glucide - ultimele știri
În alimentaţia noastră ar trebui să regăsim zilnic legume şi fructe şi să ne ferim de mâncărurile procesate. însă deseori, facem alegeri pe care le credem sănătoase, chiar dacă în spatele lor se ascunde un cumul de elemente extrem de nocive.
Mierea este un produs apicol obţinut prin transformarea şi prelucraea nectarului de către albine. Este un produs zaharos care conţine fitonutrienţi motiv pentru care este considerat un aliment sănătos. Mierea ar trebui însă consumată doar ocazional....
Anumite bacterii intestinale ar putea avea proprietăţi antidiabetice şi ar putea fi folosite pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2. Cel puţin asta susţine o echipă de oameni de ştiinţă francezi care au obţinut şi o fina...
Diabetul este o afecţiune cu o incidenţă din ce în ce mai mare, iar stilul de viaţă şi alimentaţia sunt principalele aspecte pe care medicii ne sfătuiesc să le schimbăm.
O linie vitală de apărare a organismului este integritatea, sănătatea mucoasei tubului digestiv, atrage atenţia dr. Elena Tănase, medic specialist în medicină internă. Medicul explică în ce fel trebuie să ne alimentăm pentru a ne menţine în formă....
Nu puţine sunt dietele de slăbit care elimină în totalitate pâinea, aliment incriminat adesea că ar aduce nesuferitele kilograme în plus. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti afirmă că ea ar trebui să rămână de bază în alimentaţie, cu mici amendam...
Trăim vremuri în care nu mâncăm mai nimic toată ziua, şi seara, când ne întoarcem de la muncă, mâncarea devine un soi de refugiu pentru toate neîmplinirile de peste zi. Aşa ajungem să folosim mâncarea într-un cu totul alt scop decât cel pentru care e...
Dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a vorbit în cadrul unui seminar despre rolul nutrienţilor principali în alimentaţie, despre cele mai bune surse de proteine şi a explicat de ce oamenii de la munte mănâncă difer...
În cadrul unui seminar despre nutriţie, dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a avertizat asupra faptului că una dintre sursele importante de obezitate sunt sucurile....
În cadrul unui seminar despre nutriţie, dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat de ce oamenii mănâncă şi care sunt alimentele care ne satură....
Producţia a 100 de mililitri de lapte necesită un consum de 85 de kilocalorii. În primele 6 luni de lactaţie se produc în organismul unei mame tinere 750 de mililitri de lapte pe zi, în medie, iar apoi, circa 600 de mililitri pe zi....
Dieta Montignac este o variantă a regimurilor alimentare care ţin cont de indicele glicemic al alimentelor pe care le consumăm. Potrivit acestui regim, sunt considerate alimente cu indice redus acelea cu o valoare sub 35, medi între 35 şi 50 şi mare ...
Pâinea este o sursă importantă de calorii şi carbohidraţi. Excluderea ei din dietă este o alegere greşită, dau asigurări medicii nutriţionişti....
Suntem ceea ce mâncăm, iar istoricul nostru de boli este expresia alimentaţiei, direct sau indirect. Personalitatea, educaţia, stările emoţionale şi nivelul de cultură sunt tot atâţia factori care ne influenţează instinctul în ceea ce priveşte gustul...
Prevenţia este cea mai eficientă cale de tratament al obezităţii, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Majoritatea factorilor de risc ţin de stilul de viaţă, respectiv alimentaţia şi activitatea fizică....
Albi sau roşii, cartofii sunt o sursă importantă de carbohidraţi (glucide), vitaminele C şi B6, precum şi de potasiu. Cartofii se consumă doar gătiţi din pricina conţinutului crescut de amidon nedigerabil....
Lichidul energizant care ne binedispune dimineaţa are efecte nebănuite dacă este preparat din boabe crude de cafea. Pe lângă efectul revigorant, cafeaua verde este un puternic antioxidant şi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Pentru o dietă sănătoasă, evitaţi să faceţi piure de cartofi şi să gătiţi cu ulei de măsline, mâncaţi banane verzi şi beţi multă apă. Acestea sunt principalele sfaturi venite din partea unui emerit profesor de biochimie din Marea Britanie.