Stiri despre george petean

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Rigoletto“ la Sala
Radio sau vocile Clujului în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto“ la Sala Radio sau vocile Clujului în Bucureşti

  Într-adevăr, tradiţionalul concert de operă al Orchestrelor şi Corurilor Radio a avut în acest început de an – perioadă obişnuită de desfăşurare – o distribuţie de roluri principale alcătuită din cântăreţi care s-au format la Cluj-Napoca şi şi-au continuat carierele în străinătate, precum şi din actuali solişti ai Operei Naţionale Române din municipiul de pe Someş.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra

  Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

 • Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena

  Între 1992 şi 2010, perioada directoratului lui Ioan Holender, cel mai lung din istoria faimosului teatru liric de pe Ring, prezenţa românilor pe afişe a fost de o consistenţă ce a depăşit epocile anterioare. Anii au trecut.

 • Baritonul George Petean în „Rigoletto”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Baritonul George Petean în „Rigoletto”

  Spectacol eveniment la Opera Naţională Română Cluj-Napoca! Baritonul George Petean, vedetă de necontestat a marilor scene lirice internaţionale, a cântat recent în rolul titular din „Rigoletto” de Verdi, validând o dată în plus ceea ce se ştie, este onorant pentru artist şi îmbucurător pentru public.

 • A renăscut ciclul „Vă place opera?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A renăscut ciclul „Vă place opera?”

  Puţină istorie. Iniţiate în mai 1984 sub egida Televiziunii Române, realizate de cunoscutul teleast Luminiţa Constantinescu, concertele din ciclul „Vă place opera?” au fiinţat până în 1995, după care au dispărut. De ce oare? Nu se ştie.

Modifică Setările