Stiri despre garda de mediu

  395 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Satu Mare: 24 de primării amendate pentru că nu au redus cantitatea de deşeuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satu Mare: 24 de primării amendate pentru că nu au redus cantitatea de deşeuri

  24 de primării din judeţul Satu Mare au fost sancţionate de comisarii Gărzii de Mediu pentru că nu au reuşit să diminueze cantitatea de deşeuri strânse cu 15%, prin colectare selectivă, aşa cum prevede OUG 196/2005, dar nici nu au trimis declaraţiile privind obligaţiile la fondul de mediu.

 • Praful ucigaş din Clisura Dunării a fost împrăştiat de vântul puternic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Praful ucigaş din Clisura Dunării a fost împrăştiat de vântul puternic

  Problema poluării cu praful din iazul de decantare ce ţine de societatea SC Moldomin SA nu este încă rezolvată. Dezinteresul afişat de autorităţi atunci când vine vorba despre poluarea de la iazul de decantare Tăuşani–Boşneag, ce aparţine de societatea aflată în lichidare Moldomin afectează comunitatea.

 • SITUAŢIE: Gunoaie… juridice, la margine de drum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SITUAŢIE: Gunoaie… juridice, la margine de drum

  Primăvara a scos la iveală maldăre de gunoaie aruncate la margine de drum sau prin păduri, chiar dacă populaţia judeţului a fost obligată, din iulie 2010, să plătească o taxă în sumă de 16 lei/gospodărie pentru colectarea şi transportul resturilor menajere.

 • GIURGIU: Am ajuns de râsul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GIURGIU: Am ajuns de râsul Europei

  Comunele Iepureşti şi Ogrezeni au atras mânia Uniunii Europene care ar putea aplica procedura de infringement ţării noastre deoarece n-au fost închise toate gropile de gunoi neconforme cu standardele europene

 • Garda de Mediu Buzău are şef nou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Garda de Mediu Buzău are şef nou

  Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Gabriela Brezeanu, şi-a dat demisia din funcţia de conducere, iar în locul său a fost instalată Carmen Ichim, fost şef al instituţiei până anul trecut.

 • Amenzi usturătoare pentru incendiile de mirişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi usturătoare pentru incendiile de mirişte

  Gospodarii buzoieni care vor să-si elibereze terenurile de resturile vegetale prin incendiere trebuie să se gândească de două ori până fac acest lucru. Şi asta pentru că riscă amenzi usturătoare şi de la Garda de Mediu dar şi de la pompieri.

 • Amenzi usturătoare pentru cei care nu protejează mediul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amenzi usturătoare pentru cei care nu protejează mediul

    În primele două luni ale anului 2011, comisarii Gărzii de Mediu au dat 41 de amenzi în valoare de 661.000 lei. Cea mai mare amendă, de 100.000 de lei a fost dată unui crescător de păsări din localitatea Drăgăneşti Vlaşca

 • Vaslui: Aquavas, amendată de Garda de Mediu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaslui: Aquavas, amendată de Garda de Mediu

  Lucrările au fost întârziate şi pentru că Ministerul Mediului nu a asigurat partea sa de cofinanţare. Şefii Consiliului Judeţean au constestat deja una din cele două amenzi primite.

 • Vaslui: Amendați pentru că nu au primit fonduri pentru investiții
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaslui: Amendați pentru că nu au primit fonduri pentru investiții

  Investițiile trebuiau realizate de Aquavas la stațiile de epurare și rețelele de canalizare, cu fonduri de la Ministerul Mediului. Deși Ministerul nu a asigurat partea sa de confinanțare, Aquavas a primit două sancțiuni de câte 50.000 lei de la Garda de Mediu. Șefii Consiliului Județean au constestat deja una din cele două amenzi primite de la Garda de Mediu

 • Autoritățile orădene au
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autoritățile orădene au "amendat" vântul pentru poluarea cu funingine din weekend

  Pentru funinginea aşternută peste Oradea, singura explicaţie dată de autorităţi este că vântul a adiat slab şi n-a împrăştiat fumul.Oradea a fost acoperită în weekend de un strat de funingine. Atât şefii Electrocentrale Oradea, cât şi autorităţile de mediu au demarat o anchetă la finalul căreia au „amendat” vântul.

 • Amendă record pentru o antenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amendă record pentru o antenă

  Garda de Mediu a amendat astăzi operatorul de telefonie mobilă Orange  cu 30 de mii de lei pentru amplasarea unei antene în zona comunei Rebrişoara  fără să deţină autorizaţii valabile.

 • Poluatori la zdup, deşeuri în aer liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poluatori la zdup, deşeuri în aer liber

  Miile de tone de deşeuri, pentru care trei afacerişti au fost arestaţi luna trecută, infestează încă periferia Capitalei. Autorităţile nu au fost în stare să distrugă substanţele părăsite, cu toate că recunosc faptul că acestea sunt foarte nocive pentru sol şi apă.

 • Scandal: Şantierul Naval din Brăila, în
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandal: Şantierul Naval din Brăila, în "furcile" Gărzii de Mediu

  Locuitorii din cartier susţin că pilitura de fier şi particulele de vopsea din şantier le ajung în case şi pe maşini.Asociaţiile de proprietari din Călăraşi IV au depus o sesizare la Garda de Mediu, după ce, încercând să discute cu reprezentanţii şantierului, aceştia i-au trimis "la cumpărături".

 • Doi primari din Giurgiu s-au ales cu dosar penal din cauza unor gropi de gunoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi primari din Giurgiu s-au ales cu dosar penal din cauza unor gropi de gunoi

  Garda Naţională de Mediu a cerut începerea urmăririi penale împotriva primarilor din Iepureşi şi Ogrezeni. Cei doi edili nu au închis nici până acum mai multe gropi de gunoi, deşi termenul limită era 16 iulie 2009. Primarii au de plătit amenzi de peste 100.000 de lei, sancţiuni pe care le-au contestat în instanţă.

 • Poluarea Milcovului, „curăţată“ de judecători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poluarea Milcovului, „curăţată“ de judecători

  Magistraţii vrânceni au anulat anul acesta peste 60 de amenzi cu valori între 50.000 şi 100.000 de lei, aplicate poluatorilor de Garda de Mediu. Conducerea Gărzii de Mediu consideră că generozitatea judecătorilor distruge, practic, activitatea şi credibilitatea instituţiei de control.

Modifică Setările