Stiri despre gabriel garcia marquez

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu, la festivalul de literatură de la Hay din Columbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fratele lui Marquez, la coadă pentru un autograf de la Mircea Cărtărescu, la festivalul de literatură de la Hay din Columbia

  Invitat la festivalul de literatură de la Hay din Columbia, scriitorul Mircea Cărtărescu a dat autografe timp de o oră jumătate înainte de o conferinţă. Între cei care-au stat cuminţi la coadă, „cu nespusă şi emoţionantă modestie, a fost şi Jaime Garcia Marquez, fratele marelui scriitor“, povesteşte Mircea Cărtărescu, pe pagina sa de Facebook.

 • Însemnările unui octogenar (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Însemnările unui octogenar (III)

  Nu sunt monarhist, repet, dar nu pot să nu scot în lumină cu admiraţie virtutea funeraliilor naţionale regale de a răscoli sufletul unei ţări întregi şi de a o solidariza nobil în smerenia şi preţuirea şi respectul şi recunoştinţa meritate faţă de un Rege adevărat, modest şi cuminte şi înţelept şi răbdător devotat în dragostea şi slujirea faţă de neamul nostru.

 • Universul nostru marquezian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universul nostru marquezian

  Evenimentul editorial al anului în spaţiul traducerilor s-ar putea să-l constituie apariţia, la RAO, a extraordinarei cărţi, în aceeaşi vreme monografie critică şi reconstituire biografică-roman, consacrată sub titlul „Călătoria spre obârşie” de columbianul Dasso Saldivar noului Cervantes al limbii spaniole, Gabriel Garcia Marquez, care a dominat mondial literatura scrisă începând din a doua jumătate a secolului XX, cu acelaşi ecou până astăzi.

 • Portretistul 
lui Fidel Castro: secretele pictorului care are în portofoliu lideri, scriitori de Nobel şi regizori de Oscar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portretistul lui Fidel Castro: secretele pictorului care are în portofoliu lideri, scriitori de Nobel şi regizori de Oscar

  Pictorul italian Franco Azzinari i-a făcut nici mai mult, nici mai puţin de 20 de portrete lui Fidel Castro, în reşedinţa acestuia din Havana. Şi nu l-a pictat doar pe El lider maximo, ci are în portofoliu şi scriitori de Nobel, şi actori şi regizori de Oscar. Din când în când însă, Franco Azzinari vine să admire şi să picteze peisajele din jurul oraşului Piteşti.

 • La pândă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La pândă

  Motanul roşcat stă întins la soare, pe acoperişul magaziei. Dacă mă gândesc mai bine, motanul ăsta nu leneveşte, ci stă la pândă. A ieşit să prindă vrăbiile sau porumbeii care se aşaza pe magazie.

 • În Macondo, Gabriel García Márquez încă există
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Macondo, Gabriel García Márquez încă există

  Au trecut câteva zile de la moartea lui Gabriel García Márquez (petrecută la 17 aprilie 2014) şi lumea întreagă continuă să-l omagieze pe scriitorul originar dintr-o localitate obscură din Columbia, Aracataca, pe care a reuşit să o facă legendară, reinventând-o ca „Macondo“.

 • Un veac de singurătate...dar fără Marquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veac de singurătate...dar fără Marquez

  „Un veac de singurătate“ face parte dintr-o categorie rară de cărţi, în imaginarul şi biblioteca mea. Cea a cărţilor pe care le îndrăgesc în tăcere, de la distanţă, despre care îmi spun adeseori că le voi citi... într-o zi. Spre ruşinea mea, această zi a venit: am citit cartea, dar Marquez a murit.

 • Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a fost externat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Gabriel Garcia Márquez a fost externat

  Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a fost externat, marţi, din spitalul din Mexic unde fusese internat, în urmă cu opt zile, pentru infecţii pulmonare şi urinare, informează BBC.

 • Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte
mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Gabriel Garcia Marquez se simte mai bine

  Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, spitalizat în Mexic pe 31 martie din cauza unei infecţii pulmonare şi urinare, se simte mai bine şi doreşte să se externeze, au anunţat, ieri, rudele romancierului sud-american.

