Stiri despre garda de mediu

  395 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Statul construieşte ilegal într-o rezervaţie naturală, Garda de Mediu nu mişcă un deget
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul construieşte ilegal într-o rezervaţie naturală, Garda de Mediu nu mişcă un deget

  Un proiect de investiţie al Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin pentru un centru Salvamont şi un Centru de Informare Turistică în Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului a început în 2009 fără să aibă toate avizele necesare. Reprezentanţii Parcului Naţional au informat şi Garda de Mediu, şi administraţia judeţeană că investiţia distruge o arie protejată.

 • (Update) Vilă cu piscină pentru gardienii mediului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  (Update) Vilă cu piscină pentru gardienii mediului

  Garda de Mediu din Satu Mare are sediul într-o vilă, a cărei piscină a fost transformată de angajaţi în pescărie. Achiziţia în valoare de circa 375.000 de euro, efectuată în 2007, este considerată de Comisariatul Regional Cluj, o afacere reuşită.

 • Turcu rămâne la Mediu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcu rămâne la Mediu

  Mihai Turcu a fost confirmat în fruntea Gărzii de Mediu Galaţi, în urma concursului ţinut joi la Bucureşti.

 • Praful ucigaş de la Moldomin este ignorat de Garda de Mediu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Praful ucigaş de la Moldomin este ignorat de Garda de Mediu

  De patru ani de zile, locuitorii sunt „îngropaţi” în nori de steril proveniţi din iazul de decantare. Aproape toţi cărăşenii din acea zonă sunt afectaţi de praful „ucigaş” şi riscă să se îmbolnăvească de boli pulmonare.

 • Şefii judeţului îşi bat joc de rezervaţiile naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şefii judeţului îşi bat joc de rezervaţiile naturale

  Consiliul Judeţean Caraş-Severin calcă în picioare directivele Uniunii Europene şi a turnat fundaţia pentru un refugiu pentru salvamont şi informare turistică, tăind 400 de metri pătraţi dintr-o arie naturală protejată. Decizia trece neobservată pe lângă autorităţile de mediu.

 • Comuna Rodna scapă de PET-uri, cu o greblă din lemn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuna Rodna scapă de PET-uri, cu o greblă din lemn

  O buturugă mare cu aşchii de lemn a fost montată de trei săptămâni în Valea Băilor din comuna Rodna. Instrumentul acţionează ca o greblă care adună săptămânal 100 de kilograme de PET-uri de pe cursul de apă

 • Pe râul Putna curg tone de dejecţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe râul Putna curg tone de dejecţii

  Terenul din jurul staţiei de epurare de la Vidra a fost poluat după ce obiectivul a intrat, oficial, în revizie.Localnicii spun că deversarea apelor uzate la întâmplare este o obişnuinţă. Comisarii de mediu au mers la faţa locului şi au stabilit că nici poluarea de ieri nu a fost una accidentală

 • Şefii de la Mediu,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şefii de la Mediu, "scoşi la tablă" pe 11 mai

  Potrivit planului de reorganizare a Gărzii Naţionale de Mediu se va încheia pe 11 mai cu un examen în cursul căruia toţi comisarii şefi din teritoriu vor trebui să demonstreze că au abilităţile profesionale necesare să ocupe funcţia.

 • Dezastru ecologic în Timiş: zeci de peşti morţi din cauza unor scurgeri de dejecţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezastru ecologic în Timiş: zeci de peşti morţi din cauza unor scurgeri de dejecţii

  Comisarii Gărzii de Mediu au fost sesizaţi să intervină în zona localităţii Beregsău, unde s-au descoperit câteva zeci de peşti morţi din cauza unor dejecţii scurse în canalele de colectare a apelor. Autorităţile de Mediu nu cunosc însă dimensiunile dezastrului, făcându-se în continuare cercetări.

 • Norul de cenușă produs de erupția vulcanică din Islanda se apropie de Bihor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norul de cenușă produs de erupția vulcanică din Islanda se apropie de Bihor

  Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că norul de cenuşă produs de erupţia vulcanică din Islanda se va apropia de nord-vestul țării, în cursul zilei de sâmbătă. Deși în România au fost anulate până în prezent 57 de curse aeriene, Aeroportul din Oradea nu este afectat.

 • Piteşti: Poluare „controlată“, cu acceptul statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Poluare „controlată“, cu acceptul statului

  Lucrările de modernizare a staţiei de epurare Piteşti sunt de vină pentru deversările urât mirositoare din vadul vechi al Argeşului.Pe vadul vechi al râului, acolo unde sunt deversate apele epurate de la Staţia Piteşti, se scurg şi ape care nu se încadrează în toate standardele cerute de mediu. Un piteştean care merge frecvent la pescuit în zonă, a venit şi a reclamat problema.

 • Curăţenia la Brăila, muncă de Sisif
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curăţenia la Brăila, muncă de Sisif

  Primarul Aurel Simionescu a declarat în această dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă că toţi brăilenii trebuie să participe la curăţenia de primăvară şi la ecologizarea spaţiilor verzi.

 • Poluarea marca UCMR sfidează regulile Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poluarea marca UCMR sfidează regulile Uniunii Europene

  Uzina reşiţeană ignoră normele internaţionale de mediu în domeniu. Combinatul TMK a investit câteva milioane de euro în instalaţia de desprăfuire, dar colosul industrial UCMR nu se supune indicaţiilor. Acum, societatea a primit un ultimatum de la Garda de Mediu Reşiţa.

 • Amenzi pentru colectarea neselectivă a gunoiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi pentru colectarea neselectivă a gunoiului

  Garda de Mediu verifică în aceste zile modul în care a fost implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor de către administraţia locală a municipiului Galaţi.

 • Atenţie ! Garda de Mediu vine în control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie ! Garda de Mediu vine în control

  Începând de săptămâna viitoare, Garda de Mediu va începe verificarea stării de salubritate a localităţilor, drumurilor precum şi a cursurilor de apă. Ordinul de control a venit de la Bucureşti, comisarul general, Silvian Ionescu, transmiţând o adresă în acest sens subordonaţilor săi din teritoriu. Comisarii gărzii de mediu vor verifica starea podurilor, a rigolelor şi a podeţelor, aferente proprietăţilor.

 • Târgu-Mureş: Un comisar…acuzat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Târgu-Mureş: Un comisar…acuzat

  Procurorii DNA Târgu-Mureş au dispus trimiterea în judecată a unui comisar de la Garda de Mediu, comisariatul general. Florian Osz- Strakator, comisar la GNM este acuzat pentru două infracţiuni de luare de mită.

 • Control: Garda de Mediu începe curăţenia de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Control: Garda de Mediu începe curăţenia de primăvară

  Comisarii de mediu vor demara în perioada care urmează activităţi de control în toate localităţile din judeţ. Ei vor verifica dacă se respectă măsurile pentru asigurarea salubrităţii şi vor  urmări şi acţiunile de curăţare a cursurilor de apă şi a bălţilor, dar şi a drumurilor naţionale şi căilor ferate.

Modifică Setările