gatit - ultimele știri
O pasiune pe care multă lume o are se poate transforma cu ușurință într-o profesie, și chiar una bănoasă,aceea de bucătar, un job al cărui rol principal este să transforme câteva ingrediente într-o experiență culinară potrivit Job'Or (verandamall.ro)
Un bucătar mexican riscă închisoarea după ce a gătit un crocodil pe cale de dispariție. Încă nu se știe cum a ajuns bărbatul în posesia reptilei. Tânărul a postat videoclipul în care gătește pe Instagram, iar gestul său i-a șocat pe urmăritori.
Jamila, celebră în mediul online pentru preparatele culinare pe care le face, nu se sperie de Liviu Dragnea, după ce fostul lider PSD s-a apucat și el de gătit în mediul online. Vlogerița nu se simte amenințată în niciun fel.
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Sanda Marin, una dintre cele mai îndrăgite bucătărese din toate timpurile, a lăsat femeilor sfaturi prețioase. Lucrarea sa despre gătit inspiră de peste 70 de ani toate gospodinele să pregătească preparate delicioase.
Sportiva din Turnu Severin care a impresionat juriul de la „Șefi la cuțite”. Ce poveste de viață are
Izabela Novac are 22 de ani, vine din Drobeta-Turnu Severin și este antrenoare de tenis. Concurenta s-a înscris în sezonul 10 Chefi la cuțite pentru a-și depăși limitele, iar cea care a susținut-o în această experiență a fost bunica ei.
În satele din Maramureş încă se mai păstreză multe din vechile obiceiuri şi tradiţii legate de sărbătoarea Paştelui, cea mai mare sărbătoare creştină din an. Unele pensiuni cu specific local oferă turiştilor astfel de experienţe.
Cererile pentru carnea de ied s-au dublat în acest an faţă de perioada similară a anului trecut. Un motiv este şi preţul ridicat al mieilor, dar şi faptul că iedul este mai uşor de digerat şi nu conţine colesterol.
Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19, a vorbit despre combaterea inflaţiei şi a glumit cu privire la abilităţile sale de gătit, totul în timpul primei sale apariţii la TV, vineri, la emisiunea „...
Să găteşti la cuptor cu folie de aluminiu este rapid şi convenabil. Poţi curăţa mai uşor vasul după ce ai terminat de pregătit prânzul sau cina, iar preparatul este fraged şi delicios. Este totuşi sănătoasă această practică?
În emisiunea Chefi la cuţite, o fetiţă de 10 ani a impresionat cu o reţetă originală inventată chiar de ea, unul dintre juraţi spunând că este „Reactorul de chicken“
Pandemia de COVID-19 a modificat multe aspecte ale vieţii românilor, mâncarea nefăcând excepţie. Studiile ne arată răspunsuri neaşteptate, dar îmbucurătoare, la întrebarea „Astăzi ce mai mâncăm?”
Ambasadorul Marii Britanii în România Andrew Noble a gătit sarmale în ajunul aniversării reginei Elisabeta a II-a, aşa cum a prezentat într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România.
Pandemia a schimbat radical obiceiurile de consum şi modul în care ne petrecem timpul liber, se arată într-un studiu realizat de Restograf şi Reveal Marketing Research.
Dacă astăzi petrecerea de nuntă a devenit o afacere din care au de câştigat, în general, doar firmele specializate în organizarea de evenimente, în secolul trecut căsătoria dintre doi tineri reprezenta cel mai fericit moment la care participa toată s...
Frigăruile sunt un fel de mâncare care ar satisface pofta oricărui gurmand. Sunt uşor de făcut, iar pregătirea lor nu necesită mult timp. Poţi servi bucăţile de frigărui alături de o salată de vară răcoritoare şi cu mai multe tipuri de sos.
Puiul la cuptor rămâne pentru mulţi dintre noi unul dintre acele feluri de mâncare care ne fac „gura apă” doar gândindu-ne. Un pui rumenit şi bine fript la cuptor este, oricând, de preferat, unui tip de carne grasă. Iar când vine vorba de reţetă, ace...
Bucătarii se pregătesc în această perioadă pentru masa de Revelion, despre care spun că este unul din momentele cele mai importante din an când pot să-şi arată măiestria.
Maioneza tăiată este o problemă pentru oricine găteşte. Chiar şi cel mai experimentat bucătar a avut parte, cel puţin o dată în viaţă, de o maioneză care nu vrea să se lege nicicum. Deşi totul pare pierdut, există soluţii....
Varianta de reţetă prezentată aparţine presbiterei Garoafa Coman şi este cuprinsă într-o carte de reţete de mâncăruri de post publicată în urmă cu mai bine de două decenii sub binecuvântarea arhimandritului Sofian Boghiu de la mănăstirea Antim.
