Stiri despre generatie

  99 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În Prahova, noua generatie gândeşte verde, gândeşte
curat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Prahova, noua generatie gândeşte verde, gândeşte curat

  Şcoala de vară „Gândeşte verde, gândeşte curat!“, proiect iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi aflat deja la cea de-a 11-a ediţie, s-a desfăşurat anul acesta, timp de patru zile, în cadrul Parcului Memorial „Constantin Stere”  din Bucov.

 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Noi generaţii de experţi LARICS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi generaţii de experţi LARICS

  Primul program de internship organizat de LARICS şi dedicat cu precădere celor interesaţi de domeniile relaţiilor internaţionale, geopoliticii, naraţiunilor strategice, precum şi domenii conexe, s-a desfăşurat în perioada 11 aprilie-11 iunie 2018.

 • De ce a sponsorizat Aurel Vlad acţiuni premergătoare Adunării de la Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce a sponsorizat Aurel Vlad acţiuni premergătoare Adunării de la Alba Iulia

  Aurel Vlad, avocat, director executiv al Băncii „Ardeleana“ din Orăştie, localitatea unde s-a născut, şi ministru de Finanţe, a cumpărat în toamna lui 1918 o tipografie, ca să publice ziarul „Libertatea“, organul de presă al Consiliului Naţional Român din oraşul natal. Înainte, finanţase tipărirea a zeci de mii de exemplare ale ziarului „Adevărul“ cu articole despre lupta naţională a românilor din Transilvania, distribuite gratuit.

 • De ce este nevoie de un nou stil de leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este nevoie de un nou stil de leadership

  „Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.“ – Martin Luther King. Schimbarea e uneori cel mai mare duşman al nostru în dezvoltarea profesională şi personală. Când ieşim din zona de confort suntem puşi în situaţii care ne fac să găsim soluţii sau să abordăm noi perspective. Şi aceasta, adesea, ne sperie.

 • Mentalitatea interdependenţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mentalitatea interdependenţei

  În România, de când te naşti ce e mai trist e că traseul vieţii e marcat de jaloane imuabile. Generaţii întregi şi-au clădit speranţa afirmării pe iluzii deşarte. Şi au tot aşteptat. Indiferent că a fost capitalism, comunism sau liberalism, parcă spaţiul românesc nu este benefic împlinirii decât pentru oameni fără conştiinţă, hoţi şi supuşi pe linie de partid.

 • Statul sunt Eu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul sunt Eu!

  Ca să fim sinceri cu noi însine, singurul lucru sănătos pe care poţi să îl faci astăzi e să fugi din România. Mai sunt doi ani în care se poate schimba ceva, iar dacă la sfârşitul alegerilor din 2020 nu reuşim să scăpăm de PSD lucrurile nu mai pot fi schimbate pentru restul vieţilor noastre. Sună apocaliptic, dar e cât se poate de real.

 • O dinastie de mari istorici patrioţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O dinastie de mari istorici patrioţi

  A încetat din viaţă academicianul Dinu C. Giurescu, fiul lui Constantin C. Giurescu, la rândul lui fiu al lui Constantin Giurescu, al treilea, aşadar, membru al unei dinastii de mari istorici români patrioţi care s-au înscris definitiv, prin opera lor, în panteonul culturii naţionale româneşti.

 • Cum i-a forţat Iuliu Maniu pe unguri să renunţe la Transilvania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum i-a forţat Iuliu Maniu pe unguri să renunţe la Transilvania

  Iuliu Maniu, condamnat în comunism de Tribunalul Militar al Regiunii a II-a Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru „crimă de complot“ şi „înaltă trădare“, şi-a trăit ultimii ani în penitenciarul din Sighet. Înainte de arestare, îndepărtase Transilvania de Austro-Ungaria şi o îndreptase, în 1918, spre Unirea cu Vechiul Regat al României, iar în 1944 îl sfătuise pe Regele Mihai să-l demită pe mareşalul Ion Antonescu.

 • Tânărul de 16 ani care face performanţă cu porumbeii de rasă. „Sunt frumoşi, inteligenţi şi sunt parte din viaţa mea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânărul de 16 ani care face performanţă cu porumbeii de rasă. „Sunt frumoşi, inteligenţi şi sunt parte din viaţa mea“

  Un tânăr de 16 ani din judeţul Botoşani este un adevărat performer în domeniul columbofiliei. Acesta continuă o tradiţie a familiei transmisă din generaţie în generaţie şi creşte porumbei de rasă, în special voiajori. Deşi este doar elev de liceu, Mădălin Viţalariu are peste 20 de trofee obţinute pentru performanţe extraordinare în creşterea porumbeilor.

 • Proiectul generaţiei noastre: #europa9
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul generaţiei noastre: #europa9

  Centenarul îi prinde pe toţi românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureş până la Giurgiu şi de la Tulcea la Arad, suntem puşi în situaţia de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent.

 • Mamuţii
din supermarket
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamuţii din supermarket

  Rugămintea mea ţi-a sunat ca o poruncă. Nici măcar nu ţi-ai întors capul. Ai întins mâna la raft, ai apucat borcanul cu mazăre şi mi l-ai dat. Ţi-am mulţumit: „Să-ţi dea Dumnezeu sănătate!“.

 • Hai să ne batem joc şi de generaţia asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai să ne batem joc şi de generaţia asta

  Hai să ne promovăm copiii idioţi în detrimentul celor care merită în poziţiile vacante din stat, că na, cum naiba să facem altfel? Au făcut-o toţi înaintea noastră. Ce om sănătos la cap ar promova interesele grupului (naţiei) înaintea intereselor de personale, de familie, clan?

 • De ce şi-a impus creatorul butonului „Like“ limite în folosirea Facebook-ului şi şi-a blocat accesul la Snapchat, reţea pe care o compară cu heroina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce şi-a impus creatorul butonului „Like“ limite în folosirea Facebook-ului şi şi-a blocat accesul la Snapchat, reţea pe care o compară cu heroina

  Justin Rosenstein, inginerul de la Facebook care a creat butonul „Like”, este unul dintre specialiştii în tehnologie care trag un semnal de alarmă în legătură cu pericolul social media. Managerul de 34 de ani susţine că aceste probleme trebuie discutate acum, cât mai trăieşte ultima generaţie care-şi poate aminti cum era lumea înainte, când telefoanele erau conectate în pereţi.

 • Kuweit - ţara şansei pentru generaţia următoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kuweit - ţara şansei pentru generaţia următoare

  Cu ocazia celei de-a 56 aniversări a Zilei Naţionale şi cu prilejul celei de-a 26 aniversări a Zilei Eliberării statului Kuweit, ambasadorul acestei ţări, în România, Excelenţa Sa Talal M. Al-Hajeri a oferit o recepţie, la care au participat numeroşi diplomaţi străini şi autohtoni.

 • Asta e noua generaţie de politicieni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asta e noua generaţie de politicieni?

  Ieri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, un consilier al partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) a fost surprins când vota în locul unui coleg. În termeni de şmenăreală, vota cu două mâini.

 • Generaţia mea – stigmatul unei societăţi ratate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia mea – stigmatul unei societăţi ratate

  În ultima perioadă mă tot întîlnesc cu oameni din generaţia mea cu care discut. Sînt cei născuţi în anii 70. Este ultima generaţie de copii educaţi în comunism, dar care în afară de educaţie nu au avut alt avantaj al regimului.

Modifică Setările