Stiri despre fundatia universitara a marii negre

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dan Dungaciu, scrisoare
deschisă către ambasadorul Rep. Moldova la Bucureşti: „Dacă moldovenismul sovietic e legitim, atunci
este legitim şi cel transnistrean“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Dungaciu, scrisoare deschisă către ambasadorul Rep. Moldova la Bucureşti: „Dacă moldovenismul sovietic e legitim, atunci este legitim şi cel transnistrean“

  Dan Dungaciu, preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre, îi răspunde printr-o scrisoare deschisă ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, în legătură cu intervenţiile Excelenţei Sale la evenimentul „Transnistria între Moscova şi Chişinău. Prima cercetare sociologică dincolo de Nistru“. Diplomatul moldovean i-a acuzat pe organizatori că promovează „identitatea transnistreană“.

 • STUDIU Pe cine au pus românii în topul personalităţilor marcante: Ceauşescu, Brâncuşi ...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Pe cine au pus românii în topul personalităţilor marcante: Ceauşescu, Brâncuşi ...

  Fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu şi marele sculptor Constantin Brâncuşi ocupă primele locuri într-un clasament al celor mai importante personalităţi istorice sau culturale ale României moderne şi contemporane. Concluzia aparţine celui mai recent studiu făcut de CT&Research, realizat la comanda Fundaţiei Universitare a Mării Negre.

 • Moscova menţine un haos controlat la Chişinău.
Ce poate face România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova menţine un haos controlat la Chişinău. Ce poate face România?

  Fundaţia Universitară a Mării Negre a lansat propunerea creării la Bucureşti a unui Fond Moldova care ar putea oferi Chişinăului un miliard de euro în investiţii. Ideea a fost dezbătută la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, iar preşedintele FUMN Dan Dungaciu explică de ce Rusia are intenţia să menţină o stare de haos controlat la Chişinău, iar România trebuie să devină mai activă în condiţiile unei pasivităţi accentuate a Uniunii Europene.

 • Apel public către conducerea României: Se cere crearea unui fond de investiţii pentru Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel public către conducerea României: Se cere crearea unui fond de investiţii pentru Moldova

  Un şir de instituţii din Republica Moldova şi România printre care Fundaţia Universitară a Mării Negre, Societatea Academică din România şi un şir de alte asociaţii, fundaţii, platforme, instituţii media cer înfiinţarea unui fond de investiţii specializat – Fondul Moldova. Acesta ar trebui să fie un instrument de exprimare a sprijinului României pentru schimbări fundamentale şi ireversibile în Republica Moldova, transmite IPN.

 • Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii
Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Go for Moldova, proiect pentru salvarea Republicii Moldova

  Lipsa de proiect alternativ al clasei politice de la Chişinău este evidentă. Bucureştiul, la rândul său, pare a avea dificultăţi în a înţelege eşecul „protejaţilor” săi de peste Prut şi a livra soluţii pentru R. Moldova inclusiv partenerilor euroatlantici. Acest fapt ne face să venim cu o propunere îndrăzneaţă, dar realistă: realizarea unui proiect naţional, generat şi susţinut de Bucureşti, pe care îl denumim proiectul „Go for Moldova”.

 • ANALIZA FUMN: Parcursul european al Republicii Moldova în pericol. România trebuie să se gândească la un Plan B
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZA FUMN: Parcursul european al Republicii Moldova în pericol. România trebuie să se gândească la un Plan B

  Criza politică, economică şi socială care a cuprins Republica Moldova, precum şi îngheţarea oficială a extinderii UE de către Comisia Juncker, au pus serios sub semnul întrebării principalul proiect al Chişinăului, integrarea europeană. Aşa că poate s-ar impune  un plan B al României, cu scopul de a fi pregătită pentru tot ce poate fi mai rău, se arată într-o analiză a Fundaţiei Universitare a Mării Negre semnată de George Scarlat.

 • Scrisoare către Iohannis: România aşteaptă intervenţia Dumneavoastră!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Iohannis: România aşteaptă intervenţia Dumneavoastră!

  Preşedintelui Iohannis i se cere implicarea activă în cea mai lungă criză politică din istoria Republicii Moldova. Expertul pe spaţiul estic, Petrişor Peiu, i-a adresat Preşedintelui o scrisoare prin care îi cere fermitate în respingerea revenirii comuniştilor la putere. Nu ne mai expuneţi încă o dată ruşinii de a ne vedea preşedintele în cramele moldoveneşti cu bătrânul miliţian Voronin, enunţă scrisoarea...

 • Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova

  Departamentul geoeconomic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), coordonat de Petrişor Peiu, a realizat o analiză a costurilor reunificării Republicii Moldova cu România, pe baza grilei germane de evaluare a costurilor reunificării.