gustos - ultimele știri
Un preparat delicios va impresiona, cu siguranță, musafirii. Musacaua de cartofi iese gustoasă dacă se respectă rețeta pas cu pas. Cea mai bună mâncare se gătește după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Cu cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională nu dai niciodată greș. Deși nu se prepară ușor, această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă. Ca să fie delicioasă, gospodinele sunt sfătuite să coacă legumele pe tablă sau pe grătar.
Un desert fin și aromat care nu poate fi refuzat de nimeni. Este vorba despre cel mai pufos chec, preparat după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
De Ignat, românii care taie porcul se delectează după o zi obositoare cu o friptură delicioasă. Este pomana porcului, un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc.
O mâncare ieftină, gustoasă şi uşor de preparat este prazul cu măsline. Reţeta delicioasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Mâncarea de spanac este un preparat uşor şi sănătos care se poate găti în diverse moduri. Aliment plin de vitamine şi hrănitor, preparatul iese delicios după reţeta lui Radu Anton Roman.
Gospodinele care umplu cămările cu bunătăţi pentru iarnă nu vor da greş cu reţeta de conservare a ardeilor graşi , aparţinând regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Cea mai gustoasă salată de vinete. Cât se lasă la scurs după coacere, secretul preparatului delicios
Adusă în Europa de arabi, vânăta este la noi vedeta „borcaniadei“ de toamnă: vinete tocate la congelator, vinete sărate la borcan, salată de vinete şi zacuscă, vinete împănate în suc de roşii, în ulei etc.
Preparat uşor de vară, chifteluţele de dovlecei cu brânză telemea sunt un deliciu. Dacă mai pui lângă şi un sos de roşii cu usturoi ori de smântână cu usturoi şi mărar, ele devin „paradisiace“ aşa cum le-a catalogat regretatul Radu Anton Roman.
Garnitură la şniţele şi fripturi sau simplă, de post, mâncarea de mazăre este un deliciu. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul Anton Romna, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Preparat delicios de primăvară, spancul se poate găti în mai multe moduri. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Un fermier buzoian a dat lovitura cu usturoiul românesc: cultivă un soi nou, botezat Benone, după numele celebrului interpret de muzică populară Benone Sinulescu. E mai dulceag, mai aromat şi mai iute decât cel din import, spun creatorii acestui ustu...
Mâncare veche românească care se găteşte primăvara, ciorba de salată verde este delicioasă. Reţeta preparatului gustos o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Nelipsite de pe mesele româneşti, sarmalele se prepară cu multă grijă. O reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, le învaţă pe gospodine ce ingrediente să pună în sarmale ca să iasă gustoase.
O reţetă delicioasă şi uşor de gătit este puiul la cuptor, preparat după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Dacă se respectă paşii gătirii, mâncarea iese gustoasă, notează autorul în lucrarea ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi...
Printre preparatele de Crăciun, cârnaţii sunt la loc de cinste pe mesele românilor. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul Radu Anton Roman care dezvăluie în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) câteva sec...
Jumările, făcute din slănină prăjită după tăierea porcului, sunt un deliciu. Reţeta gustosului aperitiv o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cea mai bună plcăintă cu brânză dulce se face urmînd reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia), autorul ne arată paşii celei mai bune prăjituri.
Pregătită din timp de gospodine pentru iarnă, zacusca este un preparat care umple cămările. Reţeta delicioasei gustări o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Dacă sun...
Gătiţi vara sub toate formele, dovleceii sunt un deliciu dacă îi umplem cu carne tocată şi prepaăm un sos cu smântână şi roşii. Reţeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, v...
Cum faci cei mai gustoşi ardei umpluţi. Ingredientele secrete care dau savoare, cât se ţin la cuptor
Cei mai gustoţi ardei umpluţi se fac în Bucovina. Reţeta deliciosului preparat o regăsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom Radu Anton Roman care spunea că acest fel de mâncare poate sta pe or...
Producătorii de pepeni nu au dat lovitura în acest an. Lubeniţele s-au copt anevoios din cauza vremii nefavorabile, însă, chiar şi aşa, recolta este gustoasă. Comercianţii din Bărăgan spun că pepenii româneşti sunt la mare căutare şi că, dacă vrei un...
Cu piure de cartofi alături, chifeluţele sunt un preparat delicios, nelipsit din bucătăria românească. Sunt uşor de preparat şi ies gustoase dacă sunt gătite după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Un preparat gustos şi săţios, ciorba de cartofi, care se serveşte cu ardei iute şi smântână, se găteşte rapid. Reţeta deliciosului preparat o găsim în cartea regretatului gastronom Radu Anton Roman - „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura P...
O reţetă delicioasă de plăcintă cu carne regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un s...
Românii pot prepara acasă gustoşii mititei. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul explică ce ingrediente ...
În lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman, gospodinele găsesc reţeta fripturii perfecte de miel pe care o vor pune pe masa de Paşte.
Jântuitul se obţine din zerul rămas după ce se face brânza, având în el mici bucăţele de urdă. Reţeta de preparare a unei ciorbe este extrem de simplă.
Aliment hrănitor, bogat în vitamine şi minerale, spanacul se găteşte rapid. O reţetă delicioasă găsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Spanacul înăbuşit poate fi şi o o ga...
