Stiri despre gazeta

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tabloidele de altădată: „Fantoma mea şi a soţiei mele adorate vor apărea mereu înainte, ca o mustrare teribilă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tabloidele de altădată: „Fantoma mea şi a soţiei mele adorate vor apărea mereu înainte, ca o mustrare teribilă“

  De când e presa, ştirile despre infracţiuni de tot felul au vândut ziarele. Articole pe care astăzi le catalogăm ”tabloide” erau nelipsite din paginile gazetelor locale, care dedicau lungi seriale unor drame, mai ales dacă ele se iveau în jurul unor personaje respectate. Valeriu Nicolescu, istoric buzoian care a studiat arhiva de presă a judeţului, spune că nu sunt diferenţe între presa de odinioară şi cea de astăzi, în privinţa tematicii.

 • Neamul Rosetti. Câţiva în ţară, mulţi în străinătăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamul Rosetti. Câţiva în ţară, mulţi în străinătăţi

  Latifundiari şi învăţaţi, boierii din familia Rosetti au ştiut să se tocmească, iar unii dintre ei au ajuns la concluzia că, în anumite situaţii, concesiile sunt importante. C.A. Rosetti, însă, a fost întreaga viaţă un om răzvrătit. I-a adunat în locuinţa lui pe revoluţionarii de la 1848, l-a detronat pe domnitorul Cuza, deşi îl susţinuse anterior şi s-a îndepărtat de PNL din pricina unui conflict de valori.

 • Gazeta care nu moare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gazeta care nu moare

  Căutând să văd perioada în care am fost redactor-şef la „Echinocţiu“, am dat în numărul din octombrie 1972, când mă mutasem de la Universitatea din Cluj la „Viaţa studenţească“ de la Bucureşti, pe prima pagină semnată sub pseudonim, peste tableta Gazeta care nu moare.

 • Anul Nou la Dilema Veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Nou la Dilema Veche

  Săptămînalul „Dilema” s-a născut în 1993, cu un program care, în epocă, suna foarte antipatic: voia să înlocuiască partizanatul gata-făcut cu reflecţia, opţiunea pătimaşă, cu aderenţa calmă la realitate. Şi, mai ales, cultivarea isterică a „absolutului”, cu evaluarea lucidă a faptelor. Pe vremea aceea, trebuia să fii ori al lui Iliescu, ori al opoziţiei.

 • Povestea tragică a Mariei Dogaru, prima ţărancă scriitoare din România. A semnat articolele cu numele soţului, de teama prejudecăţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea tragică a Mariei Dogaru, prima ţărancă scriitoare din România. A semnat articolele cu numele soţului, de teama prejudecăţilor

  Într-un secol în care emanciparea femeilor era subiect tabu, iar rolul ţărăncii române era exclusiv de mamă şi soţie, Maria Dogaru, o tânără ţărancă din Banat, a spart barierele. A fost prima ţărancă scriitoare care şi-a văzut articolele publicate în gazete. În scurta sa viaţă, întreruptă prea devreme, Maria Dogaru a militat pentru drepturile ţărăncilor românce.

 • Dascălu-Paszkany, întâlnire de gradul III (FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascălu-Paszkany, întâlnire de gradul III (FOTO)

  Audieri-maraton au avut loc ieri la Curtea de Apel Cluj într-unul dintre cele mai „grele“ dosare aflate pe rolul acestei instanţe. Atât patronul Iulius Group, Iulian Dascălu, cât şi omul de afaceri clujean Arpad Paszkany au compărut, ieri, în faţa instanţei.

 • Dascălu: Iulius Mall nu ar fi fost construit dacă nu ceda „presiunilor“ lui Paszkany
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dascălu: Iulius Mall nu ar fi fost construit dacă nu ceda „presiunilor“ lui Paszkany

  Omul de afaceri ieşean s-a prezentat, ieri, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj. Iulian Dascalu, patronul Iulius Mall Cluj, a declarat, la înfăţişarea din procesul în care acesta îl acuză pe Arpad Pasknay de şantaj, că dacă nu cădea la „înţelegere“ cu patronul CFR, lucrările de construire a centrului comercial ar fi fost suspendate 2-3 ani.

 • Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani

  La Tribunalul Brăila s-a desfăşurat un nou termen de judecată în celebrul dosar „Gazeta", în care sunt cercetaţi mai mulţi ziarişti din Cluj, Baia Mare; Bistriţa şi Târgu-Mureş.

 • Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarul „Gazeta” împlineşte patru ani

  La Tribunalul Brăila s-a desfăşurat un nou termen de judecată în celebrul dosar „Gazeta", în care sunt cercetaţi cei mai cunoscuţi ziarişti ardeleni.

 • Brăila: Inculpaţii din dosarul Gazeta, în vacanţe de lux în străinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: Inculpaţii din dosarul Gazeta, în vacanţe de lux în străinătate

  După Liviu Man, şi Ioan Oţel a obţinut de la instanţă dreptul de a petrece aproape o lună în străinătate. Aflat de trei ani la Brăila, dosarul „Gazeta" a fost amânat din nou, la cererea avocaţilor. Ziariştii judecaţi pentru şantaj primesc rând pe rând permisie să iasă din ţară.

 • Adevăruri de altădată: Mesaj eco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevăruri de altădată: Mesaj eco

  Capra neagră nu e un subiect de vacanţă . Să ştiţi domniile voastre, şi cei cari nu sunteţi vânători, că această capră constitue o problemă tot aşa de gravă ca multe altele a economiei noastre naţionale.

 • Procurorii cer reconexarea dosarelor Gazeta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorii cer reconexarea dosarelor Gazeta

  Procurorul DIICOT a solicitat luni, în cadrul şedinţei de judecată de la Tribunalul Cluj, conexarea dosarului în care omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu îl acuză pe Arpad Paszkany pentru şantaj, cu dosarul Gazeta, în care mai mulţi ziarişti martori sunt inculpaţi. Ultimul dosar se află de trei ani pe rolul Tribunalului din Brăila.

Modifică Setările