Stiri despre giacomo puccini

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre noul „Turandot”
şi altele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre noul „Turandot” şi altele

  După zece stagiuni de programări concertante la Bucureşti, ultimei opere pucciniene i-a venit rândul pentru o producţie scenică în teatrul liric de pe malul Dâmboviţei. Trecuseră aproape 50 de ani de la anterioara, 19 martie 1971, autografiată de Jean Rânzescu, nume de neuitat.

 • VIDEO După un recital extraordinar, soprana Maria Guleghina va apărea, joi, în premiera „Turandot“ pe scena Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO După un recital extraordinar, soprana Maria Guleghina va apărea, joi, în premiera „Turandot“ pe scena Operei

  Soprana Maria Guleghina a fost invitată, sâmbătă, 8 februarie, într-un concert condus de italianul Alberto Veronesi, pe care Opera Naţională Bucureşti (ONB) i l-a dedicat. Joi, 13 februarie, celebra soprana, născută în Odesa,  va interpreta rolul titular în premiera "Turandot" de Giacomo Puccini, în calitate de invitată extraordinară. Premiera "Turandot" va mai fi reprezentată vineri şi duminică, cu alte distribuţii, pe scena ONB.

 • „Prima la musica“ cu Iulia Isaev în Tosca la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prima la musica“ cu Iulia Isaev în Tosca la ONB

  Cu vreo zece zile înainte de premiera noii producţii de Tosca de la Opera Naţională, Iulia Isaev debuta neaşteptat la New York în rolul titular, înlocuind-o pe Jennifer Rowley, indisponibilă pentru o seară.

 • Avalanşă de invitaţi la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avalanşă de invitaţi la Operă

  Sunt perioade în care distribuţiile primei scene lirice naţionale abundă de oaspeţi. Din străinătate şi din ţară. Nu e rău. Publicul adoră intrările în rol, vocile noi şi diversitatea combinaţiilor între ele. Din punctul de vedere al temei alese, criticul a avut la dispoziţie, recent, două spectacole de interes, „Nabucco” şi „Tosca”.

 • În fine, „Tosca“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În fine, „Tosca“

  De ce aşa un titlu de cronică? Pentru că opera pucciniană este un opus obligatoriu, ce nu trebuie să lipsească de pe niciun afiş de teatru liric respectabil. Pe Splai era absent. Apoi, pentru că vocile disponibile erau la îndemână, cel puţin la Bucureşti.

 • Habemus Tosca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Habemus Tosca

  După o absenţă de mai bine de trei ani (fără a socoti reprezentaţia în concert din 2018), Toscarevine în repertoriul Operei Naţionale Bucureşti. Este a treia producţie prezentată în clădirea din Piaţa Eroilor în aproape 70 de ani. Suficiente motive pentru ca premiera de aseară să fie un eveniment.

 • „Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, într-o nouă punere în scenă pe scena Operei Naţionale Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Tosca”, cea mai puternică operă a lui Puccini, într-o nouă punere în scenă pe scena Operei Naţionale Bucureşti

  Opera Naţională Bucureşti prezintă sâmbătă, 30 martie 2019, şi duminică, 31 martie 2019, premiera spectacolului „Tosca” de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele şi light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naţionale Bucureşti va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar corul de copii de către Smaranda Morgovan. Asistenţi de regie Claudia Machedon şi Paula Gherghe.

 • Geniul lui Puccini a
izbândit la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geniul lui Puccini a izbândit la Opera Naţională Bucureşti

  În plină efervescenţă sărbătorească – Ziua Naţională şi Centenarul Marii Uniri, fostul management al primei scene lirice a ţării a programat în 14 decembrie „Tripticul“ („Il Trittico“) de Giacomo Puccini, la data precisă a aniversării celor 100 de ani de la premiera absolută de la Metropolitan Opera din New York.

 • Viena de Anul Nou, dar... aţi văzut „La bohème” de la Paris?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viena de Anul Nou, dar... aţi văzut „La bohème” de la Paris?

