Stiri despre generatie

  101 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sexul de-a lungul generaţiilor: cinci femei îşi spun povestea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexul de-a lungul generaţiilor: cinci femei îşi spun povestea

  De la încercările disperate de a face rost de anticoncepţionale până la experienţa cumplită a avortului, cinci femei din generaţii diferite au povestit experienţele lor şi prejudecăţile perioadei în care au trăit Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială.

 • E clar, e altă generaţie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E clar, e altă generaţie!

  Nu credeam că voi ajunge ziua în care să spun că fac parte din altă generaţie! Nu îmi ascund vârsta, nici nu mă folosesc de ea ca să par matură, experimentată. Mă îngrijorează însă altă îmbătrânire.

 • Ceauşescu pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu pe înţelesul tuturor

  Noi, cei din provincia dîmboviţeană, nu prea l-am înţeles pe Ceauşescu. Aşa susţinea deunăzi, într-un interviu televizat, amicul Andrei Ujică. El însă l-a înţeles, pentru că a părăsit, la timp, provincia natală a Banatului şi s-a mutat „în centru”, adică în Vest.

 • Generaţia ’70 - Generaţia întârziată?!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia ’70 - Generaţia întârziată?!

  Ne-am născut sub auspicii sumbre, dar am aflat acest lucru mai târziu. N-am ştiut că visele albe ale copilăriei se hrănesc sub cea mai neagră dictatură din Europa.

 • Arc strâmb peste timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arc strâmb peste timp

  Pare incredibil, dar lipsa de şansă a copiilor din România comunistă a evoluat şi s-a adaptat la economia de piaţă.

 • De ce vreau să-mi cresc copiii aici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vreau să-mi cresc copiii aici

  Întrebarea din titlu s-a născut după discuţiile pe care le-am avut în redacţie pe tema summitului european care începe la Bruxelles.

 • Generația Z, crescută de internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generația Z, crescută de internet

  Prăpastia între puștii de azi și părinții lor, adică puștii de acum 30 de ani, a fost adâncită de evoluția unei societăți eliberate de restricțiile comuniste, dar și de schimbările tehnologice.

 • Noile dive ale filmului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noile dive ale filmului românesc

  În această săptămână, o altfel de incursiune în lumea marelui ecran. O călătorie alături de noile figuri feminine, care au pus umărul la apariţia noului val cinematografic.

 • VIDEO O nouă generaţie de campioni: Spania a câştigat Campionatul European U19
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO O nouă generaţie de campioni: Spania a câştigat Campionatul European U19

  Viitorul sună bine pentru fotbalul spaniol! După ce echipa de seniori a Spaniei a câştigat în ultimii patru ani Campionatul Mondial 2010 şi ediţiile din 2008 şi 2012 ale Campionatului European, a venit rândul echipei U19 a Spaniei să fie în centrul atenţiei. Spaniolii mici au câştigat Campionatul European de fotbal U19 desfăşurat în Estonia, învingând în finală Grecia cu scorul de 1-0.

 • Bugetul Generaţiei Y
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul Generaţiei Y

  Adolescenţii de azi sunt mult mai preocupaţi de bugetul personal, la care însă rareori pot contribui. Totuşi, mulţi economisesc bani pentru a-şi satisface capricii cu care părinţii nu sunt de acord.

 • A3, punct de cotitură în clasa compactă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A3, punct de cotitură în clasa compactă

   „Adevărul“ a fost la Mallorca, Spania, pentru a testa noul venit în clasa compactă, Audi A3. A treia generaţie a maşinii premium a fost modificată substanţial.

 • Facebook va dispărea peste 5-8 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Facebook va dispărea peste 5-8 ani

  În mai puțin de 10 de ani, reţeaua de socializare Facebook își va pierde supremația, în același mod ca și Yahoo!, care în numai câțiva ani și-a pierdut 90% din valoare, sunt de părere analiștii americani.

 • Banii de buzunar ai noii generaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii de buzunar ai noii generaţii

  Adolescenţii şi tinerii de azi consideră că trebuie să aibă propriul buget pentru a-şi cumpăra tot ce au nevoie, de la chipsuri până la gadgeturi. Psihologii avertizează că încurajarea unui astfel de comportament le va dăuna şi-i va face superficiali.

 • Ford Focus, un sedan corect şi stabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ford Focus, un sedan corect şi stabil

  „Adevărul“ a testat cea mai nouă generaţie a compactei Ford Focus. Este una dintre puţinele maşini care ne-au impresionat prin simplitate şi corectitudine, şi nu prin artificii tehnologice şi de confort.

