Stiri despre gotic

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Explicaţia pentru care bisericile ortodoxe au cupola rotundă, iar la cele catolice acoperişul este ascuţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Explicaţia pentru care bisericile ortodoxe au cupola rotundă, iar la cele catolice acoperişul este ascuţit

  Biserica creştină a evoluat în două mari ramuri, cu deosebiri doctrinare, dar şi arhitectonice. După divizarea Imperiului Roman, s-au conturat direcţii diferite în construcţia şi decorarea bisericilor, prăpastia adâncindu-se după Marea Schismă. Catolicii au pus accent pe clădiri impunătoare, ridicând numeroase catedrale, iar ortodocşii şi-au conceput cu totul altfel bisericile.

 • „Jane Austen“
şi fantomele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Jane Austen“ şi fantomele

  GROAZĂ Regizorul de origine mexicană Guillermo del Toro revine cu filmul „Crimson Peak“ la genul care l-a consacrat, adică horror; deşi producţia are vână, autorul nu mai reuşeşte să înscrie o dată în istoria filmului, ca până acum.

 • Deputalul Ion
Diniţă a scăpat definitiv de arest. Va fi cercetat sub control judiciar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputalul Ion Diniţă a scăpat definitiv de arest. Va fi cercetat sub control judiciar

  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia procurorilor care cereau înlocuirea măsurii de control judiciar cu cea de arest preventiv. Au respins de asemenea şi cererea lui Diniţă a fi cercetat în libertate. Deputatul braşovean rămâne sun control judiciar în dosarul contractelor ilegale acordate de Consiliul Judeţran Braşov.

 • Un ceh îndrăgostit de România a scris continuarea romanului Dracula folosindu-se de istoria noastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un ceh îndrăgostit de România a scris continuarea romanului Dracula folosindu-se de istoria noastră

  Se numeşte Pavel Buček, are 43 de ani şi trăieşte în Praga, Cehia. S-a îndrăgostit de ţara noastră, dar şi de mitul lui Dracula, reuşind, după ceva timp dedicat documentării şi vizitelor în România să continue romanul lui Bram Stoker. Versiunea în limba română a fost lansată chiar luna trecută, în Bistriţa-Năsăud, la un castel inspirat din romanul Dracula, situat în Pasul Tihuţa.

 • Notre-Dame, un pariu nebun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Notre-Dame, un pariu nebun

  Reuşisem preţ de câteva ore să mă sustrag activităţilor materne pentru a da o fugă la Paris, să văd şi eu (mai precis copilul din mine), bradul înălţat în faţa celei mai vizitate catedrale din Franţa şi… stupoare!

Modifică Setările