Stiri despre fundatia erste

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • REPORTAJ O australiancă îi împacă pe copiii români, maghiari şi romi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ O australiancă îi împacă pe copiii români, maghiari şi romi

  Elana Andrews, o dirijoare din Australia, a reuşit să apropie, într-un an, 150 de copii maghiari, români şi romi. Micuţii cântă împreună în corul Superar şi învaţă să fie mai toleranţi unii cu ceilalţi şi să interacţioneze în ciuda prejudecăţilor pe care le au părinţii lor.

 • Ar putea nerăbdarea să devină un nou motor pentru acţiunile filantropice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ar putea nerăbdarea să devină un nou motor pentru acţiunile filantropice?

  La mijlocul lunii mai, aproximativ 500 de fundaţii, parteneri şi actori locali s-au întâlnit la Sarajevo pentru a discuta despre „Regândirea Europei: Solidaritate, societate civilă şi guvernanţă politică” (Rethinking Europe: Solidarity, civil society and political governance), tema celei de-a 25-a ediţii a Adunării Generale Anuale (AGA) şi a Conferinţei organizate de European Foundation Centre.

 • Competiţie de antreprenoriat social şi seminarii gratuite pentru studenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Competiţie de antreprenoriat social şi seminarii gratuite pentru studenţi

  Studenţii români sunt încurajaţi să dezvolte proiecte de antreprenoriat social care să aibă un impact pozitiv în societate, cei interesaţi putând să participe gratuit la seminarii de informare şi instruire în domeniu, în cadrul competiţiei Social Impact Award, lansată joi.

 • Când a început Europa să-şi piardă esenţa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când a început Europa să-şi piardă esenţa?

  „Niciun om nu-i o insulă, doar pentru sine; fiecare om este o fărâmă dintr-un continent, o parte din întreg. Dacă marea îi smulge cu valurile un bulgăre, Europa este împuţinată, aşa cum ar fi orice limbă de pământ, la fel cum ar fi şi pământul tău sau al prietenilor tăi: moartea oricărui om mă micşorează şi pe mine, fiindcă sunt parte a omenirii. De aceea, niciodată să nu întrebi pentru cine bat clopotele. Bat pentru tine”.

 • Ce spune o austriacă după patru ani de voluntariat în România: „Bucureştiul s-a schimbat foarte mult în bine”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune o austriacă după patru ani de voluntariat în România: „Bucureştiul s-a schimbat foarte mult în bine”

  Austriaca Annunziata Schmidt-Chiari (38 de ani) a venit în România în februarie 1996, din pură întâmplare, pentru a face câteva fotografii, după ce absolvise o şcoală de profil. Deşi vizita ar fi trebuit să dureze o săptămână, tânăra a rămas patru ani în Bucureşti, timp în care a făcut voluntariat în cadrul unei organizaţii care se ocupa cu reinserţia socială a copiilor străzii.

 • 40.000 de euro pentru copiii români cu cancer. România, marele câştigător al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Inovare Socială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  40.000 de euro pentru copiii români cu cancer. România, marele câştigător al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Inovare Socială

  Asociaţia Little People România este marele câştigător al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială, reuşind să obţină un premiu de 40.000 de euro pentru proiectul „Nu mi-e frică!”, ce oferă sprijin psiho-social copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer cu ajutorul tehnicilor de terapie prin joc. Totodată, alte două ONG-uri de la noi au primit premii de onoare, fiecare în valoare de 16.000 de euro.

 • Şcolile
din Moldova sunt invitate să se înscrie în programul „Şcoli
europene pentru o planetă vie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcolile din Moldova sunt invitate să se înscrie în programul „Şcoli europene pentru o planetă vie“

  Şcolile din Moldova sunt invitate să se înscrie în programul internaţional „Şcoli europene pentru o planetă vie“, dezvoltat de WWF împreună cu Fundaţia austriacă ERSTE. Iniţiativa se adresează elevilor cu vârste între 13 şi 17 ani din 11 ţări din regiune: România, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.

 • Academia Şcolilor din Europa Centrală, în vizită la Orhei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Academia Şcolilor din Europa Centrală, în vizită la Orhei

  Timp de două zile, Liceul „Alecu Russo“ din Orhei a găzduit deşfăşurarea schimbului de experienţă dintre elevii din România si Repubica Moldova, ambele ţări participante în cadrul proiectuluiAcademiei Şcolilor din Europa Centrală (ACES).

 • Elevi moldoveni participă la competiția internațională „Şcoli europene pentru o planetă vie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevi moldoveni participă la competiția internațională „Şcoli europene pentru o planetă vie“

  Elevi şi profesori din trei școli din Republica Moldova au participat, săptămâna trecută, în Austria la lansarea unei noi ediții a competiției dedicate protejării mediului înconjurător „Școli europene pentru o planetă vie", proiect realizat de către WWF în parteneriat cu Fundaţia ERSTE. Printre participanții noștri se numără elevii de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu" din Călărași, Liceul Teoretic „Alexei Mateevi

 • Competiţie pentru un mediu curat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Competiţie pentru un mediu curat

  Organizaţia WWF, împreună cu Fundaţia ERSTE anunţă lansarea celei de-a patra ediţii a concursului „Şcoli europene pentru o planetă vie“.

Modifică Setările