Stiri despre giuseppe verdi

  67 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Careu de aşi în „Otello” la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Careu de aşi în „Otello” la Bucureşti

  Îmi face plăcere să folosesc un asemenea titlu. În actuala stagiune, Opera Naţională şi-a onorat Centenarul, nu numai prin anunţarea întregului program cu distribuţii cu tot încă dinaintea deschiderii oficiale, ci şi prin invitarea în spectacole a unor vedete internaţionale adevărate, printre acestea numărându-se şi români ce-şi desfăşoară activitatea în străinătate.

 • Fabulosul Otello de la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabulosul Otello de la ONB

  Aproape de final, stagiunea centenară a Operei Naţionale Bucureşti a produs şi mult aşteptatul debut al lui Christian Badea, cu două spectacole cu Otello într-o distribuţie excepţională de solişti principali. Evenimentul tinde să devină mai important decât ar părea la prima vedere.

 • Habemus Otello!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Habemus Otello!

  Evenimentul Stagiunii centenare a ONB pare să fie Otello din 8 şi 11 Iunie 2022 din cel puţin două motive. Avem un adevărat careu de aşi invitat în cele două spectacole: tenorul, soprana, baritonul şi dirijorul — o distribuţie fără precedent.

 • Dirijorul Christian Badea, pentru prima dată la pupitrul Operei Naţionale Bucureşti, în două spectacole cu „Otello” de Giuseppe Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Christian Badea, pentru prima dată la pupitrul Operei Naţionale Bucureşti, în două spectacole cu „Otello” de Giuseppe Verdi

  Maestrul Christian Badea, cu o cariera impresionanta in cele mai importante teatre de opera din lume precum Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper München, Sydney Opera sau Teatro Colón din Buenos Aires, dirijează pentru prima dată la Opera Naţională Bucureşti pe 8 şi 11 iunie.

 • „Rigoletto” la Iaşi, cu
Ştefan Pop vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto” la Iaşi, cu Ştefan Pop vedetă

  Două spectacole cu titlul verdian a programat Opera Naţională Română din municipiul de pe malurile Bahluiului, suficiente ca să electrizeze începutul de aprilie cultural. Prin simplul motiv că noul management interimar condus de Andrei Fermeşanu l-a invitat în rolul Ducelui de Mantua pe tenorul Ştefan Pop, a cărui carieră se dezvoltă continuu cu succese remarcabile în Europa.

 • „Don Carlos” cu cast de nivel european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos” cu cast de nivel european

  Nu exagerez, întrucât îi văzusem aproape pe toţi invitaţii în diferite titluri la Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf-Duisburg, apoi pe câţiva la Bucureşti în alte spectacole, cu impresii de cel mai înalt grad, aşa încât inteligenta alcătuire a distribuţiei acestui „Don Carlos” din stagiunea 2021-22 de către managementul mai vechi şi actual al Operei Naţionale din Capitală a fost binevenită.

 • Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)

  Tineri în recital. Scriam mai demult, şi nu fără să reiau ciclic subiectul, despre necesitatea revigorării Studioului Experimental pentru Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, diviziune a Operei Naţionale Bucureşti, care reprezintă o entitate similară altelor asemenea, asociate tuturor teatrelor lirice importante ale lumii.

 • Traviata centenară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traviata centenară

  Greu de crezut, dar producţia lui Paul Curran pentru La traviata a împlinit 7 ani în Octombrie şi arată la fel de proaspătă ca în seara premierei. Este singura punere în scenă din epoca lui Răzvan Dincă pe care ONB a păstrat-o în repertoriul curent.

 • Aida pariziană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aida pariziană

  Imensa popularitate a Aidei e cel mai mare obstacol pentru creativitatea regizorală. Clişeul „grand opera” e aplicat în scenografii monumentale şi adevărate manevre militare în scena triumfului, exagerări frecvente care strivesc latura intimă şi profund omenească a relaţiilor dintre personaje, cu un triunghi amoros în care două femei frumoase se luptă pentru dragostea unui tânăr, pe fondul războiului.

 • „Lombarzii” de
Verdi cu Elena Moşuc, 

premieră la Opera Maghiară din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lombarzii” de Verdi cu Elena Moşuc, premieră la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

  Nu obişnuiesc să mai scriu videocronici. Spectacolul văzut în sală este suveran şi indispensabil, cu sonorităţi directe şi ultra fidele. În situaţia de faţă, abzic de la principiu pentru două motive. Primul este că Opera Maghiară din Cluj-Napoca, sub conducerea managerială a lui Szép Gyula, a programat o nouă primă audiţie în ţară, „Lombarzii”.

 • Opera Română din
Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Română din Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi

  2019-2020 este un sezon important pentru prima scenă lirică transilvană. Sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţarea pe 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României, deţinând astfel primatul fondării între teatrele de operă româneşti. Era firesc ca managementul condus de dr. Florin Estefan să gândească stagiunea prin prisma unui program aniversar special.

 • Macerata în roşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macerata în roşu

  Este semnul sub care se desfăşoară între 19 iulie şi 11 august cea de-a 55-a ediţie a renumitului Festival maceratez de operă, una din mândriile regiunii italiene Marche. Un roşu al dorinţei şi pasiunii, aşa cum l-a imaginat noua conducere managerială, Luciano Messi, Sovrintendente, Barbara Minghetti, Director artistic şi Francesco Lanzillotta, Director muzical.

