Stiri despre george damian

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Steagul american şi cei 20.000 de studenţi, din România răsăriteană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Steagul american şi cei 20.000 de studenţi, din România răsăriteană

  Când un frate se ceartă cu altul, o vreme nu se mai văd, nu se mai caută, unul pe celălalt. Chiar la telefon îşi vorbesc mai mult răstit. Sau preferă tăcerea. Pentru care au optat şi preşedintele unionist al României şi premierul de la Bucureşti, care au ignorat, pe bună dreptate, aniversarea a 95 de ani, de la Unirea Basarabiei, cu România. Semn că nu uită, firesc, vizitele anulate, la Chişinău, de liderii de acolo, speriaţi de viitorul lor.

 • Trei zile de „planeta” Basarabia, în Banat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei zile de „planeta” Basarabia, în Banat

  Mitoş Micleuşanu, Alternosfera sau George Damian sunt pe afişul Festivalului „Zilele Basarabiei” care a început astăzi. Este cea de-a 11-a ediţie a evenimentului care a avut loc pentru prima dată în Timişoara. Astăzi manifestări de acest fel au loc peste tot în România.

 • Istoricul George Damian: „Românii, nebunii satului în Ucraina“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoricul George Damian: „Românii, nebunii satului în Ucraina“

  A te declara român în Bugeac (sudul Basarabiei istorice, actualmente în Ucraina) este, în Europa secolului XXI, un act de curaj vecin cu nebunia. Istoricul şi ziaristul George Damian a călătorit, timp de două săptămâni, prin satele româneşti din judeţele Ismail şi Bolgrad (luate definitiv României în 1940).