Stiri despre fructe uscate

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se face Cake Noel, desertul inedit cu ciocolată, migdale
şi fructe uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se face Cake Noel, desertul inedit cu ciocolată, migdale şi fructe uscate

  Cake Noel este un desert original şi delicios ce poate fi pregătit de Crăciun, pe care un renumit chef îl explică pentru cititorii „Adevărul“. Chef la un restaurant cunoscut din Piteşti, Cristian Ruşanu s-a dedicat de aproape 12 ani exclusiv gastronomiei, după ce înainte a fost corporatist.

 • Cele mai bune fructe uscate, fabrică de antioxidanţi. Câte grame de stafide ar trebui să consumăm zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune fructe uscate, fabrică de antioxidanţi. Câte grame de stafide ar trebui să consumăm zilnic

  Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, stafidele sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Sunt considerate cele mai sănătoase fructe uscate deoarece conţin cupru şi fier, iar datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin sunt o gustarea care ţine de foame. Medicii spun că pot fi consumate zilnic între 70 şi 100 de grame de fructe uscate.

 • 5 alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire

  Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu ar trebui să aibă un loc în coşul nostru. A fost demonstrat că multe dintre ele nu sunt aşa de sănătoase pe cât s-ar crede, plus că pot avea efecte secundare, crescând riscul de îmbolnăvire.

 • 5 gustări „sănătoase“ la care ar trebui să renunţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 gustări „sănătoase“ la care ar trebui să renunţi

  Există foarte multe alimente care poartă eticheta de sănătos/bio, dar este posibil ca ele să nu fie aşa de sănătoase precum credem noi. Iată care sunt gustările pe care obişnuim să le mâncăm şi la care ar trebui să renunţăm.

 • Ce nu ştiai despre fructele uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ştiai despre fructele uscate

  Fructele se regăsesc pe piaţă atât în formă proaspătă, cât şi uscată. Ambele variante îţi oferă un plus de vitamine, minerale şi energie. Iată de ce este bine să consumi şi fructe uscate.

 • Ce să nu pui niciodată în salată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu pui niciodată în salată

  Salata este felul de mâncare ideal pentru persoanale care ţin dietă, şi nu numai. Prin consumul legumelor sub formă de salate obţii doza zilnică necesară de substanţe nutritive esenţiale. Însă,o salată perfectă poate fi distrusă prin adăugarea unor ingrediente care nu sunt sănătoase.

 • Alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât am fost făcuţi să credem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care nu sunt atât de sănătoase pe cât am fost făcuţi să credem

  Cu toţii ne dorim un regim alimentar cât mai echilibrat, motiv pentru care se întâmplă deseori să consumăm produse pe care am fost convinşi să le considerăm alternative „mai sănătoase“, dar care, în realitate, reprezintă exact opusul. Vă prezentăm în continuare o listă cu astfel de alimente şi câteva sfaturi pentru a le înlocui.

 • Alimente care îţi pot agrava răceala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care îţi pot agrava răceala

  Dacă eşti răcit şi te doare gâtul, ai mare grijă la alimentele pe care alegi să le consumi. Unele alimente pot să-ţi agraveze simptomele răcelii şi să-ţi irite gâtul mai mult.

 • Bombe calorice pe care le consumăm frecvent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bombe calorice pe care le consumăm frecvent

  Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm câte două gustări pe zi între mese. Întrucât aceste mici răsfăţuri îţi afectează de cele mai multe ori silueta, este important să ştii care sunt bombele calorice pe care le consumăm frecvent.

 • Alimente care te îngraşă fără să bănuieşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care te îngraşă fără să bănuieşti

  Ai renunţat la dulciuri, mâncăruri grase şi pâine, dar tot nu reuşeşti să slăbeşti pe cât ţi-ai dori. Câteva alimente îţi sabotează în continuare cura, aşa că trebuie să uiţi de ele când eşti la dietă.

 • Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prăjitură de Crăciun cu fructe uscate

  Cea mai frumoasă perioadă a anului şi cu siguranţă, sărbătoarea plină cu bucurie, Crăciunul, trebuie încununată cu bucate alese. De la tobă până la sarmale, de la turtă dulce la cozonac, preparatele sunt gustoase şi felurite. Pregăteşte şo o prăjitură de Crăciun cu fructe uscate, o prăjitură cu care nu vei da greş în faţa celor dragi strânşi în jurul mesei.

 • Fructe uscate pe care e bine să le consumi zilnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructe uscate pe care e bine să le consumi zilnic

  Dacă nu obişnuieşti să consumi fructe uscate, află că acestea sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete, însă este important să le consumi în cantităţi moderate şi în funcţie de beneficiile pe care vrei să le obţii.

 • Otrava din fructele confiate. De ce este important să nu le confundăm cu fructele uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Otrava din fructele confiate. De ce este important să nu le confundăm cu fructele uscate

  Că zahărul excesiv e nociv pentru sănătate nu mai e o noutate. În ciuda acestui fapt, continuăm să consumăm produse ce conţin mult zahăr deoarece organismul ”ne-o cere”, chiar dacă ştim că ne face rău. O alternativă poate fi înlocuirea produselor tradiţionale ce conţin mult zahăr, cu alte produse ce conţin zahăr natural. Fructele uscate natural pot fi această alternativă, dar atenţie: sunt uşor de confundat cu fructele confiate.

 • Cele mai sănătoase fructe uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai sănătoase fructe uscate

  Bogate în vitamine, fibre, antioxidanţi, calciu, magneziu, fructele uscate sunt un mare aliat al sănătăţii. În acest articol, explicăm care sunt cele mai sănătoase fructe uscate.

 • Alimente care
distrug dantura
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care distrug dantura

  Specialiştii ne recomandă să evităm lichidele dulciDacă nu vrei să mergi la stomatolog, ai mare grijă la ce mănânci! Iată ce alimente să eviţi pentru a avea o dantură sănătoasă!

 • Fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie: au mai multe calorii, însă sunt bogate în fibre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie: au mai multe calorii, însă sunt bogate în fibre

  Fructele uscate par o sursă la fel de bună de vitamine şi minerale ca şi varianta lor proaspătă. Oamenii preferă varianta deshidratată a fructelor, fie din lipsa fructului proaspăt, fie pentru că un fruct uscat este mult mai dulce, fiind considerat un desert sănătos. Însă trebuie să avem mare grijă, fructele uscate sunt şi de două-trei ori mai pline de calorii decât cele obişnuite.

 • Cum te
poate îmbolnăvi pâinea prăjită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te poate îmbolnăvi pâinea prăjită

  Substanţa toxică din cartofii prăjiţi, acrilamida, se regăseşte din belşug şi în alte făinoase prăjite, chiar şi în fructele uscate, avertizează specialiştii.

 • Ia-ţi energia din fructele uscate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ia-ţi energia din fructele uscate!

  "Bombă" de vitamine şi de minerale, smochinele, stafidele şi curmalele ne pot reda pofta de viaţă. Exact de ce ne plângem mai des în sezonul rece şi nu numai. Le poţi mânca dimineaţa, simple sau în iaurt, ca să-ţi asigure energia pentru toată ziua.

 • Terapeutică: Fructe revigorante pentru orice vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapeutică: Fructe revigorante pentru orice vârstă

  Bogate în vitamine, minerale şi fibre, fructele uscate reprezintă surse de energie pentru tineri şi pentru vârstnici, pentru sportivii de performanţă şi pentru cei care depun eforturi fizice şi intelectuale susţinute.

 • Ghid de nutriţie:Cum alegem fructele uscate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghid de nutriţie:Cum alegem fructele uscate

  Deshidratate, fructele sunt aproape la fel de bune precum cele proaspete, la care avem acces mai puţin în acest sezon, spune specialistul nostru.

Modifică Setările