Stiri despre gaudeamus

  223 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CSJ a decis că demolarea cinematografului Gaudeamus este legală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CSJ a decis că demolarea cinematografului Gaudeamus este legală

  Demolarea cinematografului Gaudeamus din Chişinău este legală. Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul primarului general al municipiului Chişinău în procesul cu firma Cristivlad SA privind legalitatea demolării cinematografului. Decizia este irevocabilă, transmite IPN.

 • INTERVIU Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu: „Salvarea noastră ca naţiune depinde de «pe mâna cui ne dăm» de acum înainte“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Filosoful şi scriitorul Gabriel Liiceanu: „Salvarea noastră ca naţiune depinde de «pe mâna cui ne dăm» de acum înainte“

  Autorul şi editorul Gabriel Liiceanu, care a lansat, la Târgul de Carte Gaudeamus, volumul „Ludice. Exerciţii de umor criptic“, spune că e bine să te caţeri din când în când pe acoperişul lumii şi să râzi de tine şi de alţii, pentru a scăpa măcar o clipă de masca gravă pe care ţi-au întipărit-o pe figură filosofia, textele speculative şi scrisul încruntat.

 • Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Văratec în arhivele Securităţii. Agenta „Vasilica”, între Dumnezeu şi Satan

  Una dintre cele mai apreciate colecţii de carte ale Editurii Vremea, „Poveştile Văratecului”, a oferit, la Gaudeamus, o surpriză editorială de proporţii: al treilea titlu a fost dedicat Mănăstirii Văratec în arhivele Securităţii, având ca „personaj principal” pe agenta „Vasilica”, de fapt stavrofora Nazaria Niţă. Ediţia îngrijită de Fabian Anton a fost în topul vânzărilor Gaudeamus la Editura Vremea.

 • Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul vânzărilor Gaudeamus 2019.Radu Paraschivescu, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpăraţi autori

  "Omul care mută nori. Şapte povestiri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 26-a a Târgului de Carte Gaudeamus care s-a încheiat duminică la Romexpo. La editura Litera, cea mai cumpărată carte a fost "Rugăciune pentru Cernobîl", de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură,, iar la editura Polirom Olga Tokarczuk, laureata cu Nobel pe 2018, a fost preferata cititorilor.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Pianistul" a fost lansat la Gaudeamus

  Volumul "Pianistul. Amintiri din Varşovia, 1939-1945", de Władysław Szpilman a fost lansat, vineri, de Marius Constantinescu, Denisa Comănescu şi Cristina Godun, la Gaudeamus. Cartes a stat la baza filmului regizat de Roman Polański, distins cu Palme d’Or şi cu BAFTA pentru cel mai bun film în 2002 şi cu trei premii Oscar în 2003 (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun actor – Adrien Brody, cel mai bun regizor).

 • Stand dedicat scriitorului de literatură pentru copii Kestutis Kasparavicius, la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stand dedicat scriitorului de literatură pentru copii Kestutis Kasparavicius, la Gaudeamus

  Noutăţi din toate colecţiile pe care le îndrăgiţi deja: jurnale şi memorii în cadrul colecţiei Fapte, Idei, Documente, un nou titlu al seriei de succes Poveştile Văratecului, o nouă carte delicioasă pentru copii, semnată de Kestutis Kasparavicius, titluri despre Bucureştiul de ieri şi Bucureştiul de azi, în cadrul colecţiei Planeta Bucureşti, toate pot fi regăsite la standul Editurii Vremea din Pavilionul B2, Romexpo.

 • 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte la Târgul Gaudeamus, aflat sub semnul aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte la Târgul Gaudeamus, aflat sub semnul aniversării a 30 de ani de la Revoluţia Română

  Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia Bucureşti 2019, are loc miercuri, la ora 12.00, la standul Radio România.Ediţia 2019 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se va desfăşura între 20 şi 24 noiembrie, sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

 • La Gaudeamus, birjar!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Gaudeamus, birjar!

  Tîrgul de carte Gaudeamus, ajuns la cea de-a 26-a ediţie a fost, lucru mai puţin ştiut, un proiect iniţiat în anul 1994 de către Vladimir Epstein, din partea Societăţii Române de Radiodifuziune, Anca Dumitrescu, asociat la Editura All şi scriitorul Mircea Nedelciu, unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai curentului optzecist şi ai postmodernismului în literatura română.

 • VIDEO O declaraţie fără egal: „România, te iubesc!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO O declaraţie fără egal: „România, te iubesc!”

  Cei şase „fantastici” din echipa de la PRO TV ce realizează de ani buni emisiunea duminicală „România te iubesc!” s-au pus iar cu burta pe carte. Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu şi Paul Angelescu „au recidivat” şi revin cu un nou volum, în fapt cu o antologie de fapte aparte „văzute şi vorbite” la emisiunea pe care au consacrat-o prin munca şi felul lor aparte de a-şi face meseria la care ţin ca la ochii din cap.

 • Ce înseamnă „Homo Sovieticus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă „Homo Sovieticus“

  „Homo Sovieticus”, scrisă de Alexandr Zinoviev şi tradusă de Andi Ştefănescu la Editura Vremea, a fost lansată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus. fiind o apariţie îndelung aşteptată de pasionaţii de istorie recentă.