Cât de greu e să găteşti un banal ou în Antarctica? Răspunsul la această întrebare îl are Cyprien Verseux, un biolog şi glaciolog care lucrează în cea mai izolată bază de cercetare din lume: Concordia din Antarctica. Acesta a realizat o serie de foto...
Bucătarul bănăţean Uica Mihai povesteşte că are o reţetă pe care o pregătea în tinereţe. Este vorba despre un mod anume în care gătea puiul, iar rezultatul era un deliciu....
Gătitul este una dintre cele mai vechi activităţi umane, care a şi fost transformată de noile descoperiri. Cu toate acestea, tot mai puţini oameni îşi mai petrec timpul gătind, alegând să cumpere mâncare pregătită de alţii. Dintre toate naţiile din l...
Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu culinar care se prepară în orice zonă, indiferent de anotimp, însă reteţa care garantează o mâncare delicioasă este cea dezvăluită de celebrul gastronom Radu Anton Roman în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri...
Chiar dacă sună pretenţios, escalopul de pui cu ciuperci nu este foarte greu de gătit, spune bucătarul Paul Sebastian....
Gătitul nu e pentru oricine, mai ales dacă nici măcar nu eşti pasionată de arta culinară. Totuşi, există câteva trucuri care îţi pot trezi interesul pentru bucătărie şi te pot aduce mai aproape de lumea în care papilele gustative se răsfaţă....
Bucătarul bănăţean Marian Popovici, născut la Rudăria, în Caraş-Severin, va participa, în perioada 12-14 mai, la o nouă comptiţie internaţională....
Celebrul gulaş de vită, mâncare tipic ungurească, foarte des gătită în Ardeal, este o mâncare scăzută cu cartofi şi carne de vită. Foarte gustoasă şi picantă, acest tip de mâncare are un gust mult mai bun dacă este gătită în cantitate mai mare, la ce...
Mici trucuri în bucătărie pot face viaţa mai uşoară gospodinelor, mai ales celor care nu petrec multe ore printre oale şi ustensile de gătit.
Nu contează dacă eşti un profesionist sau un bucătar amator. Metoda de gătit poate fi diferită, dar ingredientele sunt identice. Mulţi dintre noi preferăm să mâncăm legume şi să le gătim într-un mod adecvat pentru a spori gustul, nu-i aşa?...
Arădeanca Claudia Romana Rista, cunoscută drept „fata care găteşte cu flori“, ne dezvăluie o reţetă pe care o ştie de la bunica ei. Este vorba despre baigli cu mac.
Stomatologul arădean Jozsef Frederik, pasionat de bucătărie şi care găteşte la diferite evenimente, va prepara, din nou, mâncare pentru sute de persoane.
De câte ori nu am fost în situaţii „de criză” în bucătărie, generate de faptul că ne-a dat laptele în foc, că dulceaţa din borcan nu a stat ori că s-a tăiat maioneza. Gospodinele, însă, au mereu la îndemână tot felul de trucuri....
Compania germană Miele a lansat în cadrul IFA Berlin un cuptor care promite să schimbe pentru totdeauna gătitul. El recunoaşte structura moleculară a alimentelor şi se adaptează ”din mers”.
Oalele făcute din unul dintre cele mai termodinamice metale - cuprul - sunt printre preferinţele celor care doresc alternative la ustensilele clasice de gătit.
Din cupru sau din ceramică? Din sticlă sau din oţel inoxidabil? Acestea sunt dilemele gospodinelor când trebuie să cumpere oale şi tigări pentru gătit. Iată avantajele şi dezavantajele acestora, în funcţie de vasele din care sunt fabricate .
Doi stomatologi pasionaţi de bucătărie din vestul ţării, Jozsef Frederik (Arad) şi Cosmin Gruiescu (Lugoj), încearcă să dea o altă dimensiune preparatelor culinare. Cei doi reinventează preparatele din carne de porc.
Ciorba de cartofi este una dintre cele mai uşor de pregătit, însă nu puţini sunt cei care spun că nu le place, pentru că nu este suficient de gusotasă. Pentru a-i determina şi pe cei mai pretenţioşi să o mănânce cu plăcere, sunt două ingrediente secr...
Pastele sunt un ingredient indispensabil şi versatil în ceea ce priveşte arsenalul pe care îl avem în bucătărie. Folosite la ore diferite şi pentru a potoli foamea unor oaspeţi diferiţi, pastele sunt cele pe care te poţi baza atât în timpul săptămâni...
Tot mai mulţi pasionaţi de gătit aleg să prepare mâncărurile în recipiente din fontă. Deşi sunt foarte grele, ele sunt recomandate pentru că oferă un gust special preparatelor.
