Stiri despre gavriil preda

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Deceniul 1991-2000 a fost singura etapă când în România postdecembristă s-a scris istorie fără cenzură“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Deceniul 1991-2000 a fost singura etapă când în România postdecembristă s-a scris istorie fără cenzură“

  Un tom de peste 400 de pagini, dintre care 120 sunt mărturii iconografice, intitulat "La cumpăna veacurilor" - apărut la iniţiativa şi cu efortul istoricului militar colonel (ret.) dr. Aurel Pentelescu, secondat de tenacele Laurenţiu Popescu - atrage cititorul prin inserarea unui interviu fluviu, care a fost consemnat pe 218 pagini, a cărui focalizare este pe o perspectivă aparte asupra apărării interesului naţional, în anumite etape istorice.

 • VIDEO Aliaţii de la Ialta şi finalul ultimului război mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aliaţii de la Ialta şi finalul ultimului război mondial

  Trăim în perioada când unele decizii luate de comun acord, în spatele uşilor închise, de state cu un potenţial nuclear ce nu mai este doar disuasiv, ci şi cu un dominant potenţial ofensiv, surprind, tot mai des, opinia publică internaţională. În veacul trecut, cu 75 de ani în urmă, marile puteri ale acelui moment istoric conveniseră deja, la Ialta, asupra dinamicii lumii după previzibila încheiere a ultimei conflagraţii mondiale.

 • Octombrie 1944 a fost luna în care România a fost vândută Uniunii Sovietice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Octombrie 1944 a fost luna în care România a fost vândută Uniunii Sovietice

  Dacă nu privim înapoi, cu luciditate, vom avea cele mai mari şanse să repetăm istoria înaintaşilor, chiar dacă sunt alte personaje prin palatele puterii autohtone. Asta şi pentru că viaţa ultimelor luni demonstrează că şi astăzi sunt răsăriteni tentaţi să îşi reia marşul nu doar pe bulevardul strategic polonez. Iată de ce octombrie 1944 este un reper interesant şi pentru ceea ce trăim în octombrie 2014.

 • Au mai rămas în viaţă 35.000 de veterani de război şi... 100 de centurioni - cei de la Maia Catargi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au mai rămas în viaţă 35.000 de veterani de război şi... 100 de centurioni - cei de la Maia Catargi

  Un popas în mediul rural, la un eveniment de referinţă la nivel naţional, ajuns la ediţia a zecea, jubiliară, este o şansă de a fi alături de compatrioţi pentru care dragostea de ţară, de istoria nemăsluită a poporului român, constituie elemente definitorii pentru cei care, indiferent de vârste, evoluţii anterioare, profesiuni de credinţă, sunt alături pentru a retrăi, timp de 48 de ore, momente astrale ale naţiunii noastre.

Modifică Setările