Stiri despre glicemie

  176 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dieta care înlocuieşte cu succes pâinea cu mămăliga. Arde grăsimile instant şi scade glicemia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care înlocuieşte cu succes pâinea cu mămăliga. Arde grăsimile instant şi scade glicemia

  Nu este un secret pentru nimeni că pâinea îngrasă, la fel cum toate produsele pe bază de gluten sunt interzise în diete şi în curele de slăbire. Dacă eşti genul de persoană care nu ar renunţa la pâine pentru nimic în lume, poţi face un experiement şi o poţi înlocui cu... mamăliga. Consumă acest aliment timp de 7 zile şi vei vedea că după o vreme nevoia de a mânca pâine va dispărea.

 • Diabetul nu ia
vacanţă. Cum să faci faţă acestei afecţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diabetul nu ia vacanţă. Cum să faci faţă acestei afecţiuni

  Atunci când ai diabet, lista lucrurilor pe care trebuie să le faci neapărat în fiecare zi devine o adevărată provocare: măsurarea glicemiei, luarea medicamentelor, supravegherea dietei şi efectuarea exerciţiilor fizice. Cum poate fi gestionată situaţia.

 • Obiceiuri proaste
care distrug inima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri proaste care distrug inima

  Faci exerciţii fizice în fiecare zi? Minunat! Dar, dacă stai pe scaun tot restul zilei, asta este o problemă care îşi afectează sănătatea inimii. Ce alte probleme mai pot exista?

 • Mituri despre diabet, demontate la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre diabet, demontate la Adevărul Live

  „Dacă mâncăm mult zahăr, mai devreme sau mai târziu facem diabet“, „Numai oamenii supraponderali şi obezi fac diabet“ sau „Pot să mă vindec de diabet în mod natural, fără ajutoare medicale“ – acestea sunt doar o parte dintre ideile cele mai vehiculate despre epidemia secolului XXI. Le demontăm împreună cu medicul diabetolog Manuela Stanciu.

 • Prof. dr. Serafinceanu: „Diabetul de tip 2 este o boală care nu se
vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă“. Netratată, duce la complicaţii grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prof. dr. Serafinceanu: „Diabetul de tip 2 este o boală care nu se vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă“. Netratată, duce la complicaţii grave

  RISCURI Diabetul zaharat de tip 2 este o boală care nu se vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă care nu se poate trata fără medicamente, doar prin optimizarea stilului de viaţă, atrag atenţia medicii diabetologi. Dacă boala se agravează, apar fără doar şi poate complicaţiile care nu sunt deloc de neglijat, dimpotrivă.

 • Cum ajungem din oameni sănătoşi bolnavi de diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ajungem din oameni sănătoşi bolnavi de diabet

  Diabetul zaharat este o boală care afectează 415 milioane de persoane din întreaga lume, peste 5 milioane de decese fiind asociate acestei afecţiuni, arată cele mai recente statistici. Cauzele incriminate sunt reunite cel mai adesea în ceea ce numim stil de viaţă modern. Adică: mâncare multă şi grasă, zahăr în exces, sedentarism, fumat, somn insuficient, la care se adaugă şi predispoziţia genetică.

 • Persoanele cu
diabet au un risc mai mare de cancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Persoanele cu diabet au un risc mai mare de cancer

  O analiză a 47 de studii în care au fost implicate aproape 20 de milioane de persoane a demonstrat, în premieră, că femeile cu diabet au un risc mai ridicat de a dezvolta o formă de cancer, comparativ cu bărbaţii diagnosticaţi cu aceeaşi boală, potrivit unui studiu citat de AP.

 • Este zahărul din
fructe mai sănătos?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este zahărul din fructe mai sănătos?

  Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?

 • Ce semne indică prediabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce semne indică prediabetul

  Recunoaşte de la primele simptome diabetul zaharat în stadiu incipient pentru a lua măsurile necesare prevenirii agravarării afecţiunii!

 • Uimitoarele beneficii ale cuişoarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uimitoarele beneficii ale cuişoarelor

  Cuişoarele sunt condimentele care dau o aromă specială mâncărurilor, dar ele sunt excelente şi pentru a preveni şi trata numeroase afecţiuni. De la vindecarea durerilor în gât, până la tratarea răcelilor uşoare, cuişoarele sunt leacuri naturale cu adevărat eficiente.

 • De ce este bine să mănânci brânză de vaci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este bine să mănânci brânză de vaci

  Brânza de vaci este un produs lactat foarte sănătos, bogat în substanţe nutritive precum vitamina A, fier, calciu, mangan, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc şi proteine, printre altele. Cel mai important este conţinutul ridicat de proteine din brânza de vaci, pentru că are efecte pozitive asupra sănătăţii, şi anume: