Stiri despre frontul national

  124 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Franţa: cum decurge Festivalul Sfintei Sara a ţiganilor după victoria rasiştilor la europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: cum decurge Festivalul Sfintei Sara a ţiganilor după victoria rasiştilor la europarlamentare

  Extrema dreaptă a câştigat alegerile europarlamentare în Franţa, iar Marine Le Pen negociază acum cu liderii altor partide extremiste pentru formarea unui grup în Parlamentul European. Însă îngrijorările de la Paris şi Bruxelles nu rezonează până în Saintes-Maries-De-La-Mer, o mică localitate din sudul conservator al Franţei, unde comunitatea romă organizează anual un festival în ciuda tensiunilor rasiste.

 • Ce şi câte partide vor europenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce şi câte partide vor europenii

  Scrutinul european ţinut între 22 şi 25 mai a produs câteva surprize, cele mai des citate de presa internaţională fiind victoria Frontului Naţional în Franţa, a UKIP în Marea Britanie, ca şi a partidului ultra-stângist Syriza în Grecia, în faţa partidelor consacrate, indiferent că e vorba despre UMP şi PS, despre conservatori şi laburişti, ori despre Noua Democraţie şi comuniştii greci din KKE.

 • Europa, declaraţie de iubire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, declaraţie de iubire

  Un val de greaţă măreaţă a cuprins reţele sociale, bloguri şi editoriale la un minut după ce Europa şi-a provocat democratic, prin vot, gustul de fiere al propriei denigrări.

 • François Hollande: Uniunea Europeană „a devenit de neînţeles”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  François Hollande: Uniunea Europeană „a devenit de neînţeles”

  Preşedintele francez Francois Hollande susţine că UE „a devenit de neînţeles” şi trebuie "să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea", potrivit unei declaraţii pe care liderul de la Palatul Elysee a făcut-o luni, a doua zi după alegerile europarlamentare soldate în Franţa cu un succes important al reprezentanţilor extremei dreapta, informează AFP.

 • Alegerile europene, zguduite de „cutremurul” politic al partidelor extremiste şi eurofobe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile europene, zguduite de „cutremurul” politic al partidelor extremiste şi eurofobe

  După o lungă perioada de criză, europenii s-au arătat mult mai receptivi la politicile naţionaliste promovate de partidele de extremă dreapta. În Franţa, Grecia, Austria, Marea Britanie, precum şi în Danemarca, formaţiunile politice care au avut un discurs populist, anti-imigraţionist sau populist au reuşit să atragă cele mai multe voturi pentru scrutinul europarlamentar.

 • Marine Le Pen îi cere lui François Hollande să organizeze noi alegeri parlamentare la nivel naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marine Le Pen îi cere lui François Hollande să organizeze noi alegeri parlamentare la nivel naţional

  Preşedinta partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, i-a solicitat, duminică, preşedintelui francez François Hollande, să organizeze „noi alegeri” la nivel naţional. Potrivit sondajelor de tip exit-poll, formaţiunea politică a lui Marine Le Pen s-a clasat pe locul întâi în scrutinul europarlamentar din Franţa, cu un procent de 25%, relatează AFP.

 • Protest „anti-fascist“ organizat de membrele de la FEMEN
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest „anti-fascist“ organizat de membrele de la FEMEN

  Patru membre ale grupului Femen, recunoscut pentru protestele inedite, au manifestat în localitatea franceză Henin-Beaumont (Pas-de-Calais), cu puţin timp înainte de votul liderului eurosceptic, Marine Le Pen.

 • Extremişti români? Doar o chestie de timp...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremişti români? Doar o chestie de timp...

  "Frontul Naţional doreşte sfârşitul unei UE cosmopolite şi mondialiste, ieşirea din UE şi din NATO...". Scriam aceste rânduri într-un dosar dedicat Extremelor, extremiştilor, extremismelor, publicat de Qmagazine. FN era un partid printre multe altele. Dar demonstraţia de forţă realizată la Paris pe 1 mai, zi internaţională a muncii transformată în campanie anti-Europa face din FN prima forţă extremistă a UE.

