Stiri despre gdpr

    59 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
  • Un spital primeşte 55.000 de euro amendă GDPR
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Un spital primeşte 55.000 de euro amendă GDPR

    Conform unui comunicat al Comitetul European pentru Protecţia Datelor, la 12 august 2019, Autoritatea de supraveghere austriacă a aplicat o amendă administrativă unui operator care activează în sectorul medical.

  • Raiffeisen, amendată cu 150.000 de euro pentru că a transmis prin WhatsApp datele personale ale unor clienţi
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Raiffeisen, amendată cu 150.000 de euro pentru că a transmis prin WhatsApp datele personale ale unor clienţi

    Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Raiffeisen Bank cu 150.000 euro pentru că doi angajaţi ai băncii au utilizat date transmise de către personalul Vreau Credit prin intermediul aplicaţiei mobile WhatsApp la simulări de prescoring, conform unui comunicat al instituţiei publicat miercuri.

  • O nouă amendă impusă de Autoritatea Naţională de Supraveghere
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    O nouă amendă impusă de Autoritatea Naţională de Supraveghere

    Autoritatea Naţională de Supraveghere a anunţat, printr-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul său, finalizarea unei investigaţii în urma căreia operatorul Artmark Holding SRL  fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei.

  • Gradul de conformare GDPR, în domeniul sanitar românesc, nu a depăşit 15%
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Gradul de conformare GDPR, în domeniul sanitar românesc, nu a depăşit 15%

    Regulamentul General privind Protecţia Datelor (GDPR-General Data Protection Regulation) a apărut pentru a oferi un grad de control într-o lume dominată de tehnologie, iar conformarea la acest Regulament nu înseamnă altceva decât crearea cadrului în care datele cu caracter personal şi special ale pacienţilor să fie protejate.

  • Cum a ajuns o copie de buletin să coste 10.000 €?
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Cum a ajuns o copie de buletin să coste 10.000 €?

    În data de 19 septembrie 2019, autoritatea de supraveghere belgiană a publicat un comunicat prin care a anunţat o sancţiune de 10.000 de euro pentru nerespectarea minimizării datelor prelucrate şi justificarea prelucrării în baza unui consimţământ invalid.

  • De ce românilor nu le pasă de viaţa lor privată?
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    De ce românilor nu le pasă de viaţa lor privată?

    La începutul săptămânii trecute citeam despre implementarea unui sistem de recunoaştere facială care va folosi camerele de monitorizare video, webcam-urile, telefoane mobile, reţele de socializare şi camere ATM pentru a realiza o prelucrare, în regim automatizat, de către organele de poliţie, pentru identificarea unică a indivizilor.

  • 2,6 milioane de euro amendă GDPR acordată unei autorităţi publice europene
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    2,6 milioane de euro amendă GDPR acordată unei autorităţi publice europene

    Cel mai mare furt de date din Balcani s-a lăsat şi cu cea mai mare sancţiune financiară din zona balcanică, fiind totodată cea mai mare amendă primită de o autoritate publică din Uniunea Europeană, pentru neasigurarea protecţiei corespunzătoare a datelor personale.

  • Peste 500.000 Euro amendă GDPR pentru o bancă din Bulgaria
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Peste 500.000 Euro amendă GDPR pentru o bancă din Bulgaria

    Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal din Bulgaria a anuţat pe data de 28 august 2019, aplicarea unei amenzi în valoare de un milion de leva (aproximativ 511.300 euro) către Banka DSK pentru „dezvăluirea ilegală“ a datelor cu caracter personal ale clienţilor săi.

  • Persoanele fizice pot fi amendate, conform GDPR!
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Persoanele fizice pot fi amendate, conform GDPR!

    Pe zi ce trece devine din ce în ce mai greu să ignori titlurile bombastice care fac referire la acest nou Regulament European (GDPR). Majoritatea titlurilor încearcă să sperie cititorii prin intermediul amenzilor mari şi surprinzătoare. În realitate, după trei ani de la intrarea în vigoare, nu este nimic surprinzător.

  • Mai mulţi români afectaţi de cel mai mare furt de date din Balcani
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Mai mulţi români afectaţi de cel mai mare furt de date din Balcani

    După cum probabil aţi tot citit în ultimele zile, vecini noştri de la sud de Dunăre, s-au confruntat cu cea mai mare breşă de securitate din Europa de Est: date personale, incluzând informaţii financiare a peste 5 milioane de persoane au fost sustrase din bazele de date ale le Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, autoritatea fiscală a Bulgariei, omologul bulgar al ANAF-ului nostru.

  • Aplicarea GDPR. Cum se pot pregăti companiile pentru o investigaţie
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Aplicarea GDPR. Cum se pot pregăti companiile pentru o investigaţie

    După o perioadă de mai bine de un an de la intrarea în vigoare, pe 25 mai 2018, a Regulamentului privind prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR), asistăm la o nouă perioadă de efervescenţă declanşată de primele amenzi aplicate pentru nerespectarea prevederilor GDPR de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

  • A treia amendă GDPR surprinde pe toată lumea
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    A treia amendă GDPR surprinde pe toată lumea

    În data de 05.07.2019 Autoritatea Naţională de Supraveghere a finalizat o investigaţie la operatorul LEGAL COMPANY & TAX HUB SRL şi a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 32 alin. (1) şi alin. (2) din Regulamentul (UE) 2016/679

  • A doua amendă GDPR din România vizează domeniul turismului
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    A doua amendă GDPR din România vizează domeniul turismului

    După ce UniCredit Bank a spart gheaţa la sfârşitul săptămânii trecute, fiind prima organizaţie din România sancţionată de autoritatea naţională pentru încălcarea prevederilor Regulamentului general privind protecţia datelor, iată că un alt operator a avut parte de acelaşi tratament.