 • Scriitorul
Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost spitalizat

  Scriitorul de origine columbiană Gabriel Garcia Marquez, câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură, a fost internat joi într-un spital din Mexico City din motive nespecificate, au anunţat reprezentanţii ministerului Sănătăţii din ţara latină, citaţi de AFP.

 • Gabriel Garcia Marquez suferă de demență
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Garcia Marquez suferă de demență

  Cunoscutul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez suferă de demență, a anunțat fratele lui mai mic, Jaime, la o întâlnire cu studenții unei universități din Cartagena. Se pare că această boală este ereditară în familia scriitorului.

 • Gabriel Garcia Marquez,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Garcia Marquez, "ucis" şi "înviat" de Twitter

  Zvonurile despre decesul autorului operei "Un veac de singurătate" au invadat azi noapte reţelele de socializare, după un mesaj postat de o corespondentă Al Jazeera. În scurt timp, însă, ştirea a fost dezminţită de apropiaţii scriitorului, ale căror declaraţii au fost postate tot pe Twitter.

 • Cele mai vândute cărţi la târg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai vândute cărţi la târg

  „Cartea Revoluţiei“, de Grigore Cartianu este cel mai vândut titlu al Editurii Adevărul la cea de-a şasea ediţie a Bookfest, care s-a încheiat ieri. Mircea Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Gabriel García Márquez se numără printre cei mai vânduţi autori ai editurilor Humanitas, Polirom şi Rao, potrivit declaraţiilor editorilor.  

 • Start la Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la Bookfest

  Cea de-a VI-a ediţie a Salonului internaţional al cărţii „Bookfest“ se va desfăşura săptămâna viitoare, în perioada 25 - 29 mai,  în pavilioanele 14 -18 ale Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ţara invitată la această ediţie este Ungaria, din partea căreia vor fi oaspeţi la Bookfest scriitorii Péter Esterházy sau Ádám Bodor.

 • O nouă carte Gabriel García Márquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă carte Gabriel García Márquez

  „N-am venit să ţin un discurs“, cel mai recent volum al cunoscutului scriitor columbian recompensat cu Nobelul literar în anul 1982, intră de astăzi în librăriile din ţară. Cartea reuneşte 22 de texte ale lui Gabriel García Márquez (83 de ani), destinate a fi citite public, printre care şi un discurs inedit de la absolvirea liceului.

 • Firescul lui Gabriel García Márquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Firescul lui Gabriel García Márquez

  Volumul „N-am venit să ţin un discurs“ al scriitorului sudamerican distins cu Premiul Nobel pentru Literatură, intră în librării la începutul săptămânii viitoare. „N-am venit să ţin un discurs“ reuneşte 22 de texte rare, destinate a fi citite public, printre care cel rostit de Gabriel García Márquez la primirea Nobelului, dar şi un text inedit de la absolvirea liceului.

 • O nouă carte de Gabriel Garcia Márquez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă carte de Gabriel Garcia Márquez

  Scriitorului columbian Gabriel Garcia Márquez (foto), laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, îi va apărea la 29 octombrie, după şase ani, o nouă carte, „Yo no vengo a decir un discurso/ Nu vin să ţin un discurs", o compilaţie de texte scrise pentru a fi citite în public.

 • Poftă bună, domnilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poftă bună, domnilor!

  Nevoia de finalizare a unui proiect important îl obligă pe titularul acestei rubrici ca, pe parcursul lunii octombrie, să renunţe la tradiţionalul comentariu zilnic.

 • VIDEO Nobel pentru creatorul ţinutului Macondo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nobel pentru creatorul ţinutului Macondo

  1982  Scriitorul sud-american Gabriel Garcia Márquez a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură după ce a cucerit lumea cu „Un veac de singurătate”. Autorul a fost recompensat pentru „romanele şi povestirile sale în care fantasticul şi realul se întrepătrund într-o lume exuberantă a imaginaţiei, reflectând viaţa şi conflictele unui întreg continent“.

Modifică Setările