 • UKIP refuză o
posibilă alianţă cu Frontul Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UKIP refuză o posibilă alianţă cu Frontul Naţional

  Preşedintele Partidului pentru Independenţa Regatului Unit, Nigel Farage, a respins oferta lansată de liderul Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, prin care formaţiunea britanică era invitată să se alăture mai multor partide din Europa, văzute şi considerate de specialişti, de extremă dreapta, pentru promova un mesaj comun în viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

 • Foreign Affairs: De ce extrema dreaptă din Europa este de partea Kremlinului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foreign Affairs: De ce extrema dreaptă din Europa este de partea Kremlinului

  Chiar dacă Rusia pare să nu aibă prea mulţi parteneri în Occident, mai ales după recentele tensiuni din Ucraina, culminate cu anexarea peninsulei Crimeea, publicaţia „Foreign Affairs” notează că partidele extremiste din Europa reprezintă nişte aliaţi importanţi ai Kremlinului.

 • Zeci de români candidează la alegerile locale din Franţa. Doi dintre ei figurează pe listele partidului anti-imigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de români candidează la alegerile locale din Franţa. Doi dintre ei figurează pe listele partidului anti-imigranţi

  Alegerile locale din Franţa adună la un loc aproape 6.000 de candidaţi străini, 40 dintre aceştia fiind români. Mai mult de atât, doi dintre candidaţii români vin din partea partidului de extremă drepta condus de Marine Le Pen, cunoscut pentru opoziţia faţă de imigranţi. Cu toate acestea, doi români se găsesc pe listele partidului Frontului Naţional, care se opune deschiderii pieţei muncii din UE pentru români şi bulgari.

 • Aduce ascensiunea extremei dreapta decăderea Uniunii Europene?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aduce ascensiunea extremei dreapta decăderea Uniunii Europene?

  2013 a însemnat o ascensiune categorică a grupărilor de extremă dreapta în toată lumea, însă cu un avans fulminant în statele comunitare. Criza şi austeritatea pe care a adus-o aceasta, combinată cu sentiment naţionalist tot mai puternic, au creat terenul propice pe care s-a ridicat cea mai mare ameninţare pentru UE în acest moment.

 • Jean-Marie Le Pen
insultă, din nou, romii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Marie Le Pen insultă, din nou, romii

  Fostul preşedinte al Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a reiterat vineri afirmaţiile pentru care a fost pus să plătească o amendă de 5.000 de euro, susţinând că, „la fel ca păsările”, romii „zboară natural”.

 • Marine Le Pen vrea dizolvarea Adunării Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marine Le Pen vrea dizolvarea Adunării Naţionale

  Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a cerut duminică, odată cu lansarea oficială a campaniei pentru alegerile municipale, dizolvarea Adunării Naţionale a Franţei, potrivit cotidianului francez „Le Monde”.

 • Franţa: Frontul Naţional se debarasează de simpatizanţii nazismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Frontul Naţional se debarasează de simpatizanţii nazismului

  Un membru al principalei formaţiuni de extremă dreapta, candidat la alegerile municipale, a anunţat miercuri că a fost îndepărtat din partidul său după ce a evocat ocupaţia nazistă şi beneficiile colonizării pe reţelele de socializare, relatează AFP.

 • Franţa: extrema dreaptă, în centrul atenţiei la alegerile locale de astăzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: extrema dreaptă, în centrul atenţiei la alegerile locale de astăzi

  Formaţiunea extremistă, Frontul Naţional, conduce scrutinul local din Franţa, transformând în realitate datele ultimului sondaj politic din Hexagon, conform căruia majoritatea francezilor preferă mişcarea de extremă dreapta pe fondul insecurităţii economice şi a unei crize sociale în creştere, relatează AFP.

 • Extrema dreaptă îşi arată muşchii în toată lumea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extrema dreaptă îşi arată muşchii în toată lumea

  În tot mai multe ţări europene, în Statele Unite ale Americii şi în Rusia, partidele de extremă dreapta câştigă teren. Ascensiunea acestor grupări este atât de puternică încât a determinat partidele moderate să preia o parte din promisiunile extremiştilor pentru a atrage o parte din electoratul acestora.

Modifică Setările