 • Un Trubadur de provincie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Trubadur de provincie

  După mulţi ani de absenţă cauzată de lipsa unor voci potrivite, Trubadurula revenit anul acesta pe scenele naţionale: la Sala Radio, în iarnă, în concert, apoi la Opera Braşov, iar acum la Opera Naţională.

 • Regizorul Mario De Carlo
revine pentru „Trubadurul“...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Mario De Carlo revine pentru „Trubadurul“...

  ... şi face dâră la Opera Naţională Bucureşti, montând în numai un an şi patru luni ca autor total a treia premieră, după „Don Carlos“, „Tosca“ şi, în plus, ca semnatar al  decorului, costumelor, luminilor, dipticul „Peer Gynt - Carmina Burana“.

 • „Trubadurul” lui Verdi, pe scena Operei Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul” lui Verdi, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă premiera spectacolului „Trubadurul” de Giuseppe Verdi. Regia, decorurile, costumele şi luminile poartă semnătura lui Mario De Carlo. Asistent scenografie Andreea Koch, Corul Operei Naţionale Bucureşti este pregătit de către Daniel Jinga. Asistent regie Alex Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

 • Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atât de mult, atât de puţin. „Il trovatore“ la Braşov

  Îţi trebuie cei mai buni patru cântăreţi din lume pentru un „Trovatore” bun, spunea Enrico Caruso acum un secol, incluzându-se implicit între cei patru, şi butada lui, oricât de bombastic ar suna, e adevărată: atât de mult îţi trebuie, oriunde în lume; enorm de mult în România.

 • Avalanşă de invitaţi la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avalanşă de invitaţi la Operă

  Sunt perioade în care distribuţiile primei scene lirice naţionale abundă de oaspeţi. Din străinătate şi din ţară. Nu e rău. Publicul adoră intrările în rol, vocile noi şi diversitatea combinaţiilor între ele. Din punctul de vedere al temei alese, criticul a avut la dispoziţie, recent, două spectacole de interes, „Nabucco” şi „Tosca”.

 • Oaspeţi şi debuturi la
ONB sau „Rigoletto“ fără fior
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la ONB sau „Rigoletto“ fără fior

  Reiau tema invitaţilor şi intrărilor în rol pe prima scenă lirică a ţării, incitat de un recent spectacol cu „Rigoletto“ de Verdi, în care baritonul clujean Balla Sándor a fost personajul titular, iar tânărul tenor Adrian Dumitru a debutat în straiele Ducelui de Mantua. Li s-a alăturat soprana Veronica Anuşca, Gilda, o artistă prea puţin prezentă pe afişul Operei Naţionale Bucureşti.

 • „Trubadurul“ s-a întors...
în concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul“ s-a întors... în concert

  De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

 • Doi baritoni într-un singur
„Don Carlos”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi baritoni într-un singur „Don Carlos”

  S-a întâmplat recent la Opera Naţională Bucureşti. Într-un titlu pentru care Verdi a fixat ca de obicei cu preciziune timbralităţile personajelor vizavi de rolurile interpretate, de profilurile lor caracterologice, de dramaturgia izvorâtă din sursele literare, aici, piesa omonimă a lui Schiller forjată de libretiştii Méry şi du Locle, am întâlnit un bariton, pe tânărul şi promiţătorul Cătălin Toropoc, distribuit în rolul de bas al regelui Filip.

 • Două spectacole de operă la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole de operă la Bucureşti

  În noiembrie şi decembrie, am ales la întâmplare dintre titlurile curente, de stagiune. Drept eventuale criterii de selecţie ar putea fi apariţia ca Violetta din „Traviata“ verdiană a sopranei croate Lana Kos, Desdemona din recenta premieră cu „Otello“ şi debutul tenorului Paul Lungu în Lenski din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski. Doi tineri artişti.

 • Noi forţe în „Traviata“
ieşeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi forţe în „Traviata“ ieşeană

  A fost şi este o preocupare permanentă a managerului general al Operei Naţionale Române din municipiul de pe malurile Bahluiului, Beatrice Rancea, de a identifica glasuri noi, tinere, de a le oferi debuturi, de a le forja în spectacole, cu perspective importante de dezvoltare ulterioară pe măsura pregătirii lor de bază, tehnice îndeosebi. De la Iaşi au pornit nume care s-au afirmat sau se află în curs de afirmare.

 • La Operă, „Don Carlos”
îşi consolidează distribuţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Operă, „Don Carlos” îşi consolidează distribuţiile

  Premieră a stagiunii anterioare, opera verdiană a avut „cast”-uri variate, alcătuite prin cele mai diverse combinaţii de cântăreţi autohtoni din teatrul bucureştean sau din ţară cu cântăreţi din diaspora română, precum şi cu invitaţi din străinătate etc.

 • La Opera
Naţională Bucureşti,

„Otello“ by
Giancarlo del Monaco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera Naţională Bucureşti, „Otello“ by Giancarlo del Monaco

  Deschiderea stagiunii cu „Otello“ de Verdi a marcat începutul unui nou sezon aflat sub conducerea interimară a baritonului Ştefan Ignat, cel puţin până la un nou concurs de proiecte de management. Un sezon ce continuă pe direcţionările din ultimul an, dar şi cu aşteptate ameliorări.

 • Otello la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Otello la ONB

  Sub patronajul unui minister al culturii în prag de remaniere, Opera Naţională Bucureşti a început ieri a patra stagiune în condiţii de provizorat managerial. Însă străduinţa pentru o organizare impecabilă, care să contrazică această realitate, a fost vizibilă.

 • Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Carlo @ ONB, cu bune şi cu rele

  N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

Modifică Setările