Stiri despre grigore constantinescu

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Povestea profesorului care a scris o
carte despre rezistenţa anticomunistă. Tatăl său a fost împuşcat
de Securitate, iar mama a făcut 15 ani de muncă silnică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa anticomunistă. Tatăl său a fost împuşcat de Securitate, iar mama a făcut 15 ani de muncă silnică

  Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomunistă. Mişcarea l-a afectat direct, părinţii săi având mult de suferit pentru susţinerea fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu. Iustina, mama sa, a fost condamnată la 15 ani de muncă silnică, iar tatăl său a fost executat.

 • Întoarcerea morţilor vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea morţilor vii

  V-aţi întrebat vreodată de ce nu vine nici un tânăr în urma matusalemilor din critica muzicală românească? Eu da, şi unul dintre răspunsuri ar putea fi că oamenii aceştia au pervertit ideea de critică până la punctul în care ea a încetat să mai existe în România.

 • S-a încheiat la Bucureşti cea de-a XXVI-a ediţie a Concursului Naţional
de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a încheiat la Bucureşti cea de-a XXVI-a ediţie a Concursului Naţional de Critică şi Interpretare Muzicală „Mihail Jora”

  Competiţie lansată imediat după Revoluţie prin iniţiativa fondatorului, prof. univ. dr. Dr. H. C. Grigore Constantinescu, pentru omagierea centenarului (1991) naşterii marelui muzician român Mihail Jora, Concursul Naţional de Interpretare Muzicală ce-i poartă numele a reunit timp de două decenii şi jumătate tineri aspiranţi la performanţă în arta interpretativă.

 • Excelenţa cântului cameral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Excelenţa cântului cameral

  Continuând seria manifestărilor prilejuite de împlinirea unui secol şi jumătate de la naşterea lui Richard Strauss, Filarmonica bucureşteană a găzduit unul dintre cele mai captivante momente muzicale camerale ale acestei părţi a stagiunii, anume recitalul susţinut de mezzo-soprana Oana Andra în compania pianistului Alexandru Petrovici.

 • Enescu, de la Viena la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu, de la Viena la Paris

  Tânărul George Enescu a reuşit să se afirme şi să se facă remarcat în mediul pretenţios al Vienei din finalul de secol romantic, după care s-a impus definitiv în capitala Franţei.

Modifică Setările