gutuie - ultimele știri
Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă este gutuia, spune nutriționistul Mihaela Bilic, care a explicat online care sunt beneficiile consumului acestui aliment recomandat și diabeticilor și cât de prietenos este cu silueta.
Pufoasele şi parfumatele gutui sunt nu doar fructe delicioase, ci şi adevărate comori în ceea ce priveşte întrebuinţările lor terapeutice. Indiferent de modul în care le consumăm- crude, coapte, uscate sau fierte- acestea îşi păstrează proprietăţile.
Chiar dacă le consumăm crude, coapte, uscate sau fierte, gutuile îşi păstrează proprietăţile. Sunt considerate un adevărat medicament natural pentru ficat, plămâni, inimă şi stomac.
Încă din Grecia antică, gutuia era considerată drept dar al zeilor. Avicenna i-a dedicat un întreg capitol în „Canonul Medicinei”. Din timpuri străvechi, fructul a fost de ajutor într-o gamă variată de boli, folosindu-se pe scară largă în medicina po...