 • Noua generaţie petrece în tramvai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua generaţie petrece în tramvai

  Tinerii din Oradea sătui de petrecerile din cluburi au ocazia să participe la un chef neobişnuit. Patronii unui lanţ de cafenele din oraş organizează petreceri într-o locaţie mai puţin obişnuită, şi anume într-un tramvai.

 • În trecerea generaţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În trecerea generaţiilor

  Deceniul calificărilor, deceniul lui Hagi,  Gică Popescu, Dan Petrescu, a rămas de mult în urmă. Acum, naţionala parcurge epoca eşecurilor şi pare să ne fi obişnuit cu ratarea turneelor finale.

 • Cum să fabrici un milion de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să fabrici un milion de euro

  Cum poate cultura asociativă să convertească noua generaţie la antreprenoriat. Handmade-ul - un fenomen asociat, până nu demult, cu blogurile care vând brizbizuri făcute de mână - a devenit, peste noapte, o industrie de peste un milion de euro. Cum s-a întâmplat asta?

 • Vezi cum au devenit bijuteriile eco mici afaceri handmade în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi cum au devenit bijuteriile eco mici afaceri handmade în Republica Moldova

  Să fii eco a devenit în ultima perioadă un trend adoptat şi de tânăra generaţie de la noi. „Apărătorii planetei" mănâncă eco, se îmbracă şi îşi accesorizează ţinutele doar din materiale organice. Adepţii acestui curent susţin că era diamantelor şi a metalelor preţioase a apus demult, făcând loc clasicului lemn, sticlă, argilă sau plastic reciclabil.

 • Generaţia pierdută pe Facebook
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia pierdută pe Facebook

  Folosirea excesivă a reţelelor de socializare le provoacă utilizatorilor o „criză de identitate“ şi o nevoie copilărească de a fi în centrul atenţiei. Facebook şi Twitter creează o generaţie de îngâmfaţi obsedaţi de propria persoană, avertizează oamenii de ştiinţă.

 • Mexic ’70, generaţia care suferă şi dispare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mexic ’70, generaţia care suferă şi dispare!

  Echipa cu care România se întorcea după 32 de ani la un turneu final de Campionat Mondial şi-a pierdut, treptat, o parte dintre eroi, iar restul se confruntă cu grave probleme medicale. Mexic 1970. România evolua din nou în grupele unui Mondial. Bilanţ: două înfrângeri şi o victorie.

 • Din facultăţi, angajaţi la Facebook şi Google
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din facultăţi, angajaţi la Facebook şi Google

  Mirajul unei cariere la unul dintre giganţii internetului şi dorinţa de a schimba lumea cu idei şi produse noi împing tot mai mulţi absolvenţi români din IT să ia calea străinătăţii. O generaţie pierdută? Sunt tineri obişnuiţi, îmbrăcaţi în blugi, cu rucsacuri în spinare, dar au în buzunare contracte la care puţini de vârsta lor ar putea spera.

 • Fenomen: La Brăila, generaţia online, abonată la violenţe publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomen: La Brăila, generaţia online, abonată la violenţe publice

  Angajaţii societăţii de transport public povestesc că, în ultima perioadă, au devenit ţintele călătorilor tineri fără bilet. Ei spun că cele mai mari probleme le fac tinerii, care atunci când sunt prinşi fără bilet reacţionează violent. Mari probleme sunt, de asemenea, în cartierele mărginaşe.

 • „E momentul Sputnik al generaţiei noastre“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „E momentul Sputnik al generaţiei noastre“

  Barack Obama, preşedintele SUA, a pus accentul, în discursul asupra Stării Naţiunii, pe educaţie, inovaţie şi locuri de muncă. El a cerut americanilor să se reinventeze. Răspunzând apelurilor la unitate, mai mulţi congresmeni au încălcat tradiţia şi s-au aşezat alături de colegi din cealaltă tabără pentru a asculta discursul.  

 • Constanţa: Dumitru Bucur a format generaţii de rugbyști
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Dumitru Bucur a format generaţii de rugbyști

  Din prea multă dragoste pentru sportul cu balonul oval, și-a petrecut mare parte din viață formând caractere. Dumitru Bucur, cunoscut drept „Ghiocel" în cercurile de prieteni, este profesor de gradul întâi și antrenor de rugby emerit.

 • Nelia Zamfir, medicul generaţiei de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nelia Zamfir, medicul generaţiei de aur

  Nelia Zamfir face parte din promoţia generaţiei de aur a medicinei româneşti, anul 1951. Femeia a absolvit cu media 9,62 în primii 10, dintr-o generaţie de 500 de studenţi.

Modifică Setările