Stiri despre gianina carbunariu

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premiul Europa pentru Teatru, 16 ediţii fără România în palmares
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiul Europa pentru Teatru, 16 ediţii fără România în palmares

  În acest decembrie, la Roma, Premiul Europa pentru Teatru, iniţiat ca program pilot al Comisiei Europene prezidată de Jacques Delors de Alessandro Martinez, ca secretar general, în 1986, la Taormina, cu sprijinul lui Jack Lang, pe atunci ministrul Culturii al Franţei, împreună cu Mellina Mercuri, ministrul Culturii al Greciei, a împlinit 16 ediţii.

 • „Crimele de lezmajestate“ ale unui tânăr director de teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Crimele de lezmajestate“ ale unui tânăr director de teatru

  În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

 • Despre
cuvinte şi despre integrare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cuvinte şi despre integrare

  Spectacolul începe cu o defilare, ca la marile show-uri, cinematografice sau de modă, a performerilor. Preţ de câteva minute se perindă pe un imens covor roşu, fără să spună un cuvânt, Emöke Boldiszár, Daniel Bucher, Ofelia Popii, Valentin Späth, Marius Turdeanu. Actori ai celor două Secţii - Română şi Germană - ale Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu.

 • Teatrul
independent & teatrul documentar din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul independent & teatrul documentar din România

  La sfârşitul anului 2011, regizorul Theodor Cristian Popescu îşi lansa cartea Surplus de oameni sau surplus de idei (Editura Eikon, Cluj-Napoca) dedicată celor socotiţi a fi fost pionierii teatrului independent din România.

 • Premiere la
ArCuB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la ArCuB

  Comentez azi trei izbutite spectacole montate în noua şi primitoarea sală de la ArCuB Bucureşti. Semn că la Centrul pentru Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti teatrul este la el acasă.

 • Premierele de la Sibiu din 2017. Spectacole regizate de Charles Muller, Armis Petras, Gianiana Cărbunariu şi Radu Nica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierele de la Sibiu din 2017. Spectacole regizate de Charles Muller, Armis Petras, Gianiana Cărbunariu şi Radu Nica

  „Scene dintr-o căsnicie“, de Ingmar Bergman, în regia lui Charles Muller, „Rug“, după un roman de György Dragomán, în regia lui Armin Petras, „Woyzeck“, de Georg Büchner, în regia lui Alexa Visarion, dar şi spectacole de Gianina Cărbunariu şi Radu Nica vor fi printre premierele din 2017 care vor avea loc  la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.

 • Directorul Constantin Chiriac despre „Oameni obişnuiţi“ de la Sibiu, în Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul Constantin Chiriac despre „Oameni obişnuiţi“ de la Sibiu, în Festivalul Naţional de Teatru

  ”Oameni obişnuiţi” , un spectacol de Gianina Cărbunariu, produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, se joacă, astă-seară, de la ora 18.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu”. Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va afla de la ora 15.00, în studioul Adevărul Live, pentru a vorbi despre performanţele regizoarei Gianina Cărbunariu şi ale trupei sibiene.

 • Piese contemporane
româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piese contemporane româneşti la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

  1. Fără happy end. Ornella Pireda, Ciro Rinaldi, Sharmilla Chowdury, Eileen Chubb, Ian Fosley, Alin Goga Mihăiţă, Claudiu Ţuţulan, Liviu Costache sunt oameni obişnuiţi. Locuiesc în Italia, Anglia sau România. La un moment dat, li s-a întâmplat să observe că acolo unde lucrau se întâmplă lucruri neobişnuite. Lucruri în afara legii.

 • În sala de spectacol, telefonul sună/ ora
jumătate…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În sala de spectacol, telefonul sună/ ora jumătate…

  Un om minunat şi o profesoară genială, regizoarea Sanda Manu se străduia mai demult să mă convingă să transform o parte din ce scriu în texte „educative“ pentru public. Texte în care spectatorii să poată afla, prietenos, cum să uiţi şi ce să cauţi la un spectacol. Şi ea, care şi-a dedicat toată cariera unui teatru în acelaşi timp rafinat şi accesibil, avea dreptate.

 • Interviurile FNT. Regizoarea Gianina Cărbunariu şi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviurile FNT. Regizoarea Gianina Cărbunariu şi "Tigrul", la Adevărul Live, de la ora 12.00

  Tânăra regizoare Gianina Cărbunariu este invitata Interviurilor FNT, de la ora 12.00. Anul acesta, în festival a fost selecţionat spectacolul "Tigrul", produs de compania independentă de teatru Jupither Josephsson, în colaborare cu Teatrul Dramatic Regal, Teatrul Municipal din Malmö, Teatrul Municipal din Örebro şi Folkteatern din Göteborg.

 • Abuz la UNATC. Radu Jude şi Gianina Cărbunariu împotriva conjuraţiei mediocrilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Abuz la UNATC. Radu Jude şi Gianina Cărbunariu împotriva conjuraţiei mediocrilor

  Pentru că a adus în discuţie nevoia de reformă a UNATC şi comportamentele neconforme cu o universitate de secol XXI ale unor profesori cu funcţii de conducere, lectorul univ. dr. Andrei Rus a fost convocat în faţa Comisiei de etică a UNATC, care a decis – şi înregistrat oficial – desfacerea disciplinară a contractului său de muncă, pentru prejudicii de imagine aduse şcolii şi jigniri la adresa conducerii.

 • Top 100 FP România/ 2014 - Cultură; versiune extinsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 100 FP România/ 2014 - Cultură; versiune extinsă

  Avem restauratori de fresce medievale şi arhitecţi care ne arată cât de modernişti suntem. Avem muzicieni străini care ne deschid ochii la minunăţiile folclorice locale şi muzicieni români care ne racordează la artele noi ale lumii. Avem un nou moralist român la Paris şi un danez la bagheta baletului naţional – şi un fizician care scrie pe limba noastră.