Stiri despre ganglioni

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zece
simptome care pot anunţa cancere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece simptome care pot anunţa cancere

  Oboseala, tusea, balonarea sau modificările intervenite la nivelul pielii sunt doar câteva simptome care ar putea anunţa boli grave. Specialiştii ne îndeamnă să ne cunoaştem corpul şi să fim atenţi la schimbările mari sau mici.

 • Semne care te trimit la medic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne care te trimit la medic

  „Ignor disconfortul şi va trece.” De câte ori nu ai avut o astfel de reacţie în faţa unei ameţeli sau a unei dureri în piept? Deşi unele simptome par banale, corpul te avertizează că ai putea avea o boală. Află ce afecţiuni pot ascunde următoarele semne!

 • Ganglionii măriţi, motiv de îngrijorare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ganglionii măriţi, motiv de îngrijorare?

  Simţi, la palpare, un ganglion mărit şi nu ştii dacă este cazul să te alarmezi sau nu? Inflamarea ganglionilor poate surveni în simple răceli, însă alteori ne atrage atenţia asupra unor boli grave.

 • Când trebuie să te îngrijoreze ganglionii
inflamaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie să te îngrijoreze ganglionii inflamaţi

  Cu toţii am avut, cel puţin o dată în viaţă, ganglionii gâtului măriţi, dar numai pentru o perioadă scurtă. Dacă inflamaţia persistă sau dacă obervi că, în timp, s-au mai umflat şi alte zone ale corpului, trebuie să mergi de urgenţă la medic, fiindcă poate fi vorba despre o formă de cancer al sângelui.

 • De ce se inflamează ganglionii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se inflamează ganglionii?

  Se măresc în volum atunci când sistemul imunitar al organismului este în alertă. De aceea, ganglionii inflamaţi sunt un semnal de alarmă pe care, pentru a evita complicaţiile, nu ar trebui să-l ignorăm.

 • Extirparea ganglionilor din axilă, inutilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extirparea ganglionilor din axilă, inutilă

  În cazul femeilor diagnosticate cu cancer de sân în faze incipiente, extirparea ganglionilor limfatici din axilă ar putea fi evitată. Potrivit chirurgilor de la Centrul de Sănătate „Saint John“ din SUA, pentru aceste tipuri de cancer, este suficientă intervenţia de eliminare a tumorii şi a ganglionului santinelă.

 • Sistemul limfatic curăţă organismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemul limfatic curăţă organismul

  Foarte asemănător cu reţeaua sanguină, sistemul limfatic este totuşi diferit de aceasta. În timp ce sângele duce substanţele nutritive şi oxigenul la toate celulele corpului, limfa are rolul de a prelua deşeurile şi de a le elimina, păstrând astfel „curăţenia“ în organism şi prevenind instalarea bolilor.

 • Tot ce trebuie să ştii despre limfom
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre limfom

  Starea de oboseală cronică, infecţiile repetate, scăderea în greutate şi  inflamarea  unuia sau mai multor ganglioni sunt simptome care trebuie luate în seamă, fiindcă pot ascunde prezenţa unui limfom.

Modifică Setările