Stiri despre gluten

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să mănânci când ai intoleranţă la gluten

  Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale.

 • Ce dietă ţi se
potriveşte atunci când ai diabet?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce dietă ţi se potriveşte atunci când ai diabet?

  Cea mai bună dietă atunci  atunci când suferi de diabet te poate ajuta la un mai bun control al zahărului în sânge, precum şi  al greutăţii. Cu alte cuvinte, să te simţi mai bine. Unele dintre cele mai populare regimuri alimentare pot creiona o hartă a opţiunilor din care se pot alege cele mai potrivite.

 • Alimente de evitat dacă ai sindromul colonului iritabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente de evitat dacă ai sindromul colonului iritabil

  În cazul în care te confrunţi cu sindromul colonului iritabil, schimbarea dietei este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a scăpa de senzaţia de durere. De aceea, anumite alimente trebuie evitate. Iată care sunt acestea!

 • Intoleranţă la gluten? Ce ai voie şi ce nu să mănânci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intoleranţă la gluten? Ce ai voie şi ce nu să mănânci

  Persoanelor care prezintă intoleranţă la gluten sau celor care suferă de boală celiacă li se recomandă excluderea produselor care conţin gluten din alimentaţie, pentru a preveni iritarea şi distrugerea celulelor intestinale.

 • Ce alimente să eviţi pentru a scăpa de balonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente să eviţi pentru a scăpa de balonare

  Dieta poate reprezenta unul dintre principalele motivele pentru care zona stomacului pare mereu umflată. Deoarece fiecare organism este diferit, fii atentă la modul în care reacţionează acesta imediat după ce ai consumat anumite alimente.

 • Adevărat şi fals despre gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărat şi fals despre gluten

  Proteină care se găseşte în cereale şi care ajută la creşterea produselor de panificaţie, glutenul este deseori un aditiv controversat. Ar trebui să îl incluzi sau nu în dieta ta?

 • Lista completă a alimentelor fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista completă a alimentelor fără gluten

  Dacă ai intoleranţă la gluten, e clar că modul în care îţi alegi alimentele e o chestiune foarte importantă pentru tine. Dar chiar şi dacă n-ai intoleranţă la gluten şi dacă, pur şi simplu, vrei să mănânci mai puţin gluten, acest articol îţi este dedicat.

 • Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alternative mai sănătoase la pâinea din făină de grâu

  Pâinea din făină de grâu este cea mai consumată pâine de către români. Deşi medicii nutriţionişti ne recomandă consumul cât mai scăzut de pâine, majoritatea oamenilor nu pot concepe o masă fără aceasta.

 • Factorii declanşatori ai bolilor autoimune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Factorii declanşatori ai bolilor autoimune

  Bolile autoimune au devenit din ce în ce mai comune. Fie că este vorba despre intoleranţa la gluten, cunoscută şi sub denumirea de boală celiacă, fie de afecţiunea tiroidei numită şi tiroida Hashimoto, iată care sunt factorii care contribuie la declanşarea lor!

 • Pericolul ascuns în dietele fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul ascuns în dietele fără gluten

  Pâinea noastră cea de toate zilele este din ce în ce mai controversată, iar glutenul principalul motiv de discordie între nutriţionişti. Indiferent de culoarea ei, că are seminţe sau nu, pâinea din dieta fără gluten este astăzi un moft sau o necesitate?

 • Orezul acumulează
arsenicul şi mercurul din sol. Posibile riscuri ale dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orezul acumulează arsenicul şi mercurul din sol. Posibile riscuri ale dietei fără gluten

  Niveluri înalte de arsenic şi mercur au fost grăsite la americanii care urmau o dietă fără gluten, arată un nou studiu, publicat în jurnalul „Epidemiology“. Produsele fără gluten conţin adesea făină de orez, substitut de grâu, de secară sau de orz. Se pare că orezul este un acumulator de arsenic şi mercur din fertilizatori, din pământ şi din apă.

 • Simptomele intoleranţei la gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simptomele intoleranţei la gluten

  Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate.

 • Pâinea
recâştigă terenul pierdut în bătălia pentru o alimentaţie sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâinea recâştigă terenul pierdut în bătălia pentru o alimentaţie sănătoasă

  După un război împotriva ei declanşat mai ales de persoane neavizate, pâinea începe, încet-încet, să-şi reia locul binemeritat în cadrul unei alimentaţii sănătoase. Principalii avocaţi ai apărării sunt medici nutriţionişti care explică de ce nu ar trebui exclus acest aliment din dieta unui om sănătos şi în ce cantităţi ar trebui consumat pentru a nu deveni neprietenos cu silueta.

 • Proteina ascunsă în pâine care provoacă infertilitate sau depresie. Specialiştii avertizează că intoleranţa nu se vindecă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteina ascunsă în pâine care provoacă infertilitate sau depresie. Specialiştii avertizează că intoleranţa nu se vindecă

  Glutenul este una dintre proteinele din pâine care poate afecta serios sănătatea. Medicii nutriţionişti explică faptul că foarte mulţi oameni pot dezvolta intoleranţă faţă de această proteină, iar din această cauză apare riscul de îmbolnăvire. Intoleranţa la gluten poate provoca dureri musculare, depresie şi chiar infertilitate.

 • Testele care îţi arată dacă
suferi de boala ce nu îţi permite să mănânci pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Testele care îţi arată dacă suferi de boala ce nu îţi permite să mănânci pâine

  Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienţi, consumul de grâu, secară, orz şi ovăz, cereale cu gluten, duce la distrugerea mucoasei intestinelor şi la asimiliarea incompletă a nutrienţilor din alimente.

 • De ce se îngraşă copiii şi ce vină
poartă părinţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se îngraşă copiii şi ce vină poartă părinţii

  Obezitatea şi bolile metabolice asociate acesteia (diabet de tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune), rahitismul, malnutriţia, problemele de tranzit intestinal, pubertatea precoce, cariile dentare şi retardul de creştere,  alături de probleme psihologice derivate din acestea precum sunt anxietatea, izolarea sau frustrarea, se regăsesc în topul afecţiunilor determinate de o alimentaţie necorespunzătoare la copii.

 • De ce balonează
şi provoacă gaze fasolea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce balonează şi provoacă gaze fasolea

  Fasolea şi-a dobândit notorietatea de aliment care balonează şi provoacă gaze, însă puţini ştiu care este cauza acestor reacţii ale organismului.

 • Tratamente naturiste cu grâu încolţit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu grâu încolţit

  Grâul încolţit este folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru diverse probleme de sănătate. Poţi urma tratamente naturiste cu grâu încolţit dacă nu ai energie, ai probleme cu digestia, sistemul imunitar este slăbit sau vrei să urmezi o cură de detoxifiere.

 • Tratamente naturiste cu mei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu mei

  Meiul este un aliment foarte preţuit în domeniul medicinei naturiste pentru că este o sursă bogată de vitamine, minerale şi fibre, esenţiale într-un regim alimentar echilibrat. De asemenea, meiul este o cereală recomandată în special persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conţine gluten, nu provoacă inflamaţie în organism şi nu este alergen.

 • Cinci lămuriri necesare despre orez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci lămuriri necesare despre orez

  Are orezul mai multe sau mai puţine calorii decât cartofii? Ce reprezintă varianta sălbatică? Cum poate fi evitată lipirea boabelor în timpul gătitului? Am adunat răspunsurile la cele mai frecvente cinci întrebări în legătură cu acest aliment de bază.

Modifică Setările