Stiri despre gheorghe craciun

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Generaţia Marii Uniri, episodul 11. Cum a ajuns Alexandru Vaida Voevod întâiul premier al României Mari, în locul lui Iuliu Maniu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia Marii Uniri, episodul 11. Cum a ajuns Alexandru Vaida Voevod întâiul premier al României Mari, în locul lui Iuliu Maniu

  Cariera politică a lui Alexandru Vaida Voevod a început promiţător: din tânăr unionist ardelean a ajuns primul şef de guvern al României Mari. Însă, în timp, politica bucureşteană i-a mai pervertit metodele, aşa încât, în a doua parte a vieţii, a făcut şi alegeri discutabile, precum asocierea cu regele Carol al II-lea. Norocul lui că n-au fost păcate capitale – nici în ochii comuniştilor.

 • Eveniment
dedicat Seriei de autor Gheorghe Crăciun la Cărtureşti
Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eveniment dedicat Seriei de autor Gheorghe Crăciun la Cărtureşti Verona

  Miercuri, 15 februarie, la ora 19.00, la Cărtureşti Verona (ceainărie), va avea loc un eveniment dedicat celor mai recente două volume apărute în Seria de autor Gheorghe Crăciun, unul dintre cele mai prestigioase proiecte editoriale Polirom-Cartea Românească.

 • Marius Manole citeşte din Gheorghe Crăciun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marius Manole citeşte din Gheorghe Crăciun

  Miercuri, 2 martie, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona, va avea loc un eveniment dedicat unuia dintre cei mai importanţi scriitori români postbelici, Gheorghe Crăciun, prilejuit de apariţia a două noi titluri în seria de autor pe care editura Cartea Românească i-a dedicat-o. Cu acest prilej, cunoscutul actor Marius Manole va citi fragmente din „Compunere cu paralele inegale“, unul dintre cele mai importante romane ale autorului.

 • Gheorghe Crăciun, o lume
întreagă între cuvinte şi desene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Crăciun, o lume întreagă între cuvinte şi desene

  O dezbatere pornind de la literatura şi grafica lui Gheorghe Crăciun, unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, va avea loc luni, pe 13 iulie, la ora 18.00, la Librăria Pavesiana din Bucureşti, din strada Boteanu, nr. 5. La eveniment vor participa Gabriela Adameşteanu, Carmen Muşat, Mara Chiriţescu şi Oana Crăciun, fiica scriitorului.

 • Gheorghe Crăciun, între desene şi texte inedite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Crăciun, între desene şi texte inedite

  Un proiect editorial dedicat lui Gheorghe Crăciun, unul dintre cei mai importanţi scriitori români, a fost iniţiat de editura Cartea Românească şi cuprinde o serie de autor, precum şi o expoziţie de desene semnate de artist, care va fi deschisă la Cărtureşti Verona până la 31 ianuarie.

 • Lansarea Seriei de autor Gheorghe Crăciun, la Librăria Bastilia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lansarea Seriei de autor Gheorghe Crăciun, la Librăria Bastilia

  Joi, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia, va avea loc lansarea Seriei de autor Gheorghe Crăciun, un nou proiect editorial Cartea Românească, dedicat unuia dintre cei mai de seamă scriitori români contemporani. La eveniment vor mai participa Carmen Muşat, Simona Sora şi Florin Iaru. Actriţa Ioana Flora va citi fragmente din volumele „Acte originale/Copii legalizate“ şi „Mecanica fluidului“.

 • Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu: Postelnicu - 
„gonaciul“ lui Goma, Gheorghe Crăciun a inventat temniţa cu pereţi din cuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu: Postelnicu - „gonaciul“ lui Goma, Gheorghe Crăciun a inventat temniţa cu pereţi din cuie

  Au hărţuit mii de oameni prin metode diabolice, au dat ordin să le fie ascultate telefoanele şi să le fie supravegheate locuinţele, întâlnirile cu prietenii şi le-au convins nevestele să-i toarne. Capii fostei Securităţi ai lui Ceauşescu au fost cei care au urmărit o naţie întreagă.

 • Torţionarii Sibiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Torţionarii Sibiului

  Colonelul Gheorghe Crăciun, fost şef al Direcţiei Regionale de Securitate Sibiu, despre care se spune că a inventat ca şi instrument de tortură carcera de 60 de centimetri pătraţi pe 60 de centimetri pătraţi căptuşită pe interior cu cuie, şi maiorul Nicolae Briceag, fost şef al Serviciului Raional de Securitate Sibiu sunt persoane care au intrat în istorie pentru cruzimea de care au dat dovadă în pedepsirea opozanţilor regimului comunist.

Modifică Setările