Stiri despre greco-catolicism

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Să mergem împreună. Zâmbind
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să mergem împreună. Zâmbind

  Timp de trei zile, Papa Francis a plimbat soarele după el prin România. Diplomaţie şi bună dispoziţie. Câteva repere ale acestei călătorii.

 • Şapte „martori ai
Fericirii“, beatificaţi la Blaj de Papa Francisc, într-o
carte scrisă de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte „martori ai Fericirii“, beatificaţi la Blaj de Papa Francisc, într-o carte scrisă de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu

  Volumul realizat de cele două profesoare pe baza dosarului de beatificare înaintat la Vatican, „Martori ai Fericirii. Şapte vieţi de sfinţi români“, publicat de editura Humanitas, va fi lansat marţi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iar la târgul Bookfest, sâmbătă, la ora 14.30, la standul editurii. Evenimentul este excepţional, ţinând cont că coincide cu vizita Papei, care-i va beatifica pe cei şapte martiri greco-catolici.

 • Bixad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bixad

  Dosarul greco-catolicismului a fost redeschis la noi în ultimele zile ale lui Decembrie. În primul act al noii puteri a fost anulată desfiinţarea abuzivă a Bisericii Române Unite cu Roma şi legalizat avortul. Prin amestecul acesta halucinant de teme şi valori, Legea 1/1989 anunţa deja lungul drum fundamental marcat de confuzie al tranziţiei.