Dacă n-ar glumi atunci când spune că e demult bucătar pentru că nu i s-a tăiat maioneza niciodată, Răzvan Exarhu ar fi contestat de chefii pretenţioşi. Nu-i place se ia prea mult în serios, aşa că o recapitulare a vieţii sale, de la copilăria petrecu...
Uneori, lucrurile care ar trebui să fie simple în bucătărie pot fi o sursă de frustrări. Chiar şi cei mai buni bucătari au nevoie de puţin ajutor pentru a le uşura treaba. Iată 6 ponturi care te vor ajuta la gătit.
Carnea de curcan este uşor de găsit prin supermarketurile şi pieţele de profil din România. Aşa că nu e de mirare că reţetele pentru a găti curcan sunt cu duiumul....
Ifigenia Alexandra Duma are 30 de ani, este profesoară de Română-Engleză, a terminat Facultatea de Litere şi are o mare pasiune pentru gătit, în general pentru dulciuri, de la torturi la prăjituri. Pentru Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobete ne recomand...
Artistul bucătar arădean Nelu Igreţ găteşte profesionist de patru decenii, iar meseria l-a condus de lungul timpului pe aproape întreg cuprinsul planetei.
Pentru gospodinele care doresc să prepare o mămăligă autentică, pe care s-o poţi să tăia cu aţa şi să fie delicioasă, cele mai bune sfaturi le găsim la maestrul gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman. Cea mai bună mămăligă, spune autorul în lucrare...
Controversat şi blamat de unii, adorat de alţii, cuptorul cu microunde rămâne o soluţie la îndemână atunci când suntem contra-cronometru şi mâncarea noastră este încă în frigider, sau, mai rău, în congelator, sub formă de alimente....
Marcel Şoproni este bucătar şef de 11 ani şi stăpâneşte bine bucătăria mediteraneană şi pe cea italiană. A avut norocul să gătească pentru Maradona şi Platini, fără să ştie că ei sunt la masă.
O altfel de platformă culinară s-a deschis joi, 20 octombrie, la Cluj. InkChef Academy, al cărui principal chef este Paul Siserman, va oferi nu doar seminarii despre gătit, ci şi ateliere terapeutice adresate, mai întâi, copiilor abuzaţi care au avut...
Michael Pascale, câştigătorul de anul trecut al concorsului Hell’s Kitchen, şi-a îndeplinit visul. Cu cei 50.00 de euro şi-a deschis, împreună cu soţia lui, restaurantul la care visa. Mai mult, preparatele lor sunt în proporţie de 80% din materia pri...
Pe 6 septembrie se împlinesc 199 de ani de la naşterea lui Mihail Kogălniceanu, marele om politic socotit artizanul Unirii. Istoria îl aminteşte pe Kogălniceanu drept avocat, istoric şi publicist, prim ministru al României, ministru de Interne şi min...
Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai a gătit ieri la Arad, pentru „Cumineţia Pământului”. Bucătarul a preparat tocăniţă de cartofi cu găluşte şi varză, în cadrul Zilelor Aradului, iar banii strânşi urmând să fie trimişi pentru cumpărarea operei lui...
Cea mai iscusită gospodină din România, celebra Sanda Marin, autoarea unor inegalabile reţete culinare, nu numai că le-a învăţat pe femei să gătească, dar le-a dezvăluit şi mici trucuri în bucătărie....
Reţeta este în varianta presbiterei Garoafa Coman şi este cuprinsă într-o carte de reţete de mâncăruri de post publicată în urmă cu mai bine de două decenii sub binecuvântarea arhimandritului Sofian Boghiu de la mănăstirea Antim din Bucureşti.
Meniul cu pretenţii medicinale este compus din cele mai bizare lucruri, care de obicei trezesc repulsie: inimă crudă de porumbel, zeamă de broască sau carne de barză ori de şopârlă.
Pe cât este de simplă reţeta, pe atât este de gustoasă este mâncarea. Preparatul a intrat şi în meniul românilor din sudul Moldovei şi nordul Munteniei, mai ales că gătitul lui durează doar câteva minute.
Fasolea boabe este principalul ingredient din mesele de iarnă, în perioadele de post şi, mai nou, în reţetele importate din bucătăriile sud-americane. Sunt diverse metode de preparare, de la o gospodină la alta, însă nu toată lumea cunoaşte trucurile...
Florile de soc pot fi gătite pane, iar clătitele pot înlocui tăiţeii sau găluştele din supă. Este descoperirea unor români care trăiesc acum în Austria şi au început să aprecieze bucătăria locală....
Preferată de români şi gătită cu drag de gospodinele din toată ţara, ciorba de perişoare este un deliciu. Reţeta preparatului care se găseşte pe mai toate mesele şi în meniurile restaurantelor este un simplă, uşor de preparat. Radu Anton Roman, maest...