Stiri despre graham vick

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)

  După premiera din 2016, care a închis cel mai agitat sezon al ONB din istoria postbelică, Fidelio regizat de Graham Vick a avut al doilea spectacol abia acum, ceea ce pune în discuţie modul în care sunt cheltuiţi banii publici din bugetul Operei.

 • Întoarcerea morţilor vii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea morţilor vii

  V-aţi întrebat vreodată de ce nu vine nici un tânăr în urma matusalemilor din critica muzicală românească? Eu da, şi unul dintre răspunsuri ar putea fi că oamenii aceştia au pervertit ideea de critică până la punctul în care ea a încetat să mai existe în România.

 • „Fidelio” inedit la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fidelio” inedit la Opera Naţională Bucureşti

  Prima scenă lirică a României l-a reinvitat pe renumitul Graham Vick să monteze şi un alt spectacol, după recentul şi  destul de controversatul „Falstaff”. A recidivat astfel, cu scopul de a avea pe afiş de două ori un nume celebru, de consistentă circulaţie internaţională. A riscat. De această dată, cu consecinţe diferite.

 • „Fidelio“ de Beethoven sau de Vick?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fidelio“ de Beethoven sau de Vick?!

  În trecuta stagiune, Opera Naţională Bucureşti a oferit publicului o nouă montare cu Falstaff de Verdi, în regia britanicului Graham Vick, notorietatea acestuia prevalând (pentru unii) în faţa libertăţilor pe care şi le-a permis în acea viziune extrem de controversată.

 • Un Fidelio pentru toate vremurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Fidelio pentru toate vremurile

  Ultima premieră a uneia dintre cele mai zbuciumate stagiuni ale ONB a fost Fidelio, opera lui Beethoven, un manifest idealist incomparabil. Dar ce sezon!

 • INTERVIU Graham Vick: „Deja sunteţi prizonieri“. Regizorul pregăteşte premiera „Fidelio“, de pe 1 iulie, de la Opera Naţională Bucureşti  FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Graham Vick: „Deja sunteţi prizonieri“. Regizorul pregăteşte premiera „Fidelio“, de pe 1 iulie, de la Opera Naţională Bucureşti  FOTO

  Vineri, 1 Iulie 2016, ONB va prezenta ultima premieră (care va fi şi ultimul spectacol) din stagiune. Regizorul britanic Graham Vick, CBE, revine după mai bine de un an la Bucureşti, după mult comentatul Falstaff din Februarie 2015. L-am reîntâlnit, într-o zi caniculară, pe marele regizor de operă, pentru un interviu despre această nouă punere în scenă a capodoperei lui Beethoven.

 • Despre Œdipe şi Enescu, fără ipocrizie…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Œdipe şi Enescu, fără ipocrizie…

  Nu e La traviata, nici pe departe. Nici Rigoletto. Nici măcar Turandot, cu care este aproape contemporană. Oedipus Rex de Stravinsky, mai scurtă, tot modernă, e mai cunoscută în lume şi mai des amintită în compendiile de operă, dar e tot puţin jucată.

 • Aici şi acum, cu subiectivitate despre Falstaff
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aici şi acum, cu subiectivitate despre Falstaff

  Am fost la premieră la Falstaff, cea mai recentă producţie a Operei Naţionale Bucureşti. Voiam oricum să scriu despre acest nou statement al instituţiei faţă de ceea ce ar trebui să fie spectacolul de operă în ziua de azi, aici şi acum.

 • Graham Vick a montat „Falstaff” la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graham Vick a montat „Falstaff” la Bucureşti

  Prea multe precauţiuni şi-a luat Opera Naţională Bucureşti pentru pregătirea mediatică a noii producţii cu „Falstaff” de Verdi, în regia lui Graham Vick, presupunând o respingere a priori din cauza montării.

Modifică Setările