Stiri despre gabriel liiceanu

  196 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Gabriel Liiceanu a deschis un spaţiu dedicat hranei trupului şi spiritului, în Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu a deschis un spaţiu dedicat hranei trupului şi spiritului, în Cotroceni

  În Cotroceni, Librăriile Humanitas au deschis o locaţie în care se regăsec o patiserie artizanală şi o librărie. Gabriel Liiceanu, director al editurii Humanitas, a explicat că această idee i-a venit de la o obsesie pe care o are de aproape 30 de ani, de când se ocupă de editură: metafora hranei spirituale. Conform Profit.ro, patiseria „La petite bouffe” (La pisicul ghiftuit) are 40 de metri pătraţi şi ocupă parterul unei vile interbelice.

 • Istoricul Oliver Jens Schmitt: „Ceea ce aţi trăit în ultimii 30 de ani este cea mai bună perioadă din ultimii 100 de ani”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoricul Oliver Jens Schmitt: „Ceea ce aţi trăit în ultimii 30 de ani este cea mai bună perioadă din ultimii 100 de ani”

  Recent, la editura Humanitas, a apărut „România în 100 de ani.Bilanţul unui veac de istorie”, de Oliver Jens Schmitt.  La evenimentul de lansare de la Bookfest, Gabriel Liiceanu şi autorul au vorbit despre volum, atrăgând atenţia că mulţi l-ar putea considera o „carte neagră a istoriei româneşti recente”. De fapt, autorul cărţii, un istoric din afară, a încercat să ofere o imagine corectă a istoriei poporului român.

 • Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“

  Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici au deschis, sâmbătă, conferinţele „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Cei doi au vorbit despre „splendoarea Europei”, făcând o incursiune în izvoarele culturii europene, şi vorbind despre valorile universale care s-au format în Europa. Aceştia au atins subiecte precum primul moment european, ideea de comunitate, capitalismul sau corectitudinea politică.

 • VIDEO Educaţia juridică a elevilor, amânată la nesfârşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Educaţia juridică a elevilor, amânată la nesfârşit

  Sistemul juridic este o realitate confuză şi dură pentru copii, afectându-i în mod direct fie că sunt victime sau infractori. Anual 4.000 de minori sunt victime ale răufăcătorilor şi zilnic este trimis în judecată un individ care o omorât un minor. De cealaltă parte, 6,5% din totalul inculpaţilor trimişi în judecată anul trecut sunt copii, cei mai mulţi fiind acuzaţi de furt.

 • USR, Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora strâng semnături pentru modificarea Constituţiei: fără penali în funcţii publice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, Gabriel Liiceanu şi Mihai Şora strâng semnături pentru modificarea Constituţiei: fără penali în funcţii publice

  Luni a fost autentificat la notariat Grupul de iniţiativă al campaniei “Fără penali în funcţii publice”, care îşi propune să strângă jumătate de milion de semnături pentru modificarea Constituţiei. Iniţiativa, susţinută de USR, vrea să introducă în legea fundamentală interdicţia ocupării de funcţii publice alese de către condamnaţii penal.

 • Povestea casei lui Eugen Lovinescu din Bulevardul Kogălniceanu. Scrisorile emoţionante ale soţiei sale, arestată de comunişti în acest apartament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea casei lui Eugen Lovinescu din Bulevardul Kogălniceanu. Scrisorile emoţionante ale soţiei sale, arestată de comunişti în acest apartament

  În apartamentul în care au avut loc, până în 1943, ultimele şedinţe ale Cenaclului ”Sburătorul”, condus de Eugen Lovinescu, a avut loc zilele trecute o întâlnire cu filosoful Gabriel Liiceanu, care a vorbit despre tema Conferinţelor „Despre Lumea în care trăim”, ce se vor desfăşura între 24 şi 28 februarie la Ateneu.

 • Despre lumea în care trăim. Personalităţi de prim rang, în primul festival  de conferinţe de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre lumea în care trăim. Personalităţi de prim rang, în primul festival  de conferinţe de la Ateneul Român

  Între 24 şi 28 februarie, pe scena Ateneului Român, va avea loc festivalul de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, organizat de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Ambasadorul SUA În România Hans Klemm, scriitorul şi istoricul francez Thierry Wolton sau cardiologul Martin S. Martin sunt doar câteva dintre personalităţile care vor susţine conferinţe şi care vor dialoga cu câte o personalitate din România.

 • Năzuinţa de a scrie o carte frumoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Năzuinţa de a scrie o carte frumoasă

  Nu ştiu dacă Tzvetan Todorov, de pildă, s-a certat vreodată cu instrumentele excesiv tehnicizate ale teoriei literare, unele şi aceleaşi instrumente care l-au ajutat să scrie superbele sale cărţi despre fantastic şi genurile discursului.

 • 1x1=1!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1x1=1!

  Ei, cum se face că Mihai Şora, Gabriel Liiceanu etc. au ajuns să fie manipulaţi, iar analfabeţii (cel puţin 50% din populaţia ţării) sunt cei cerebrali, omniscienţi, cei care poartă întotdeauna cumpăna şi firul de plumb cu ei -- statuile inteligenţei, incontestabilii specialişti ai mecanismelor democraţiei?

 • Meseriile
omului şi filosoful Gabriel Liiceanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meseriile omului şi filosoful Gabriel Liiceanu

  O notă lămuritoare inserată de Gabriel Liiceanu la finalul remarcabilei prefeţe a volumului România – O iubire de care se poate muri ne înştiinţează că textele reunite între copertele cărţii (Editura Humnaitas, Bucureşti, 2017) au fost publicate iniţial pe site-ul contributors.

 • Premierul
Sorin Grindeanu şi exerciţiile lui de independenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul Sorin Grindeanu şi exerciţiile lui de independenţă

  Am citit zilele trecute cea mai recentă carte a filosofului Gabriel Liiceanu. Se intitulează „România - O iubire din care se poate muri”, este o selecţie de articole apărute în vremea din urmă pe binecunoscutul site „contributors.ro” şi a fost tipărită la editura Humanitas.

 • Gabriel Liiceanu, la Bookfest: „Ce înseamă o teză de doctorat? Se pot construi pe urmă, funcţiile cheie ale statului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu, la Bookfest: „Ce înseamă o teză de doctorat? Se pot construi pe urmă, funcţiile cheie ale statului”

  Salonul Internaţional de Carte Bookfest (24-28 mai) a luat sfârşit duminică, după cinci zile de maraton editorial. Ultimele două zile au continuat cu evenimente la care au luat parte nume de seamă ale literaturii române şi în care au fost lansate, printre altele, cărţi cu caracter civic, dar şi o carte de copii ilustrată de o fată în vârstă de nouă ani.

 • Vârfuri la Bookfest. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu şi-au lansat, sâmbătă, cărţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vârfuri la Bookfest. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu şi-au lansat, sâmbătă, cărţile

  Sâmbătă, a fost o zi plină la Bookfest, cea de-a patra zi a Salonului de Carte care a început miercuri şi se va încheia duminică la Romexpo. Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Tatiana Niculescu-Bran, Ioana Nicolaie sunt printre autorii de vârf care şi-au lansat cărţile la standul Editurii Humanitas, unde lumea s-a înghesuit ulterior să ia autografe de pe cărţile acestora.