 • „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, una dintre cele mai vândute cărţi la Gaudeamus

  În topul vânzărilor Editurii Vremea de la Târgul de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat recent la Romexpo, se află „Povestea lucrurilor“ de Kestutis Kasparavicius, „Alchimistul. Amintiri cu si despre Dinu Lipatti“ de Fabian Anton, „Homo Sovieticus“ de  Alexandr Zinovev,„Pagini de jurnal“ W.S. Culbertson si A.M. Owsley, „Amintirea unei mari iubiri“ de Dan Stanca.

 • Dilema veche a primit Premiul pentru publicaţii în print la Târgul Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dilema veche a primit Premiul pentru publicaţii în print la Târgul Gaudeamus

  Ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a decernat duminică, premiile evenimentului, iar Dilema Veche s-a numărat printre câştigători, adjudecându-şi distincţia la categoria publicaţii în print, acordată pe baza preferinţelor publicului.

 • Hausvater... veşnic acelaşi altul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hausvater... veşnic acelaşi altul

  Când, în 1991, a revenit în România, dupǎ o absenţǎ de 32 de ani, Alexander Hausveter a produs un scandal colosal, fiindcǎ spectacolul sǎu de la Teatrul Odeon, pe textul lui Fernando Arrabal, “Au pus cǎtuşe florilor”, a lovit în plex pudibonderia româneascǎ.

 • Emil Brumaru, cel mai erotic dintre poeţi, lansează o
antologie „nimfomană“ la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emil Brumaru, cel mai erotic dintre poeţi, lansează o antologie „nimfomană“ la Gaudeamus

  „Dacă tot împlineşte 80 de ani de Crăciun, Emil Brumaru merită măcar 80 de nimfe-ntr-un dulap“, spune criticul Bogdan Creţu despre antologia de poezie pe care a îngrijit-o la editura Junimea. Poetul va fi prezent la lansarea volumului „80 de nimfe într-un dulap“ sâmbătă, 17 noiembrie, la standul editurii Junimea de la Gaudeamus.

 • Fizicianul Cristian Presură va primi Medalia de Onoare a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fizicianul Cristian Presură va primi Medalia de Onoare a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România

  Fizicianului Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător la Philips Research Eindhoven şi autorul cărţii Fizica povestită, publicată în colecţia de ştiinţă a Editurii Humanitas, îi va fi decernată Medalia de Onoare a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Festivitatea va avea loc joi, 15 noiembrie, la ora 16:00, în amfiteatrul „Miron Nicolescu“ al Institutului de Matematică „Simion Stoilow“ al Academiei Române.

 • Bogdan Suceavă, despre „Avalon”: „ Am picat examene, am plecat în America fără să ştiu bine engleză… Mi s-a părut că este suficient material pentru un roman”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Suceavă, despre „Avalon”: „ Am picat examene, am plecat în America fără să ştiu bine engleză… Mi s-a părut că este suficient material pentru un roman”

  Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 16.00, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, se lansează „Avalon. Secretele emigranţilor fericiţi”, de Bogdan Suceavă, apărut recent la editura Polirom. Până pe 17 noiembrie, autorul va susţine un turneu de promovare a cărţii, întâlnindu-şi cititorii din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Paris.

 • Avanpremieră  Cartea „O istorie mondială a comunismului“ de Thierry Wolton va fi lansată la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avanpremieră  Cartea „O istorie mondială a comunismului“ de Thierry Wolton va fi lansată la Gaudeamus

  Trilogia "O istorie mondială a comunismului" este cea mai amplă întreprindere de acest gen (peste 3.300 de pagini) şi explică sistemul comunist din perspectiva celor trei mari actori ai săi: călăii (vol. I), victimele (vol. II) şi complicii (vol. III). Toate cele trei volume se află în curs de publicare la Editura Humanitas, urmând să apară în toamna 2018, 2019, respectiv 2020.

 • Chirtoacă, despre cazul „Gaudeamus”: Faptul că demolarea a început imediat după alegeri, ridică semne de întrebare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chirtoacă, despre cazul „Gaudeamus”: Faptul că demolarea a început imediat după alegeri, ridică semne de întrebare

  Scandalul din jurul demolării Cinematografului Gaudeamus l-a făcut pe ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă să vină cu un comentariu pe acest subiect. Potrivit lui, „clădirea nu este monument de arhitectură, iar Voronin a privatizat-o în 2004, dar faptul că demolarea a început în trombă, imediat după alegeri, deşi autorizaţia de demolare este din 22 martie 2018, evident că ridică semne de întrebare”.

 • A început târgul de carte Gaudeamus. 80 de edituri vin cu oferte speciale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început târgul de carte Gaudeamus. 80 de edituri vin cu oferte speciale

  Târgul de carte Gaudeamus şi-a deschis miercuri porţile şi se va desfăşura până pe 22 aprilie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. 80 de edituri naţionale şi locale au adus  mii de cărţi la oferte de nerefuzat. Anul acesta un stand întreg va fi dedicat Centenarului.

Modifică Setările