  Dacă v-aţi trezit mai târziu şi n-aţi mai prins concertul Filarmonicii de la Viena, profitaţi de timpul liber şi navigaţi pe website-ul Medici TV pentru a vedea o operă de iarnă, La bohème de la Opéra National de Paris (disponibilă online până în Martie), marele scandal artistic al operei de la sfârşitul anului 2017.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (II)

  Sub acelaşi generic, notez alte evenimente ale primei scene lirice naţionale, înscrise în cadrul preocupărilor manageriale constante de primenire a distribuţiilor, inclusiv prin invitarea de artişti români care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Reuşita a fost deplină.

 • Între „Boema” şi „La bohème”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între „Boema” şi „La bohème”

  Duminică, 8 octombrie 2017, la Happy Cinema; Royal Opera House, HD relay; Giacomo Puccini: La bohème/ Regia: Richard Jones; Decoruri: Stewart Laing; Lumini: Mimi Jordan Sherin/ Nicole Car (Mimì), Michael Fabiano (Rodolfo), Mariusz Kwiecień (Marcello), Gyula Nagy (Schaunard), Luca Tittoto (Colline), Joyce El-Khoury (Musetta)/ Royal Opera House Orchestra and Chorus (maestru de cor: Vasko Vassilev)/ Dirijor: Antonio Pappano.

 • Un tramvai numit Boema
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un tramvai numit Boema

  Am întârziat. Când am ajuns la ONB, Rodolfo se arunca în valurile unei iubiri care-l va maturiza brusc, schimbându-i viaţa. Che gelida manina... Afară ploua încet.

 • Secvenţe lirice
bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Secvenţe lirice bucureştene, „Boema” şi „Rigoletto”

  Am mers la cele două spectacole, stimulat de distribuţii tinere şi de un oaspete străin. În prima privinţă, este clar că managementul Operei Naţionale Bucureşti se orientează către întinerirea afişului, în măsura în care vocalitatea rolurilor se pretează abordării de către unii cântăreţi aflaţi la începuturile carierelor, demersuri de multe ori riscante dar, dacă sunt precaut gândite, funcţionează şi atrag.

 • Turandot de gheaţă şi foc la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turandot de gheaţă şi foc la Craiova

  Iréne Theorin va fi Turandot la Craiova, vestea a căzut ca un trăznet. Opera Craiova plusa îndrăzneţ şi cu numele tenorului, Ian Storey, deja era prea frumos ca să fie adevărat, iar întrebările deveneau inutile. Aşa ceva trebuia neapărat văzut la faţa locului.

 • VIDEO Celebrul pianist rus Andrei Gavrilov va interpreta Rahmaninov la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Celebrul pianist rus Andrei Gavrilov va interpreta Rahmaninov la Ateneu

  Diirijorul Horia Andreescu va conduce joi şi vineri Orchestra Filarmonicii "George Enescu", având în program lucrări de Serghei Rahmaninov (Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor, op. 18.), Giacomo Puccini (Missa Da Gloria).  Solist va fi celebrul pianist rus Andrei Gavrilov, iar dirijorul Corului FIlarmonicii "George Enescu" este Iosif Ion Prunner.

 • Jurnal de festival: „Gianni Schicchi“, o operă mortală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de festival: „Gianni Schicchi“, o operă mortală

  EXCLUSIV WEB Silviu Purcărete și-a imaginat cum trebuie să arate un spectacol de operă: ca o parodie scurtă și bine jucată. Adevărul e că și-a ales din start o operă într-un act, de Giacomo Puccini, apoi a lăsat acțiunea să curgă pe note. Spectacolul său, „Gianni Schicchi", produs la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a avut două reprezentații, aseară, în cadrul Festivalului Național de Teatru (București, 26 octombr

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Tosca" s-a văzut în Centrul Clujului

  Opera "Tosca" de Giacomo Puccini a fost urmărită în această seară de peste 100 de persoane în Piața Unirii din Cluj-Napoca.Spectacolul a fost jucat pe scena Operei din Valencia și transmis în 17 țări membre ale Uniunii Europene.

 • Opera „Madama Butterfly“ se distribuie vineri cu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Madama Butterfly“ se distribuie vineri cu "Adevărul"

  Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini se distribuie vineri, 8 octombrie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Melomanii vor primi un CD, un DVD şi un album cartonat cu informaţii despre autor şi despre cele mai importante interpretări şi montări ale operei.

Modifică Setările