Stiri despre gabriel croitoru

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vioara lui Enescu va răsuna la Ateneul Român,  în interpretarea lui Gabriel Croitoru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vioara lui Enescu va răsuna la Ateneul Român,  în interpretarea lui Gabriel Croitoru

  Joi,  12 mai şi vineri, 13  mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, şi Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

 • Regal muzical la Sala Radio: Gabriel Croitoru şi Răzvan Suma, în Dublul concert de Brahms
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal muzical la Sala Radio: Gabriel Croitoru şi Răzvan Suma, în Dublul concert de Brahms

  Prima zi a lunii februarie aduce un regal muzical pe scena Sălii Radio! GABRIEL CROITORU – violonistul care cântă pe vioara lui Enescu - şi violoncelistul RĂZVAN SUMA se întâlnesc vineri, 1 februarie (19.00) pe scena Sălii Radio pentru a interpreta – alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO - Dublul concert în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră, semnat de Brahms.

 • Duelul Viorilor. Stradivarius versus Guarneri, în patru oraşe din ţară, cu violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru  VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul Viorilor. Stradivarius versus Guarneri, în patru oraşe din ţară, cu violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru  VIDEO

  După ce violonistul Liviu Prunaru a avut rolul de solist al celebrei orchestre Royal Concertgebouw Amsterdam, în ultima seară a festivalului George Enescu, când a interpretat „Caprice Roumain pentru vioară şi orchestră” de marele compozitor român, între 27 septembrie şi 1 octombrie, acesta va cânta împreună cu violonistul Gabriel Croitoru în turneul „Duelul viorilor”.

 • „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul Viorilor“, o defilare muzicală de succes în Statele Unite

  “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri”, un proiect Radio România, s-a auzit cu prilejul Zilei Naţionale a României în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, pe 2 decembrie şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie.

 • Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi
 la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duelul Viorilor ajunge la Carnegie Hall şi la Kennedy Center for the Performing Arts, cu prilejul Zilei Naţionale

  După şase ediţii de mare succes pe scenele din România şi Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, şi la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00.

 • Muzică pentru toate
vârstele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică pentru toate vârstele

  Un recent concert de stagiune al Filarmonicii „George Enescu” şi-a dedicat programul unor pagini rossiniene, cărora le-a adăugat „Concertul nr. 1 în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 6” de Paganini. Atractiv şi totodată popular.

 • Peste 1000 de spectatori au privit Duelul Vioriilor la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 1000 de spectatori au privit Duelul Vioriilor la Sala Radio

  Turneul Internaţional „Duelul Viorilor” continuă în ţară cu concerte de succes. După un concert spectaculos la Bucureşti urmează concertele din Deva, Turda şi Alba Iulia. Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru şi Horia Mihail vor cânta şi la New York.

 • 100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 FP România/ 2015 - cine ce a făcut relevant în Cultură: scriitori, muzicieni, pictori, balerine, cineaşti, arhitecţi

  Mircea Cărtărescu s-a întors! Un trio de edituri au celebrat decenii de activitate prolixă. Muzicieni creează orchestre, umplu săli şi oferă melomanilor integrale – sau instituie festivaluri-delicatesă. Balerine celebre în lume revin pe acasă, fie şi ocazional. Pictori dau de gândit. Regizori provoacă societatea – sau chiar justiţia. Iar arhitecţi dau de văzut.

 • Centenarul inaugurării Catedralei Arhiepiscopale Armene din Bucureşti, sărbătorit cu un concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul inaugurării Catedralei Arhiepiscopale Armene din Bucureşti, sărbătorit cu un concert la Sala Radio

  Cu prilejul aniversării a 100 de ani de la inaugurarea Catedralei Arhiepiscopale Armene din Bucureşti, Orchestra Naţională Radio concertează vineri, 20 noiembrie, ora 19.00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului bulgar Martin Panteleev - dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, dar şi dirijor invitat al Orchestrei Filarmonice din Cape Town.

