Stiri despre gheorghe patrascu

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Patrimoniul industrial al Bucureştiului, o resursă de sute
de milioane de euro lăsată la mila timpului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patrimoniul industrial al Bucureştiului, o resursă de sute de milioane de euro lăsată la mila timpului

  Patrimoniul industrial al Capitalei, una dintre cele mai mari resurse urbane ale oraşului, mărturie a evoluţiei statului român modern, continuă să dispară sub ochii nepăsători ai autorităţilor şi ai comunităţii. Ignorată de municipalitate şi vânată acerb de investitorii imobiliari pentru valoarea terenului, soarta acestor clădiri cu o valoare istorică incontestabilă ajunge să depindă de “hărnicia” hoţilor de fier vechi sau a oamenilor străzii.

 • DEZBATERE Programul teraselor din Centrul Vechi încinge spiritele. Adevărul vă propune o comparaţie cu modelul vienez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Programul teraselor din Centrul Vechi încinge spiritele. Adevărul vă propune o comparaţie cu modelul vienez

  Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un nou set de reguli destinate patronilor de terase din Centrul Istoric. Printre cele mai importante propuneri, este cea conform căreia majoritatea teraselor centrale să se închidă la ora 22.00, iar cele din interiorul Centrului Vechi să funcţioneze până la ora 24.00, iar în zilele de weekend programul să fie prelungit cu o oră. Modelul este preluat după cel vienez, la fel de strict.

 • Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă

  Închiderea balcoanelor de la bloc ar putea fi interzisă cu excepţia cazurilor în care opteaza pentru această soluţie toţi proprietarii din clădire, potrivit lui Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Capitalei. Municipalitatea doreşte introducerea acestei restricţii în Legea construcţiilor pentru a îmbunătăţi imaginea oraşului.

 • Arhitectul-şef al Capitalei: doar o lege mai salvează Centrul istoric GALERIE FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arhitectul-şef al Capitalei: doar o lege mai salvează Centrul istoric GALERIE FOTO

  În afara unei amenzi în valoare de maximum 2.500 de lei, primăriile nu pot lua măsuri împotriva proprietarilor de imobile lăsate în paragină din centrul Bucureştiului. Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, susţine că doar o lege cu sancţiuni mai drastice ar scoate la lumină starea clădirilor din Centrul vechi.

 • Cât costă casa pe malul Dâmboviţei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât costă casa pe malul Dâmboviţei?

  Râul care străbate Capitala nu este un magnet pentru amatorii de locuinţe, aşa cum se întâmplă în alte oraşe europene, precum Paris sau Budapesta. În marile capitale ale Europei, preţurile locuinţelor de lângă râuri ating niveluri ce ajung şi la un milion de euro. Zonele respective sunt urbanizate şi puse în valoare eficient.

Modifică Setările