Stiri despre generalul mircea chelaru

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • NATO merge mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO merge mai departe

  Şeful apărării Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a făcut o vizită anunţată la Dornstadt, la exerciţiul de alarmare VJTF2019, unde a evaluat instruirea grupului de lucru comun foarte pregătit / VJTF, care trebuie să fie operaţional în 48 la 72 de ore şi cuprinde o brigadă multinaţională, cu 5000 de militari / cinci batalioane de manevră, ce vor fi susţinute de forţe aeriene, maritime şi speciale.

 • Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak

  La Moscova s-a emis un semnal clar de resetare a relaţiilor cu superputerea lumii, în timp ce în Ucraina s-a efectuat un schimb încurajator de prizonieri şi a fost stabilită o zonă tampon, de 30 de kilometri, între trupele guvernului de la Kiev şi separatiştii rusofoni. Asta în timp ce Statul Islamic nu pare slăbit de atacurile aeriene ale coaliţiei încropite de Statele Unite ale Americii, occidentalii evitând orice intervenţie militară terestră.

 • ULTIMUL ONOR Garda şefilor Statului Major General lângă Tricolorul ce va acoperi trupul generalului Ion Tutoveanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ULTIMUL ONOR Garda şefilor Statului Major General lângă Tricolorul ce va acoperi trupul generalului Ion Tutoveanu

  La ceas de seară am vorbit la telefon cu doi ex-şefi ai Statului Major General, Constantin Degeratu şi Mircea Chelaru, care marţi, 29 iulie 2014, la ora 13, în Cimitirul Militar Ghencea 1 vor face parte din ultima gardă a foştilor conducători ai S.M.G., ca onor suprem acordat venerabilului general Ion Tutoveanu, cel care în decembrie ar fi împlinit ...100 de ani.

 • Ziua Drapelului Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Drapelului Naţional

  Un eveniment precum cel sărbătorit la 26 iunie nu este doar un prilej de perindare publică a unor uniforme respectabile şi a Tricolorului, cel de care unii îşi amintesc doar când acesta face parte din decorul scenei pe care ei, eternii, neînlocuibilii pot fi, din nou, în atenţia temporară, previzibilă, a opiniei publice. Mai mult sau mai puţin pe merit. Nu contează.

 • Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.

  "Alo! Staţi liniştiţi pe locurile voastre!" Cuvintele rostite de preşedintele României socialiste, în decembrie 1989, sunt acum, cu modificările de rigoare, exact acelea cu care încep, continuă şi îşi termină mesajele, deloc oneste, personaje care mai bântuie prin arena atenţiei publice. Şi care, deloc surprinzător, pledează, subtil, cauza imperiului răsăritean, nu cea a comunităţii euroatlantice, din care face parte şi România.

 • INTERVIU Generalul Mircea Chelaru:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Generalul Mircea Chelaru:"Bună ziua Românie! Sărut mâna Patrie!"

  La 155 de ani distanţă de la Unirea Principatelor Române - moment marcat de chipul emblematic al colonelului Alexandru Ioan Cuza, devenit întâiul domn al Principatelor Unite, iar din 1866 al statului naţional România - am invitat la un dialog pe generalul care cutreieră plaiurile Românei Mari, de la Balcic, la Târgu Mureş, din Bucureşti, unde a instituit cel mai înalt catarg pentru Tricolorul României, la Iaşi, unde se va afla pe 24.01.2014.

Modifică Setările