Pâinea pregătită în casă este sănătoasă şi deosebit de gustoasă. Spre deosebire de cea din comerţ, aluatul nu conţine amelioratori şi E-uri şi poate fi păstrată mai multe zile, fără se se fărâmiţeze. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman.
Radu Anton Roman, regretatul gastronom, le învaţă pe gospodine cum să pregătească papanaşi delicioşi, aşa cum pregăteau femeile de la ţară, pe vremuri, în Muntenia. Pentru un desert perfect trebuie respectaţi întocmai paşii gătirii şi ingredientele.
Reţeta deliciosului preparat o regăsim în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Regretatul gastronom le învaţă pe gospodine şi paşii gătirii, dar şi ce ingrediente să adauge pentru a obţine mâncarea perfectă.
Papricaşul de pui cu paste este un fel de mâncare potrivit atât pentru masa de prânz, cât şi pentru o cină săţioasă.
Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii preparării îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul ne învăţă ce condiment...
Magiunurile se fac din prune, caise sau corcoduşe foarte coapte, pentru că, în principiu, nu se pune zahăr. Gustul rafinat îl dau miejii de sâmbure, mai ales cei de caisă şi de zarzăre. Reţeta unui magiun delicios o găsim la regretatul gastronom Rad...
Dacă doriţi o masă ieşită din comun ca să vă impresionaţi invitaţii, carnea de prepeliţă este extrem de gustoasă, are o aromă specială....
Jambonul fiert în bere este o reţetă pe care bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că o are de la nemţii din zona Banatului....
Reţeta delicioşilor papanaşi munteneşti nu este deloc sofisticată, însă trebuie urmaţi îndeaproape toţi paşii pentru ca desertul să iasă perfect. Secretele preparatului simplu sunt dezvăluite în cartea despre gastronomie a celebrului Radu Anton Roman...
Reţeta celei mai gustoase fripturi de miel, nelipsită de pe mesele de Paşte, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman. Gătit cu grijă, preparatul va fi deoseb...
Cartofii ţărăneşti, care pot fi serviţi ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător, se prepară rapid şi sunt deosebit de gustoşi. Reţeta poate fi găsită în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, aparţinând regreatului gastronom Ra...
În curând, spanacul va putea fi găsit la pieţele din toată ţara. Reţeta de astăzi, propusă de Uica Mihai, are la bază această plantă....
Gătite mai ales în post, turtele sunt un apertivit ieftin şi sănătos. Reţeta de pe vremea bunicii se mai păstrează şi astăzi. Gătite ca odinioară la ţară, turtele făcute în casă sunt un deliciu. Gela Dumitrache, o învăţătoare din comuna călărăşeană U...
Bucătarul reşiţean UIca Mihai are mai multe reţete pe bază de fasole pe care le-a prins şi în cărţile sale şi recunoaşte că alimentul se află printre preferatele lui....
Pilaful cu ciuperci, o mâncărică de post muntenească sănătoasă şi ieftină, se găteşte rapid cu doar câteva ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneş...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că are un leac nemaipomenit pentru mahmureală. O zeamă de sezon care te pune pe picioare imediat....
Murăturile, la fel ca vinul roşu, au darul să uşureze drumul gastric al fripturilor şi să schimbe gustul greu al grăsimilor. Preparate ca la carte, sunt un deliciu. Reţeta combinării legumelor şi a fructelor, dar şi ce cantităţi de condiment trebuie ...
Tocăniţa de pui realizată după reţeţa gastronomului Mircea Groza este o mâncare foarte gustoasă, învăluită în aroma de usturoi şi foarte uşor de pregătit.
După cum nota Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), un rasol reuşit trebuie să fie bine condimentat.
Bogat în fibre, potasiu şi apă, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi se digeră foarte uşor. Vara, dovleceii pane sunt neplisiţi d epe mese. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea sa...
Pentru a nu da greş, gospodinele găsesc reţeta pregătirii acestui fel de mâncare la regretatul gastronom, Radu Anton Roman. Pentru a ieşi delicioase este obligatoriu să se respecte ingredientele şi paşii reţetei.
Mâncarea de fasole verde cu usturoi şi roşii este un preparat de vară, savuros, rapid şi hrănitor, care vă va aminti, cu siguranţă, de gusturile copilăriei.
Sebastian Paul, bucătarul bănăţean care găteşte cu public în cadrul proiectului „Bucătăria lui Paul“, recomandă pentru perioada de post chifteluţele vegetale
Chef Marian Popovici, unul dintre cei mai căutaţi bucătari pentru evenimentele din Banat, are o reţetă de desert care îţi lasă gura apă....
Deosebit de gustoase şi uşor de preparat, sărmăluţele în foi de viţă sunt un deliciu care nu lipseşte de pe nicio masă în timpul verii. Reţeta acestui fel de mâncare deosebit, dar şi ingredientele care dau savoare le regăsim la reputatul gastronom Ra...
Desert moldovenesc, uşor de preparat şi deosebit de gustos, Poale-n brâu este gătit de orice gospodină care doreşte să-şi uimească musafirii. Reţeta originală şi paşi gătirii o regăsim la radu Anton Roman, renumitul gastronom în „Bucate, vinuri şi ob...
Uica Mihai, un bucătar din Banat, este cunoscut pentru reţetele sale în care foloseşte ca principal ingredient urzicile....
Preparat desoebit de gustos, vechi de când lumea, ciorba de salată verde se găteşte rapid. Paşii preparării mâncării delicioase îi regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia...