Stiri despre george butunoiu

  57 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a lansat „Politiscop“, un sistem de analiză a politicienilor din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a lansat „Politiscop“, un sistem de analiză a politicienilor din România

  George Butunoiu a lansat, marţi proiectul "Politoscop" (politoscop.ro), care este un sistem de analiză a profilurilor individuale ale politicienilor români, de analiză sociologică a grupurilor de politicieni în instituţiile în care aceştia activează, de sintetizare a informaţiilor şi de prezentare a lor către public, toate acestea într-un sistem unitar.

 • Lăsaţi politica să strice prietenii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăsaţi politica să strice prietenii!

  Citesc des tot felul de comentarii şi îndemnuri la ţinerea politicii departe de viaţă şi relaţiile personale, să nu lăsăm politica să strice prietenii, că simpatiile politice perverse sau activismul cuiva să nu afecteze o relaţie de care te-ai bucurat ani sau zeci de ani până atunci.

 • Căpitanul Gaiţă şi umorul poliţiştilor de la Secţia 1, secţia mea de suflet...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căpitanul Gaiţă şi umorul poliţiştilor de la Secţia 1, secţia mea de suflet...

  Astăzi, o bătrână stătea pe gardul nostru şi plângea. Am întrebat-o ce i s-a întâmplat. Îi furaseră portofelul în farmacia de la Piaţa Dorobanţilor. Am intrat în vorbă cu ea fără să ştiu ce să-i spun. Mi-a zis că nu se duce la poliţie să reclame, că nu mai are putere. O ştiu bine, stă pe strada noastră, în capăt. Am plecat, nu aveam ce să fac pentru ea.

 • Ce înţelegeţi
dintr-un anunţ de recrutare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înţelegeţi dintr-un anunţ de recrutare?

  Două dintre multele comentarii din registrul respectiv la un anunţ pus de mine pentru o Executive Assistant: „Anunţul sună cu dedicaţie pentru o amantă personală, plătită însă din bugetul corporaţiei. Când nicio calificare nu e necesară, cu excepţia limbii engleze, ce altceva poate fi? Aşa că eu votez pt deschiderea acelui mail, poate era exact ceea ce trebuie. “

 • Există fine dining şi în afara Bucureştiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există fine dining şi în afara Bucureştiului

  Am auzit de multe ori vorbindu-se despre restaurante cu adevărate bucătării fine şi fine dining în afara Bucureştiului, însă nu am ajuns până zilele trecute la vreunul dintre acestea. Toate cele menţionate sunt în Ardeal, în special la Cluj şi în zona Braşovului. Oltenia, Dobrogea sau Moldova nu au apărut vreodată în discuţii, şi nici nu cred că se va întâmpla prea curând. Dar tare aş vrea să mă contrazică cineva...

 • Cea mai frumoasă maşină decapotabilă din Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai frumoasă maşină decapotabilă din Berlin

  Doamna E. a fost o cunoscută profesoară de la Universitate, scriitoare, cea mai respectată traducătoare a timpului ei, printre multe altele. Despre verişoara ei şi alţii din cunoscuta familie citisem şi auzisem înainte să o cunosc pe dânsa. Eu eram student în primul an de facultate, abia ajuns în Bucureşti.

 • Sunteţi un om simplu? Aveţi copii? Sunt deştepţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunteţi un om simplu? Aveţi copii? Sunt deştepţi?

  Comentariu pe site-ul meu: „Stai liniştit, Mike… n-ai nicio şansă să-l convingi pe GB că singura soluţie la problemele speciei umane e alta decât cititul de cărţi şi mersul la filarmonică… (…) Eu am învăţat despre OM mult mai multe de la bunicul meu cu 4 clase şi 2 ani de război în Rusia decât la LSE şi în Colorado.“

 • GB proaspăt tuns
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GB proaspăt tuns

  Pe vremea comuniştilor, toate frizeriile şi saloanele de coafură se chemau Igiena. Clar, simplu, direct, fără echivoc. Era o întreprindere de stat care le gestiona pe toate, în toată ţara. Şi acum mai vezi pe unele dintre ele, în aceleaşi locuri, de zeci de ani. Cu acelaşi nume, Igiena. Şi, adesea, cu aceiaşi frizeri şi coafori, tot de zeci de ani. S-or fi privatizat între timp? Dacă nu, oare de ce minister ţin acum?

 • Aţi angaja un CEO care răstoarnă pe jos o cutiuţă de lemn?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aţi angaja un CEO care răstoarnă pe jos o cutiuţă de lemn?

  Fază: mă văd cu un candidat pentru un post de country manager. Firma nemţească, destul de mare. CV potrivit, experienţa chiar în domeniul lor de activitate, tot director general, ani buni. Întreb, răspunde, chestiile obişnuite.

 • Am rămas eu singurul insensibil de pe lumea asta?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am rămas eu singurul insensibil de pe lumea asta?

  Am primit mesajul acesta şi am dat să-l şterg, crezând că e obişnuita păcăleală nigeriană, la început. Dar apoi m-a străfulgerat un gând. Am deschis şi era chiar real!

 • Căldură mare în 13 Septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căldură mare în 13 Septembrie

  Am citit de atâtea ori Căldură Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan şi Marin Moraru nu cred că poate fi uitat de cineva, ba ţin minte şi teatrul radiofonic. Şi am considerat întotdeauna celebrul dialog ca o ficţiune, o născocire genială a imaginaţiei lui Caragiale. Asta până astăzi, când am realizat cu uimire că scena e reală...

 • Vor veni fetele plăpânde şi vă vor lua joburile de sub nas!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vor veni fetele plăpânde şi vă vor lua joburile de sub nas!

  Cei mai mulţi se supără când le atrag atenţia că experienţa lor s-ar putea să nu aibă atât de multă valoare pe cât cred ei, faţă de alte abilităţi şi calităţi pe care le caută angajatorii. Şi că, dacă se bazează exclusiv pe această experienţă, e posibil să îşi asume un mare, foarte mare risc. Unii devin agresivi şi chiar violenţi când aud aşa ceva. Uitaţi-vă la comentariile de pe blogul meu, de pildă.

 • „Simt că mă simt folosită“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simt că mă simt folosită“

  Facem, cu mult efort şi cu bani de la sponsori, un album de artă fotografică despre spaţiile culturale ascunse ale Bucureştiului. Diverse locuri, adesea neaşteptate şi despre care nici măcar vecinii nu au auzit, în care se fac expoziţii, teatru, muzică, dezbateri, experimente artistice, underground şi tot felul.

 • Căţeilor nu le place plăcinta!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căţeilor nu le place plăcinta!

  L-am văzut de departe pe căţel, am încetinit şi am oprit lângă el. Sâmbătă dimineaţa, eram pe câmp. S-a apropiat puţin, dar nu a îndrăznit mai mult. Când a văzut că mă uit la el, a întors capul, parcă ruşinat. Când m-am prefăcut că nu mă uit la el, iar se uita la mine şi din nou întorcea privirea când mă uitam la el...

 • Cum m-am făcut de râs la Ateneu...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum m-am făcut de râs la Ateneu...

  Joi la Ateneu. Primesc două invitaţii, şi nu de orice fel, ci chiar în Loja Regală. Şi nu orice concert, ci unul mare, cu Christian Badea, cu 5 de pian de Beethoven şi monumentală simfonie 2 de Rachmaninov.

 • Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018

  Cele mai bune paste şi cel mai bun risotto din Bucureşti în 2018 sunt la Roberto’s! Prima finală care s-a încheiat din competiţia Topul Restocracy al Mâncărurilor din Bucureşti pe 2018 a fost cea de la Paste şi Risotto, cu câte o subcategorie separată pentru fiecare dintre acestea.

 • Papucul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papucul

  Mi s-a rupt papucul drept. Sunt nişte papuci de casă negri, foarte rezistenţi, m-au ţinut 8 ani, i-am luat de la Metro cu 120 de lei. Marfă bună, de calitate.

 • Cele mai bune restaurante franţuzeşti din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune restaurante franţuzeşti din Bucureşti

  Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

 • Facem probleme restaurantelor, dar ele nu se supără...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facem probleme restaurantelor, dar ele nu se supără...

  Una dintre tehnicile de bază în trainingul chelnerilor bucureşteni e aceea cu „Uită-te şi tu cum fac cei de la alte restaurante şi fă la fel!“. Şi merge din plin, e foarte eficientă, nu încetez să fiu uimit să văd cât de asemănătoare sunt reacţiile şi replicile suspomeniţilor.

 • Românii sunt campioni la ore de muncă suplimentare, dar codaşi la productivitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii sunt campioni la ore de muncă suplimentare, dar codaşi la productivitate

  Angajaţii cu vârsta cuprinsă între 35 şi 49 de ani sunt cei mai expuşi la munca peste program, 39% dintre aceştia lucrând mai mult de 40 de ore pe săptămână. Aşa arată un studiu al Uniunii Europene. Specialiştii spun că orele prelungite la locul de muncă duc la scăderea productivităţii.

 • Mă simt apărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mă simt apărat

  Am văzut ieri în televizor Armata etalându-şi muşchii şi mi-am adus aminte de una dintre rarele mele contacte cu ei, de acum câteva luni. Voiam să facem un concert într-un oraş îndepărtat de Bucureşti, foarte îndepărtat. Filarmonica de acolo e în renovare, aşa că singurul loc în care puteam merge era Cercul Militar din oraş, cu o sală frumoasă şi încăpătoare. Şi cu acustică chiar bună, din câte mi-au spus cei de-ai locului.

 • Dialog cu un copil sărac şi cu comentatori înfierbântaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dialog cu un copil sărac şi cu comentatori înfierbântaţi

  Am pus pe Internet câteva anunţuri cu nişte cursuri de cultură universală pe care le facem în fiecare an. Cursuri lungi şi grele, de nivel academic, întinse pe mai mulţi ani de studiu: filosofie, gramatică, muzică, artă universală, literatură, lingvistică şi încă vreo două sau trei.

 • Un nou model de servire în restaurante apare în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou model de servire în restaurante apare în Bucureşti

  Nu mă duc la restaurant fără să fac o rezervare, drumurile în Bucureşti sunt lungi şi înghiţitoare de timp, şi dacă faci jumătate de ceas şi afli că ai ajuns degeaba, că nu mai au locuri, e închis sau cine ştie ce alt motiv pentru care nu poţi mânca acolo, o altă jumătate de ceas până la următorul îţi poate rata un prânz sau o cină.

Modifică Setările