Stiri despre fundamentalism

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bucureşti, Chişinău şi Verona: ce au în comun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti, Chişinău şi Verona: ce au în comun

  Mai ieri, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a simţit că are o bună vestire de împărtăşit românilor. România ar fi lovită de o criză demografică taman din cauza acelor femei care recurg la întreruperea voluntară de sarcină în condiţiile legii. Asta echivalează cu uciderea unor prunci.

 • Numele domnitorilor Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino, înscrise pe armele folosite în atacul terorist din Noua Zeelandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Numele domnitorilor Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino, înscrise pe armele folosite în atacul terorist din Noua Zeelandă

  Australianul Brenton Tarrant, autorul atacului din Noua Zeelandă, scrisese mai multe nume de personaje istorice pe încărcătoarele armelor, considerându-le, cel mai probabil, eroi ai creştinătăţii. Aici apar numele lui Şteafn cel Mare şi Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688. Acesta din urmă a participat la asedierea Vienei de către turci în 1683, dar a fost de partea otomanilor.

 • De la „bolnavul Europei” la bolnava Europă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la „bolnavul Europei” la bolnava Europă

  De pe la sfârşitul secolului al XVII-lea, Imperiul Otoman a devenit, pentru mai bine de un secol, „bolnavul Europei”, uriaşul imperiu din est incapabil să se adapteze şi să se reformeze în pas cu transformările modernităţii. Astăzi Europa se dezintegrează din prea multe reforme, şabloane ideologice ce au eşuat în dezastru.

 • Insha'Allah!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Insha'Allah!

  Cu stupoare observ că domnul Liviu Iolu acuză opinia publică de extremism. Putem fi acuzaţi de atîtea şi atîtea defecte, dar nu de extremism, domnule Iolu; iar asta dintr-un motiv foarte simplu: sîntem prea laşi pentru a ne înhăma la jugul fundamentalismului! De fapt, sîntem prea laşi şi pentru a ne înhăma să ieşim în stradă pentru o idee.

 • Cafeneaua Coanei Europa: Yalta, Malta şi „Porţile Orientului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeneaua Coanei Europa: Yalta, Malta şi „Porţile Orientului“

  La 26 de ani de la istorica întâlnire din Malta, pare că s-a întors o nouă pagină a istoriei contemporane. Unchiul Sam, Maica Rusia şi Coana Europa s-au trezit prinşi într-o provocare politică majoră - lupta contra terorismului susţinut de fundamentaliştii islamici. Astfel promotorii „noii ordini” convenite se văd nevoiţi să-şi accepte potenţiala înfrângere.

 • Cătălin Predoiu: „0,11% din populaţia europeană,
cât reprezintă valul de refugiaţi, nu pot doborî Europa“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Predoiu: „0,11% din populaţia europeană, cât reprezintă valul de refugiaţi, nu pot doborî Europa“

  Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, susţine că provocarea pe care o adresează fundamentalismul şi organizaţia jihadistă Statul Islamic este păstrarea propriilor valori europene. Reprezentantul liberalilor atrage atenţia că politicienii nu trebuie să intre într-un joc al urii, iar actualul val de refugiaţi  „nu va doborî“ Europa.

 • Je suis Charlie... Où
êtes-vous, l'Europe? (Unde eşti, Europa?)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Je suis Charlie... Où êtes-vous, l'Europe? (Unde eşti, Europa?)

  Fanatismul religios loveşte sângeros în inima Uniunii Europene. Asupra ”Oraşului Luminilor” s-a prăvălit bezna barbarismului. Adepţii bolnavi cu mintea şi cu sufletul ai unui "jihad" sângeros, stupid şi inutil, dând dovadă de o laşitate mizerabilă, au ucis cu sânge rece 12 persoane, jurnalişti şi poliţişti, rănind grav alte 11 persoane, la sediul publicaţiei ”Charlie Hebdo”, crezând că aşa pot să asasineze idealul libertăţii de exprimare.

 • Sharia şi umbra sa deasupra Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sharia şi umbra sa deasupra Europei

  Există o asemenea problemă? Se poate vorbi la modul serios despre pericolul „islamizării Europei”? Care sunt dimensiunile reale ale problemei şi cum ar putea fi influenţată, pe termen mediu şi lung, dezvoltarea civilizaţiei spaţiului nostru?

 • VIDEO La un click distanţă, se deschid porţile infernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La un click distanţă, se deschid porţile infernului

  „În numele Dawala Islamyia (Statul Islamic)”: Nenorocire pe capul vostru, al necredincioşilor şi apostaţilor! Acesta este unul dintre miile de mesaje care sunt difuzate acum pe internet, pornind de la site-uri islamiste fundamentaliste, dar preluate şi amplificate de reţelele sociale, cele care sunt acum folosite pentru recrutarea „luptătorilor străini”.

 • VIDEO De ce nu mă pot bucura peste măsură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO De ce nu mă pot bucura peste măsură

  S-a făcut o clipă dreptate. Dar cât vor dura cei zece ani? N-a rămas în picioare un tărâm al urii şi psihozei, un imperiu intoxicant al propagandei, corupţiei şi nelibertăţii? Se poate apăra democraţia de alegători?Aud că, după condamnarea definitivă a patronului Antenelor, unii exultă. Jubilează. Au deschis şampania. Mă tem că se grăbesc. Mă bucur şi eu, dar nu debordant.

 • „Faraonul” al-Sisi şi întoarcerea Egiptului la conducerea islamică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Faraonul” al-Sisi şi întoarcerea Egiptului la conducerea islamică

  Fostul preşedinte Morsi l-a făcut general, şef al armatei şi ministru al Apărării. Abdel Fattah al-Sisi a luat puterea oferită şi, un an mai târziu, a folosit-o pentru a-l înlătura de la putere pe Morsi şi pentru a-i lua locul. Acum, Abdel Fattah al-Sisi va deveni preşedinte, cu peste 90% din voturile exprimate. Liderul a arătat deja cum vrea să conducă: singur, cu cât mai multă putere.

 • Fundamentalismul religios în vremurile noastre – chipul Satanei la umbra
celor sfinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fundamentalismul religios în vremurile noastre – chipul Satanei la umbra celor sfinte

  Amnesty International anunţă că medicul Meriam Yehya Ibrahim, femeie creştină însărcinată în luna a opta, este deţinută, alături de fiul ei în vârstă de 20 de ani, într-o închisoare din Sudan. Femeia a fost condamnată la moarte prin spânzurătoare de un tribunal sudanez datorită faptului că a refuzat să renunţe la credinţa creştină şi să revină la Islam.

 • Studiu: aproape jumătate din rebelii sirieni sunt jihadişti sau islamişti extremişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu: aproape jumătate din rebelii sirieni sunt jihadişti sau islamişti extremişti

  Aproape jumătate din luptătorii rebeli din Siria sunt afiliaţi grupurilor islamiste jihadiste sau extremiste, potrivit unui studiu recent asupra facţiunilor opoziţiei implicate în războiul civil din ţară. Astfel, grupurile care acceptă implicarea Occidentului sunt o minoritate, întărind poziţia liderilor internaţionali care se opun înarmării rebelilor.

Modifică Setările