Stiri despre gimnaziu

  141 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine are nevoie de educaţie sexuală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are nevoie de educaţie sexuală?

  Legea intitulată (cam patetic) „pentru inocenţa copilăriei”, iniţiată de deputatul PSD Ninel Peia, a fost adoptată tacit de Senat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ea mai departe, în Camera Deputaţilor. Dar mi se pare util să reiau aici un punct de vedere pe care l-am scris în urmă cu câteva luni.

 • Cum vor fi raţionalizate temele pentru acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vor fi raţionalizate temele pentru acasă

  Ordinul de ministru care limitează timpul alocat temelor vine să compenseze neajunsurile noului plan cadru care prevede creşterea numărului de ore pe săptămână până la 34 în loc să-l scadă. Începând de astăzi, directorii de şcoală vor sta de vorbă cu elevii cu privire la disciplinele unde au mai multe teme şi vor monitoriza modul de aplicare a ordinului de ministru.

 • Ordin ministrul Educaţiei: Teme de maximum două ore, de nivel mediu, niciodată în vacanţă, în învăţământul primar şi gimnazial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ordin ministrul Educaţiei: Teme de maximum două ore, de nivel mediu, niciodată în vacanţă, în învăţământul primar şi gimnazial

  Ordinul prin care se reglementează câte ore ar trebui să lucreze elevii în afara şcolii prevede că temele pentru acasă sunt pentru cel mult două ore, la toate disciplinele, astfel încât timpul alocat de copii activităţilor şcolare să fie de 5-8 ore, iar în vacanţa elevilor din ciclurile primar şi gimnazial sunt excluse temele.

 • Şcoala şi piaţa muncii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala şi piaţa muncii

  Aud şi citesc foarte des formula „integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii”. E ceva foarte important, sunt întru totul de acord. Absolvenţii de liceu şi de facultate trebuie să-şi găsească un loc de muncă. Şi devine tot mai problematic: şomajul în rândul tinerilor e în creştere şi la noi, ca şi în alte ţări din Europa.

 • Mai facem literatură în şcoală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai facem literatură în şcoală?

  Transcriu aici din caietul unui elev de clasa a VII-a: „Arta poetică este un concept cu un caracter normativ specific esteticii ce desemnează un ansamblu de reguli/norme privind «naşterea» sau facerea poeziei ori in general tehnica literaturii”. Aţi înţeles, dragi cititori? Vă place cum sună? Aţi vrea să faceţi din nou clasa a VII-a? Că mai am exemple.

 • Programul pentru şcoli 2017-2018, iniţiat de Ministerul Agriculturii, include obligativitatea măsurilor educative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul pentru şcoli 2017-2018, iniţiat de Ministerul Agriculturii, include obligativitatea măsurilor educative

  Noul Program pentru şcoli, iniţiat de Ministerul Agriculturii, lansat în dezbatere publică şi de Ministerul Educaţiei, include obligativitatea măsurilor educative, iniţiatorii arătând că simpla distribuţie a produselor, neînsoţită de măsuri care să ofere informaţii corecte, complete despre alimentaţia sănătoasă, riscă să compromită îndeplinirea obiectivelor de sănătate.

 • Cine are nevoie de educaţie sexuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are nevoie de educaţie sexuală

  Un deputat a iniţiat acum câteva luni un proiect de lege prin care doreşte „să apere inocenţa copiilor”. Adică să interzică predarea educaţiei sexuale în clasele primare şi în gimnaziu. De curând, peste 100 de organizaţii neguvernamentale şi-au exprimat sprijinul pentru acest proiect de lege.

 • În anul şcolar 2015 - 2016, doar 72 la sută dintre copii au fost cuprinşi în sistemul de educaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În anul şcolar 2015 - 2016, doar 72 la sută dintre copii au fost cuprinşi în sistemul de educaţie

  3.642 de milioane de elevi, studenţi, cursanţi au fost cuprinşi în sistemul naţional de educaţie în anul şcolar 2015-2016, reprezentând 72,2 la sută din populaţia de vârstă şcolară, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 47 la sută au fost în învăţământul primar şi gimnazial. În sistemul universitar au fost mai multe femei decât bărbaţi

 • Ce nu fac copiii la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu fac copiii la şcoală

  Până de curând, schimbarea programei şcolare la gimnaziu a stârnit oarecari dezbateri şi emoţii. Acum, apele s-au liniştit. Aşa încât – dat fiind că în curând începe vacanţa – încerc să arunc o piatră în apă: să recapitulez situaţiunea şi să pun sare pe rană.

 • Termenul prelungit pentru înscrierea profesorilor  în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru învăţământul gimnazial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Termenul prelungit pentru înscrierea profesorilor  în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru învăţământul gimnazial

  Ministerul Educaţiei a prelungit termenul limită până la care profesorii se pot înscrie în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului pentru disciplinele sau domeniile de studiu obligatorii din învăţământul gimnazial. aplicaţiile pot fi înregistrate până pe 15 mai. Membrii în grupurile de lucru vor avea puncte la dosarul de gradaţie.

 • Domnule Premier Dacian Cioloş,
şi Ministerul Educaţiei este important
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule Premier Dacian Cioloş, şi Ministerul Educaţiei este important

  Ultima ştire politică este demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, la cererea premierului Cioloş, pentru lipsa de performanţă în gestionarea sarcinilor ministerului. După pierderea a 7 miliarde de euro în exerciţiul financiar anterior, în perioada 2014-2016 România n-a tras de la UE nici măcar un euro!

 • Răzgândirea educaţiei învechite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzgândirea educaţiei învechite

  Oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale au mimat încă o dată reforma cu noul „plan-cadru“ prin care s-a revizuit, dar nu s-a schimbat nimic în modul cum se fac studii gimnaziale. Au fost introduse materii cu titluri sforăitoare (educaţie interculturală) sau pompoase (cetăţenia democratică) ori abracadabrante (educaţie economico-financiară). Ce ar trebui să se schimbe cu adevărat pentru ca şcoala românească să iasă din marasmul în care se află?

 • Viitorul copiilor voştri s-a adoptat. Într-un plan-cadru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul copiilor voştri s-a adoptat. Într-un plan-cadru

  Gata, s-a adoptat. Avem un nou plan-cadru pentru gimnaziu, după dezbateri mai mult sau mai puţin furtunoase. Urmează realizarea de noi programe şcolare şi noi manuale. Dacă totul merge bine, peste vreo cinci-zece ani o să începem să vedem rezultatele.