Stiri despre gen

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • MAI anunţă că va înlocui „gen” cu „sex” pe noile cărţi de identitate: „Documentul conţine doar elemente naţionale”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAI anunţă că va înlocui „gen” cu „sex” pe noile cărţi de identitate: „Documentul conţine doar elemente naţionale”

  Noua carte de identitate electronică va fi modificată astfel încât menţiunea „gen” să fie înlocuită cu „sex”, iar pe blanchetă să apară şi drapelul României, a declarat vineri directorul de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu. Totodată, pe cartea de identitate simplă vor apărea stema, drapelul, primele două versuri din imnul naţional, Ateneul şi brâul maramureşan.

 • Ce a transmis MAI despre înlocuirea menţiunii „Gen” cu „Sex” pe noua carte de identitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a transmis MAI despre înlocuirea menţiunii „Gen” cu „Sex” pe noua carte de identitate

  Directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a MAI, chestorul de poliţie Cătălin-Aurel Giulescu, a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că noua carte electronică de identitate va putea suferi modificări, în special în privinţa menţiunii „Gen”, respectiv „Sex” care a provocat anumite discuţii în spaţiul public.

 • Săptămâna Luminată pentru comunitatea transgender
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna Luminată pentru comunitatea transgender

  În săptămâna care tocmai se termină, curţile au preluat iniţiativa pentru protecţia cetăţenilor transgender, în absenţa unei atitudini proactive din partea statului român. Când executivul şi legislativul eşuează, revine curţilor să rezolve situaţiile care apar.

 • Un covid mental: „ideologia de gen“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un covid mental: „ideologia de gen“

  „Ideologia de gen“ este un virus, asemenea lui covid19. De ceva timp, a apărut în presă şi în discursul public expresia „ideologie de gen”. Cei care lucrăm în domeniul ştiinţelor sociale şi politice suntem miraţi de această expresie, deşi suntem familiari cu studiile de gen. De ce?

 • Gen de dictatură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gen de dictatură

  Înnebunim riguros. Cîndva era logic: a elimina o aberaţie însemna o aberaţie în minus, iar a propune o aberaţie însemna o aberaţie în plus. Pare simplu, dar asta numai pentru cine subestimează rolul conducător al alunecărilor de teren mental în mersul la vale al societăţilor.

 • Atac la comunitatea transgender
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atac la comunitatea transgender

  Ieri, Senatul a adoptat pe repede-nainte legea 87/2020, care modifică legea educaţiei, astfel încât în şcolile din România să fie interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

 • Corectitudine politică, incertitudine de gen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corectitudine politică, incertitudine de gen

  Zilele trecute, publicaţia britanică The Telegraph anunţa că, în urma unei campanii susţinute timp de mai multe luni de către grupul Stonewall (care promovează interesele minorităţilor sexuale), conducerea metroului londonez vrea să ia măsuri prin care formulele de adresare din cadrul primei reţele de metrou din lume să excludă clasica formulă „Doamnelor şi domnilor...“ în favoarea unor variante neutre.

 • Dacă aş
fi fost femeie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă aş fi fost femeie

  Urmăresc cu multă curiozitate (dar şi cu amuzament) discuţiile din jurul necesităţii de a promova femeile în viaţa publică şi în afaceri. Discuţia nu-şi are neapărat cauza şi rezolvarea în „lumea bărbaţilor“.

 • Părinţii britanici trebuie să declare identitatea de gen a copiilor înainte de înscrierea în şcoala primară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părinţii britanici trebuie să declare identitatea de gen a copiilor înainte de înscrierea în şcoala primară

  Părinţii din două localităţi ale Angliei au primit scrisori de la Consiliul Local prin care li se recomandă să îşi ajute copiii de patru ani să îşi aleagă identitatea de gen, înainte să îi înscrie în şcoala primară. Scrisorile i-au înfuriat pe părinţi care spun că micuţii nu au încă o înţelegere a ceea ce înseamnă rolul de gen.