 • „Duelul
viorilor” ajunge şi la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Duelul viorilor” ajunge şi la Chişinău

  Imediat după sfârşitul Festivalului „George Enescu”, evenimentul muzical al toamnei care a oferit melomanilor prilejul de a asista la o paradă a marilor orchestre şi marilor solişti ai lumii, pe 22 septembrie, începe un alt eveniment important Turneul Internaţional „Duelul viorilor”, care se va desfăşura între 22 septembrie şi 4 octombrie şi va ajunge şi la Chişinău.

 • Valentin Gheorghiu - Gabriel Croitoru. Integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven, partea a II a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentin Gheorghiu - Gabriel Croitoru. Integrala sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven, partea a II a

  Al doilea recital din seria integralei beethoveniene pentru pian şi vioară, unul dintre proiectele admirabile ale Centrului Cultural Media Radio România, a prezentat publicului bucureştean alte trei sonate din ciclul de zece scrise cu mai multe intermitenţe între 1796 – 1812. Bijuterii ale genului, capodopere ale muzicii clasice şi vârfuri ale muzicii de cameră, într-o interpretare magistrală.

 • Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru cântă Beethoven la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru cântă Beethoven la Sala Radio

  Doi dintre cei mai mari muzicieni români, pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru îşi dau întâlnire cu Beethoven, într-un recital extraordinar pe scena Sălii Radio. Cei doi artişti vor interpreta Integrala Sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven, partea a II-a.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Duelul viorilor" intră în runda a doua

  După o primă rundă de succes a celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional ”Delul Viorilor”, Liviu Prunaru (Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (Guarneri) şi pianistul Horia Mihail încep o a doua rundă, care îi va duce în mai multe oraşe din ţară, în perioada 10-19 decembrie 2014.

 • FOTO Sub semnul lui Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Sub semnul lui Enescu

  Recent, Muzeul Naţional „George Enescu” a achiziţionat, prin licitaţia de la Artmark, câteva lucrări de artă şi documente extrem de interesante, prezentate acum publicului în cadrul unei expoziţii de real interes, într-o seară împlinită printr-un recital de ţinută.

 • VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sunetul viorii lui Enescu în satul românesc

  „Vioara lui Enescu la sate” este cel mai nou dintre proiectele generate în ultimii ani de Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo. A împlinit de-abia un an şi în această toamnă a ajuns la o a doua ediţie, în care trece prin 6 localităţi rurale şi 3 oraşe din România.

 • FOTO Vioara lui George Enescu se ascultă la sate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Vioara lui George Enescu se ascultă la sate

  Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail au pornit turneul „Vioara lui George Enescu“ în oraşele şi localităţile rurale din judeţele Suceava, Vaslui, Sibiu şi, în final, la Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Pe 22 septembrie a avut loc primul concert al turneului, în comuna George Enescu din judeţul Botoşani, locul unde s-a născut compozitorul.

 • Reţeta succesului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeta succesului

  De obicei, după finalul unei ediţii din festivalul Enescu, mai ales de când a fost extinsă la aproape o lună, organizatorii stagiunilor curente lăsau o perioadă de respiro până la gongul inaugural, pentru ca publicul să depăşească oboseala şi supra-saturaţia maratonului în care avalanşa de ansambluri, solişti, dirijori constituia o tentaţie.

 • Turneu versus Festival?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turneu versus Festival?

  Se ṣtie că, atunci când te bucuri de prea mult din orice, după un timp nu-i mai simṭi savoarea.  Lucrul pare să fie adevărat, de la porṭia de miere, până la dragoste. Avem nevoie, în orice placere, de contraste sau măcar de mici contrarietăṭi.

 • VIDEO George Enescu şi vioara lui – ecouri lusitane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO George Enescu şi vioara lui – ecouri lusitane

  Probabil pentru că suntem balcanici, nu ne este propriu efortul concentrat şi mai ales concertat asupra unui proiect în totalitatea datelor sale. De aceea, mai ales în cadrul unui eveniment de anvergura Festivalului Internaţional „George Enescu”, lucrurile se realizează cu dificultate, mai ales în condiţiile „crizei” generale.

Modifică Setările