Stiri despre grasimi

  253 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente contaminate: poţi să le depistezi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente contaminate: poţi să le depistezi?

  „Alimentele voastre să fie leacurile voastre”, spunea anticul Hipocrat. După scandalurile cu laptele contaminat, carnea de cal pe post de vită, puiul cu Salmonella, virtuţile alimentelor din coşul zilnic de cumpărături sunt puse sub semnul îndoielii. Cum poţi să-ţi dai seama când ceva nu e în regulă?

 • Opt alimente care îţi sporesc starea de stres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opt alimente care îţi sporesc starea de stres

  Există multe moduri nesănătoase de a face faţă presiunii şi anxietăţii, iar printre ele se numră şi mâncatul pe fond nervos, băuturile alcoolice şi energizantele. În mod paradoxal, atunci când eşti stresat, organismul tău tânjeşte chiar după alimentele care îi pot înrăutăţi starea, scrie „Huffington Post“.

 • Alimente care par sănătoase, dar nu sunt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care par sănătoase, dar nu sunt

  Nu întotdeauna salata, pâinea integrală sau alimentele care nu conţin grăsimi sunt sănătoase. Expertul în nutriţie Katherine Brooking a dezvăluit, pentru „Fox News“, care sunt acele alimente pe care le considerăm sănătoase, deşi nu sunt, şi a oferit câteva alternative.

 • Cinci alimente
care te seacă de energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci alimente care te seacă de energie

  Cu toţii ştim că unele alimente sunt mai bogate în calorii decât altele. De cele mai multe ori, căutăm chiar bombele calorice, la gândul că ne vor da mai multă energie, dar unele dintre ele ar putea să aibă efectul invers.

 • Spune „adio” grăsimilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spune „adio” grăsimilor!

  Vrei să slăbeşti, dar în acelaşi timp îţi doreşti să ai o alimentaţie sănătoasă, bogată în substanţe nutritive? Dieta săracă în grăsimi este soluţia optimă. Află după ce principii funcţionează.

 • Cum tratezi colonul iritabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi colonul iritabil

  Orice persoană poate avea dureri abdominale, balonări, crampe şi indigestie. Ce e de făcut însă dacă acestea persistă? Iată cum poţi trata colonul iritabil.

 • Carnea de pui. Pro sau contra?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea de pui. Pro sau contra?

  Carnea de pui este preferata românilor, aşa arată un studiu recent referitor la comportamentul alimentar al concetăţenilor noştri. E bine? E rău? Părerile sunt împărţite, chiar printre nutriţionişti, mai ales când vine vorba despre provenienţa puilor, despre modul de păstrare şi de preparare. Cât de sănătos este consumul cărnii de pui ne spune prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 • Cum te ajută nucile să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te ajută nucile să slăbeşti

  Dacă iubeşti nucile, seminţele, fisticul, alunele, de acum ai un motiv în plus să le mănânci: te ajută să rămâi în formă. Află cum şi în ce cantitate să le iei pentru a nu avea efectul opus, de îngrăşare!

 • Dieta sănătoasă pentru viitoarele mămici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta sănătoasă pentru viitoarele mămici

  Eşti atât de fericită că vei deveni mamă, încât ai face orice să te asiguri că bebeluşul va fi sănătos şi, de ce nu, puţin dolofan. Totuşi, ai grijă ce şi cât mănânci în timpul sarcinii!

 • 
Ce e mai important: numărul sau tipul caloriilor? 
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e mai important: numărul sau tipul caloriilor? 

  Atunci când vrem să slăbim trebuie să avem în vedere atât numărul caloriilor, cât şi calitatea lor. Potrivit unui studiu citat de ,,Los Angeles Times“, în funcţie de cantitatea consumată de carbohidraţi, proteine şi grăsimi vom reuşi să ne menţinem greutatea şi după ce am slăbit sau, dimpotrivă, vom recâştiga încet, dar sigur kilogramele pierdute.  

 • Mâncăm prea puţin peşte, arată studiile!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncăm prea puţin peşte, arată studiile!

  Românii, deşi mari consumatori de carne, nu prea mănâncă peşte, arată un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

 • Ai grijă când mănânci, nu doar la ce mănânci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai grijă când mănânci, nu doar la ce mănânci!

  Frecvența și momentul zilei în care luăm masa sunt mai importante decât tipurile de alimente pe care le consumăm în ceea ce privește apariția obezității, arată un studiu recent efectuat de cercetătorii americani.

 • 7 motive care te împiedică să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 motive care te împiedică să slăbeşti

  Ai grijă să mănânci în fiecare zi alimente sănătoase, nu consumi dulciuri sau grăsimi rele, faci mişcare şi totuşi nu slăbeşti deloc. Nu te alarma! Iată 7 motive care te împiedică să fii suplă.

 • SUPERALIMENTE Seminţele de in te ajută să slăbeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUPERALIMENTE Seminţele de in te ajută să slăbeşti

  Puţină lume le include în dietă, deşi sunt unele dintre seminţele cu cel mai mare conţinut de substanţe nutritive şi, deci, cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă.

 • Taxa pe produse fast-food revine în actualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxa pe produse fast-food revine în actualitate

  Alimentele care afectează sănătatea oamenilor şi contribuie la apariţia obezităţii vor fi impozitate şi în Marea Britanie. În România, proiectul care viza acest impozit este uitat într-un maldăr de dosare.

 • Ce preţuri plătesc iubitorii de fast-food
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce preţuri plătesc iubitorii de fast-food

  Un astfel de „festin“ ne aduce suficiente calorii, grăsimi şi sodiu pentru întreaga zi, dar mai deloc nutrienţii de care avem nevoie. Iar gustul bun ne creează o dependenţă periculoasă.

 • Ce favorizează cancerul colorectal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce favorizează cancerul colorectal

  Frecvenţa acestei boli s-a dublat în România în ultimele două decenii, iar cauza este în mare parte dieta occidentală, săracă în fibre şi bogată în grăsimi.

 • A fost identificat al şaselea gust: cel pentru grăsime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost identificat al şaselea gust: cel pentru grăsime

  Până acum, se ştia că avem cinci tipuri de senzaţii gustative: dulce, acru, amar, sărat şi umami. Acum, cercetătorii au descoperit că avem şi receptori gustativi specializaţi în identificarea grăsimilor.

 • Ce nu ştiai despre lactate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ştiai despre lactate

  Lapte, brânză sau iaurt? Care sunt mai bune pentru sănătate şi de ce provenienţă trebuie să fie? Ţine cont de câteva informaţii pentru a alege echilibrul optim între proteine şi grăsimi. Nu în ultimul rând, învaţă cu ce să le combini pentru a evita tulburările digestive.

 • Tot ce trebuie să ştii despre trigliceride
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre trigliceride

  Dacă analizele îţi indică un nivel crescut al grăsimilor din sânge, este bine să iei măsuri urgent, deoarece duc la boli cardiovasculare şi la pancreatită. Află ce sunt trigliceridele şi ce rol joacă în organism.

 • Iarna, mâncaţi mai puţine grăsimi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarna, mâncaţi mai puţine grăsimi!

  Pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a ne menţine în formă pe durata sezonului rece trebuie să evităm alimentele grase.

Modifică Setările