Stiri despre gala hop

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un HOP la a
XXII-a ediţie şi valoarea lui de test
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un HOP la a XXII-a ediţie şi valoarea lui de test

  Ajunsă la a XXII-a ediţie, „Gala Hop - Gala tânărului actor“, rămasă pe mai departe unul dintre proiectele fundamentale şi de mare anvergură ale UNITER căruia anul acestuia i s-a asociat în chip de co-organizator Teatrul de Stat Constanţa cu noul lui director, Erwin Simsensohn, a suferit câteva importante şi cred că şi utile schimbări de paradigmă.

 • S-a stabilit juriul Galei HOP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a stabilit juriul Galei HOP

  UNITER a anunţat juriul de concurs pentru ediţia a XXII-a a Galei HOP, care va avea loc între 2 şi 5 septembrie la Constanţa. Cei 50 de concurenţi vor intra în universul Gigi Căciuleanu şi vor fi jurizaţi de Adrian Batista, regizor şi producător TV; Ioana Bogăţan, actriţă; Ada Lupu Hausvater, regizor; Ludmila Patlanjoglu, teatrolog, istoric şi critic de teatru; Liana Tugearu, istoric şi critic de dans.

 • Gala „HOP“, la vârsta
majoratului incontestabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala „HOP“, la vârsta majoratului incontestabil

  Invitat şi anul acesta să îşi asume oficiile de amfitrion, actorul Dragoş Muscalu a avut grijă să sublinieze, şi nu o dată, că ajunsă la a XXI a ediţie, „Gala Hop“, organizată de UNITER, a atins, incontestabil, ceea ce oriunde în lume, indiferent de legislaţie, se socoteşte a fi vârsta majoratului.

 • Gala Tânărului
Actor HOP, ediţia 2018, a început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala Tânărului Actor HOP, ediţia 2018, a început

  Luni începe cea de-a 12-a ediţie a Galei HOP, care se desfăşoară în sala de spectacole a Complexului Vox Maris Costineşti. Competiţia va fi transmisă live, începând cu ora 16.30, pe site-ul competiţiei.

 • Audiţie în vederea selecţionării participanţilor
la Gala HOP 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Audiţie în vederea selecţionării participanţilor la Gala HOP 2018

  UNITER anunţă organizarea preselecţiei pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”, a XXI-a ediţie, în perioada 11 – 13 iulie 2018 (cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de numărul concurenţilor înscrişi), la Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti, Sala Mică.

 • INTERVIU Producătorul de film Ada Solomon: „M-am întâlnit cu singurătatea succesului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Producătorul de film Ada Solomon: „M-am întâlnit cu singurătatea succesului“

  La începutul lunii septembrie, producătoarea Ada Solomon a participat la Gala Hop, la Costineşti, în calitate de jurat. Ediţia din acest an a Galei Hop, concurs pentru tineri actori, a stat sub tema singurătăţii. Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, producătoarea a povestit despre temerile sale, despre ceea ce se află dincolo de partea plină a paharului şi a succesului.

 • Cum s-a supărat pe
mine dl. prof.univ. dr. Bács Miklós
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a supărat pe mine dl. prof.univ. dr. Bács Miklós

  În cursul zilei de ieri am publicat pe “adevărul.ro” un comentariu despre ediţia a XX-a a Galei „Hop“. Ca şi cea de anul trecut aflată sub direcţia binecunoscutului actor şi reputat profesor Bács Miklós.

 • Gala Hop la a XX-a ediţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala Hop la a XX-a ediţie

  Nu voi recurge iarăşi la lungi citate - de data aceasta ele ar fi trebuit să fie împrumutate dintr-o celebră carte a lui Dumitru Drăghicescu - spre a mai aduce încă o dată aminte despre vocaţia nedesăvârşirii - „săvârşire fără desăvârşire“ - pe care o au românii. Nu voi readuce în discuţie nici „vocaţia reîntemeierii“, excelent diagnosticată în urmă cu câteva decenii de profesorul Nicolae Manolescu, într-o carte dedicată lui Titu Maiorescu.

 • INTERVIU Actorul Alexandru Voicu: „Simt că trăiesc ca Cehov, dar îl iubesc pe Shakespeare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Actorul Alexandru Voicu: „Simt că trăiesc ca Cehov, dar îl iubesc pe Shakespeare”

  Săptămâna aceasta, la Costineşti, a avut loc Gala HOP- gala tânărului actor care, anual, îi face vizibili pe cei mai buni tineri actori.  Anul acesta, în componenţa juriului care a decis câştigătorii, a intrat şi Alexandru Voicu, triplu câştigător, anul trecut. „Adevărul” a vorbit cu actorul despre cum a fost experienţa de jurat, despre dedicarea trup şi suflet pentru teatru, precum şi despre ce înseamnă să te faci vizibil în această meserie.

 • Teatru şi dans, pe scena Galei HOP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru şi dans, pe scena Galei HOP

  În cadrul Galei HOP care se desfăşoară între 4 şi 7 septembrie, la Costineşti, vor fu  două spectacole invitate, care vor putea fi luate drept model de către actorii aflaţi în concurs, având legătură cu tema galei şi cu cele două  probe de concurs: monolog şi scenă în doi. Cele două spectacole sunt: „Obsesii”, în regia lui Yannis Paraskevopoulos, şi „O femeie", regizat de Andrea Gavriliu.