 • Inegalitatea de gen perpetuează
sărăcia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inegalitatea de gen perpetuează sărăcia

  Peste 60 de femei s-au întrunit la Chişinău pentru a discuta despre modelul Programului Compact de abilitare a femeilor şi de implicare a acestora în proiectele ce vizează reforme şi investiţii în infrastructură, precum şi despre rolul femeilor în realizarea cu succes acestor proiecte.

 • Stereotipiile de gen afectează vieţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stereotipiile de gen afectează vieţi

  Stereotipizarea unui grup de oameni, indiferent de criteriul ales, este o problemă majoră care afectează vieţi în moduri nebănuite, de multe ori, inclusiv ale celor ce promovează stereotipurile. Stereotipizarea este cu atât mai problematică atunci când afectează mai mult de jumătate din populaţia planetei - persoanele de sex feminin, biologic sau declarat.

 • Egalitatea de gen este încă un vis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egalitatea de gen este încă un vis

  La începutul lunii mai, problema egalităţii de gen, în special cea profesională, tinde să devină din ce în ce mai de nerezolvat având în vedere că ţări cum ar fi Canada se confruntă cu ce ar fi trebuit să fie deja un trecut îndepărtat pentru femei. În alte zone ale lumii, membrii comunităţii LGBT sunt o ţintă pentru legislatorii ce nu respectă drepturile omului.

 • STUDIU Hip-hop este cel mai important gen apărut în ultimii 50 de ani, iar The Beatles nu a revoluţionat muzica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Hip-hop este cel mai important gen apărut în ultimii 50 de ani, iar The Beatles nu a revoluţionat muzica

  Evoluţia muzicii pop din Occident, lansată între anii 1960 şi 2010, a fost analizată de cercetătorii britanici, care au ajuns la concluzia că acest stil muzical a trecut prin trei „revoluţii“ în ultima jumătate de secol, că hip-hop-ul este cel mai importan gen apărut în ultimii 50 de ani, în timp ce trupei The Beatles i se atribuie pe nedrept revoluţionarea industriei muzicale.

 • Despre Gen în lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Gen în lume

  Un scurt sumar al ştirilor importante despre gen ce trece prin Rwanda, India, Marea Britanie pentru a vedea situaţia curentă la nivel internaţional. Monitorizare de Ana Budeanu

 • Noua limbă română, gen. Îndrumar (epic) de comunicare modernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua limbă română, gen. Îndrumar (epic) de comunicare modernă

  „Arde“, „cult“ sau „gen“, iată doar câteva dintre cuvintele ale căror sensuri s-au schimbat prin folosirea de către tânăra generaţie.  Lingviştii vorbesc despre un proces istoric, sociologii despre unul de apartenenţă culturală.

 • Performanţa preşedintelui
Băsescu: gen, clasă şi etnie într-o singură frază!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Performanţa preşedintelui Băsescu: gen, clasă şi etnie într-o singură frază!

  "Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", a afirmat Băsescu (sursa: www.mediafax.ro).

 • Dragoste şi genuri. Comedia lui „eu iubesc, dar nu pe tine”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoste şi genuri. Comedia lui „eu iubesc, dar nu pe tine”

  Nu ştiu câţi mai disting astăzi între dragoste şi iubire, între darea de mână şi ţinerea de mână, între a fi împreună luaţi fiecare în parte şi a fi al Celuilalt. Bagatele, dom`le...cochetării de cafenea...Sau poate nu. Pentru mine, toate astea se despart şi se judecă izolat.

 • De ce e rozul pentru fete și albastrul pentru băieți
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e rozul pentru fete și albastrul pentru băieți

  Ani de-a rândul, sociologii au încercat să afle dacă fetele și băieții au vreo afinitate genetică pentru una din culori, sau această asociere este pur și simplu un construct cultural.

Modifică Setările