Stiri despre gimnaziu

  143 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cearta pe Educaţie nu se mai termină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cearta pe Educaţie nu se mai termină

  Profesorii tot mai protestează, iar Opoziţia a depus o nouă moţiune. Legea asumată este contestată din toate părţile, după ce Guvernul i-a modificat într-o şedinţă-maraton textul, chiar înainte de şedinţa celor două Camere.

 • 23.000 lei = libertatea după mita de la Bac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  23.000 lei = libertatea după mita de la Bac

  Instanţa a decis ca secretara și cei doi directori de la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă“ din Podu Turcului (Bacău) să fie cercetaţi în stare de libertate, după ce au plătit cauţiune. Magistraţii au motivat decizia prin faptul că cei trei şi-au recunoscut vinovăţia, nu sunt un pericol social, iar starea lor de sănătate este precară.

 • Negociaţi timpul din faţa computerului!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Negociaţi timpul din faţa computerului!

  Un elev nu trebuie să piardă mai mult de o oră și jumătate pe zi la calculator. Părinţii nu trebuie să le impună copiilor cât timp să petreacă la calculator, ci trebuie să discute cu ei un program agreat de ambele părţi.

 • Modificări pe fugă la legea educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modificări pe fugă la legea educaţiei

  Primul Bacalaureat după model nou va fi  în 2016, iar profesorii vor pierde pensionarea anticipată. Ministerul Educaţiei a schimbat mai multe articole din textul de lege adoptat de Camera Deputaţilor, pentru care premierul Emil Boc anunţase că-şi asumă răspunderea.

 • Regional: Religia uitată din gimnaziu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regional: Religia uitată din gimnaziu!

  De ani de zile, şcolile n-au mai primit manuale pentru obiectul de studiu Religie. Oficialii Inspectoratelor Şcolare spun că motivul este lipsa fondurilor pentru achiziţia acestor manuale, dar că o parte din vină o au şi bibliotecarii din şcoli care nu au cerut astfel de materiale didactice.

 • Galaţi: Religia uitată din gimnaziu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: Religia uitată din gimnaziu!

  De ani de zile, şcolile n-au mai primit manuale pentru obiectul de studiu Religie. Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că motivul este lipsa fondurilor pentru achiziţia acestor manuale, dar că o parte din vină o au şi bibliotecarii din şcoli care nu au cerut astfel de materiale didactice.

 • Profesorii aleg cele mai scumpe manuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesorii aleg cele mai scumpe manuale

  Chiar dacă există o gamă variată de cărţi școlare, părinţii sunt nevoiţi să le cumpere, tot mai des, pe cele mai scumpe, la cererea profesorilor. Ministerul Educaţiei distribuie gratuit manuale, până la clasa a X-a, dar mulţi dascăli nu folosesc aceste cărţi pentru că le consideră proaste.

 • Clase în care nu începe școala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clase în care nu începe școala

  Unii elevi au început cursurile printre dărâmături şi moloz, alţii sunt transportaţi cu microbuze la şcolile din apropiere. Mai multe şcoli bucureştene sunt încă în şantier pentru că, spun firmele de construcţii, banii pentru reparaţii n-au fost alocaţi la timp.

 • Cât ne costă şcoala gratuită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât ne costă şcoala gratuită

   Pentru educaţia unui copil, o familie cheltuieşte în medie 1.500 de lei, o sumă aproape egală cu salariul mediu net pe economie.Banii părinţilor se duc pe rechizite, material didactic, cretă şi bureţi, plata agenţilor de pază sau pe renovarea sălilor de clasă. Meditaţiile măresc costurile cu alte câteva mii de lei.

 • „Vreau să trăiesc ca-n filme“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vreau să trăiesc ca-n filme“

  Alexandra Bucur (foto) are 12 ani şi este elevă în clasa a VI-a la Şcoala Generală nr. 5 din Braşov.

 • A lăsat Moldova pentru școală în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A lăsat Moldova pentru școală în Capitală

  Cosmin Popescu, din Suceava, părăseşte oraşul natal pentru a face liceul în București. Băiatul de 14 ani s-a mutat la un liceu din Bucureşti în această vară, ca să poată face performanţă în ce ştie el cel mai bine, matematică.

 • Cum să ai succes în prima zi de şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ai succes în prima zi de şcoală

  Mai sunt doar trei săptămâni până la experienţa care poate marca definitiv modul în care copiii vor privi educaţia Prima zi de şcoală din viaţa celui mic se apropie vertiginos, iar pentru părinţi şi viitorii elevi încep pregătirile.

 • Bistriţa: Reabilitarea şcolii din Viişoara încurcă orarul elevilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bistriţa: Reabilitarea şcolii din Viişoara încurcă orarul elevilor

  Şcolarii din clasele V-VIII din cartierul bistriţean Viişoara vor începe cursurile după un orar special într-o clădire în reabilitare. Colegii lor din celelalte cartiere ale oraşului fac, în premieră, naveta în oraş, după ce Primăria Bistriţa a desfiinţat gimnaziile din Ghinda, Sigmir, Unirea şi Slătiniţa.

 • Ore de economie şi de civilizaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ore de economie şi de civilizaţie

  Şcolile pot alege pentru elevii de gimnaziu opţionalele de educaţie economică şi educaţie interculturală. Şi părinţii ar putea avea un cuvânt de spus. În timp ce religia este materie opţională, dar se află în trunchiul comun, la gimnaziu cele două materii se predau doar dacă li se face loc în orar.

 • Garanţie de la Primărie: mai durează un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Garanţie de la Primărie: mai durează un an

  Primăria Capitalei nu are o explicaţie pentru întârzierea lucrărilor la şcolile aflate în programul BEI, demarat pe vremea când primar era Traian Băsescu. De atunci şi până acum au fost finalizate numai 19 şcoli din cele 102 instituţii de învăţământ gimnazial.