest calvar: ore pierdute, nervi, consum de carburant, întârzieri la serviciu.

 • Ascensiunea „Generalului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascensiunea „Generalului”

  Rezultatul surprinzător din turul II al alegerilor prezidenţiale a creat o aşteptare în ceea ce priveşte reconfigurarea întregii scenei politice. Principala întrebare care a dominat perioada de după alegeri a fost „când cade guvernul?“.

 • Un alt mod de a face politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un alt mod de a face politică?

  Domnul Liviu Dragnea a declarat, de curînd, că avem nevoie de un nou mod de a face politică. Avem nevoie de un „pact” pe termen lung al tuturor partidelor ţării, de un armistiţiu bazat pe „dialog şi continuitate”, de conlucrarea patriotică a tuturor, în jurul unui „proiect de ţară peren”. Poţi să ai ceva împotrivă? E drept, ai mai auzit asemenea îndemnuri şi altădată: „consens”, „uniune naţională”, „ţara mai presus de interesele de partid” etc.

 • Partidul te ridică, partidul te coboară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul te ridică, partidul te coboară

  Complicata dramaturgie politică a săptămânii pe cale să se încheie şi telenovela din jurul Codului fiscal, telenovelă întru prelungirea căreia rolul de principal scenarist i-a revenit preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, tocmai întors din Brazilia unde se pare că a urmat un curs de calificare în domeniu, lasă loc de multe speculaţii legate de viitorul d-lui Victor Ponta.

 • Ministerul Educaţiei îşi demonstrează incompetenţa şi
neputinţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei îşi demonstrează incompetenţa şi neputinţa

  Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care prevede recunoaşterea diplomelor absolvenţilor de studii universitare neautorizate, majoritatea absolvenţi de la Spiru Haret. Ministerul Educaţiei apreciază că numărul persoanelor cărora li se vor recunoaşte studiile, prin această OUG, este de 70.000.

 • Interminabila
şi permanenta execuţie a lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interminabila şi permanenta execuţie a lui Victor Ponta

  Nemuritorului prim-ministru al României ar trebui să i se recunoască măcar vreun record mondial în ceea ce priveşte supravieţuirea în condiţii extreme. I s-au aruncat bombe peste bombe fără niciun efect. Nu l-a clintit nici nucleara lu' Turcescu şi nici dosarul lui Băsescu. Stai să vezi ce nu credeai că o sa i se întâmple e micul lui dejun preferat. El este nimeni altul decât Victor Indestructibilului Ponta.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cum arată o ţară de succes. Şi de ce noi nu suntem una
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cum arată o ţară de succes. Şi de ce noi nu suntem una

  Cum ştim dacă România evoluează sau nu, dat fiind că ţările de acest tip au totdeauna evenimente multe şi schimbări pe fond puţine? Cu alegerea lui Klaus Iohannis în noiembrie 2014 am arătat că există o majoritate de români care vor o ţară altfel şi în decembrie majoritatea credea că ţara merge într-o direcţie bună.

 • Victor Ponta pare să ne fi păcălit din nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta pare să ne fi păcălit din nou

  Duminică seara, îndată după ce am aflat că dl. Victor Ponta s-a autosuspendat de la conducerea PSD, am crezut şi eu, preţ de câteva ore, că sfârşitul său politic e doar o chestiune de zile. Eram gata-gata să pariez că dl. Ponta nu va putea să supravieţuiască prea mult în fruntea guvernului. Poate doar până la sfârşitul săptămânii în curs.

 • Eşecul lui Victor Ponta, eşecul unei generaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecul lui Victor Ponta, eşecul unei generaţii

  Eşecul lui Victor Ponta în politica românească este una dintre cele mai mari drame pe care le puteam avea în acest moment. Un personaj tânăr, care părea talentat pentru politică şi care nu dădea semne că şi-ar fi dorit mai mult decât i se cuvine s-a transformat într-unul dintre cei mai dispreţuiţi politicieni din ultimii 25 de ani. În el s-au strâns toate frustrările unei întregi generaţii.

 • Sebastian Lăzăroiu: S-a întors Ponta. Ce urmează?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sebastian Lăzăroiu: S-a întors Ponta. Ce urmează?

  Premierul suspendat din funcţie s-a întors de la Istanbul, după o lungă perioadă de recuperare. E necesar totuşi să reamintim cursul evenimentelor, pentru că acesta nu e un nou început, ci o continuare a unui şir de împrejurări politico-judiciare care se îndreaptă spre un deznodământ.

Modifică Setările