 • Cine a câştigat preselecţia pentru Gala HOP 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a câştigat preselecţia pentru Gala HOP 2017

  Pe 10, 11 şi 12 iulie, UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP. Juriul format din actorii Marcel Iureş şi Maia Morgenstern şi regizorul Petru Vutcărău a selectat 12 concurenţi.

 • INTERVIURILE FNT. Actorul şi profesorul Miklós Bács: „Eu nu cred în actor bun sau prost, sau eşti actor sau nu eşti“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIURILE FNT. Actorul şi profesorul Miklós Bács: „Eu nu cred în actor bun sau prost, sau eşti actor sau nu eşti“ VIDEO

  Miklós Bács este nu numai unul dintre cei mai apreciaţi profesori de actorie, ci şi directorul galei Tânărului Actor HOP, care s-a desfăşurat vara aceasta la Costineşti. Actorul a fost prezent la Adevărul Live, de la ora 14.00, şi a vorbit despre noua generaţie de actori şi perspectivele ca aceasta să îşi găsească un drum sigur şi firesc mai departe.

 • Teatru si cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru si cultură

  Cum ceea ce le place şi-i exprimă cel mai bine pe tinerii actori de azi e minimalismul, nonşalanta implicare în viaţa străzii, a societăţii, a vârstei, cu aerul misiunii îndeplinite, aşteptările de la o Gală cu tema Shakespeare au fost poate prea mari.

 • Consideraţii despre Gala
Hop – ediţia a XIX-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consideraţii despre Gala Hop – ediţia a XIX-a

  Împlinirea celor 400 de ani de la trecerea în eternitate şi în absolut a marelui Shakespeare nu putea trece nemarcată la a XIX a ediţie a Galei „Hop”, organizată, în principal, de UNITER. La care, iată, am ajuns şi eu după o absenţă destul de îndelungată. Nu am mai fost acolo din 2006.

 • O minune ce
se cere repetată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O minune ce se cere repetată

  Intră pe neaşteptate în sala de spectacole, de pe o laterală şi începe să ne vorbească. Ne cere un leu, doi sau cinci. Cât vrem sau cât putem fiecare. Ne spune că un leu înseamnă nimic, câteodată înseamnă mult, iar uneori înseamnă totul.

 • Corina Şuteu, la Gala HOP, la Costineşti: Puţini ştiu că la începutul carierei mele am fost critic de teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corina Şuteu, la Gala HOP, la Costineşti: Puţini ştiu că la începutul carierei mele am fost critic de teatru

  Gala Tânărului Actor a început luni, pe 5 septembrie, la Costineşti în prezenţa lui Ion Caramitru, preşeditele UNITER, şi a numeroşi artişti invitaţi.  Printre oficialităţi, ministrul Culturii, Corina Şuteu, le-a urat succes actorilor din competiţie. Marţi, de la ora 13.00, Corina Suteu va fi invitată, la Adevarul Live, într-o transmisiune de la Costineşti, Vox Maris.

 • Din HOP în HOP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din HOP în HOP

  Luni 5 septembrie, când reîncepe, Gala HOP a tinerilor actori de la Costineşti împlineşte 19 ani. Ceva peste vârsta majoratului care, nu-i aşa, vorbeşte despre maturitate, dar şi despre responsabilitate. Cuvântul e la loc de cinste şi în mesajul adresat participanţilor de noul director artistic al Galei, actorul clujean şi profesorul Miklós Bács, recunoscut pentru calităţile excepţionale de îndrumător şi formator:

 • Mai sunt puţine zile până când se deschide competiţia Galei HOP! Tema pentru tinerii actori este nebunia shakespeariană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai sunt puţine zile până când se deschide competiţia Galei HOP! Tema pentru tinerii actori este nebunia shakespeariană

  Cei 19 finalişti din secţiunea individual, precum şi cele trei grupuri vor participa la concurs în perioada 5 – 8 septembrie. Zilnic, între orele 17.00 – 20.30 invitaţii Galei HOP, dar şi publicul pot urmări show-urile concurenţilor în direct. Shakespeariana nebunie este tema concursului, care se desfăşoară la Vox Maris Costineşti în acest an.

 • Miklos Bacs este noul director artistic al Galei HOP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miklos Bacs este noul director artistic al Galei HOP

  În 2016, direcţia artistică a Galei HOP este preluată de Miklos Bacs, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar doctor la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj.

 • Radu Afrim nu va mai fi directorul artistic al Galei HOP din 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Afrim nu va mai fi directorul artistic al Galei HOP din 2016

  Dragostea durează trei ani, la fel ca mandatul lui Radu Afrim la direcţia artistică a Galei HOP. Regizorul a anunţat pe pagina sa de Facebook că şi-a încheiat mandatul de director artistic al Galei Tânărului Actor - HOP, în urma unei decizii transmise de UNITER.

 • Şaptesprezece
pentru Gala HOP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şaptesprezece pentru Gala HOP

  Şaptesprezece finalişti au fost aleşi la preselecţia organizată de UNITER pentru Gala Tânărului Actor – HOP,  care va avea loc la Costineşti în 8-11 septembrie. Din juriu au făcut parte Radu Afrim, Dorina Chiriac, Radu Iacoban, Gabi Lupu şi Iris Spiridon.