friptura - ultimele știri
Unii cercetători văd creșterea pitonilor la scară comercială drept o alternativă durabilă la creșterea animalelor convenționale, în contextul provocărilor legate de securitatea alimentară și de schimbările climatice, potrivit The Guardian, care scrie că acești șerpi ar putea ajunge în meniuri.
Nu toată carnea de vită este potrivită pentru o friptură suculentă, fragedă și aromată. Diversele tipuri de carne se comportă diferit la gătit din cauza texturii și chiar a gustului.
O bucată de carne gătită în unt se topește în gură, dacă ții cont de câteva sfaturi simple. Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul care face friptura suculentă și gustoasă. Este vorba despre cantitatea de unt care se adaugă pentru a face preparatul perfect.
Ni se întâmplă uneori ca după ce am terminat de luat masa, să ne trezim că au rămas bucăți bune de friptură. Oricine a reîncălzit vreodată o bucată de carne știe cât de tare se usucă. Un expert ne sugerează câteva sfaturi.
Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să fie masa ideală de Paște şi cum putem să evităm indigestia, disconfortul abdominal și kilogramele în plus când tentațiile sunt mari.
Nutriționistul Ilona Tudor a dezvăluit pentru „Adevărul” câteva secrete legate de consumul corect de carne, combinații potrivite pentru a fi sănătoși, dar și pentru a nu ne îngrășa.
Pentru a nu ne petrece sărbătorile de iarnă la urgența spitalului, trebuie să respectăm câteva reguli simple, anunță medicii.
Pentru o friptură de miel aromată şi suculentă, gospodinele trebuie să respecte câteva reguli simple. O reţetă cu care nu veţi da greş este cea a regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (E...
Considerată de francezi cea mai rafinată friptură, dar cu gâscă şi raţă, nu din porc, carnea în untură se prepară rapid şi poate fi păstrată câteva luni. Reţeta delicioasă o regăsim la Radu Anton Roman, un reputat gastronom, în lucrarea “Bucate, vinu...
Aranjarea unei mese festive se face cu respectarea mai multor reguli pentru a fi o gazdă desăvărşită. Sfaturile sunt oferite în cartea “Bunele maniere astăzi”, de Aurelia Marinescu.
Dacă nu îţi sună cunoscut numele Salt Bae, dacă nu îi ştii postările de pe Instagram, e aproape imposibil să nu-l cunoşti macar dintr-un meme celebru, în care presară sare, în stilul său unic, pe o friptură. Măcelar, chef, vedetă pe internet: turcul ...
Salt Bae, bucătarul de origine turcă, deschide pe 17 mai, un restaurant în Londra. Printre specialităţile localului se numără şi o friptură de 800 de euro, acoperită în aur de 24 de karate.
Carnea de ied a devenit tot mai populară în ultimii ani şi mulţi o preferă la masa pascală în locul celei de miel, considerând-o o alternativă mai sănătoasă. Totuşi, cele două tipuri de carne sunt diferite. Este, însă, carnea de ied mai sanătoasă?
Într-o ţară fundamental carnivoră ca România, grătarul joacă nu numai un rol alimentar, ci şi un rol social excepţional, nota regretatul gastronom Radu Anton Roman. Pentru ca fleicile aruncate pe jar să fie delicioase trebuie să respectăm însă mai mu...
Salatele par alegerea cea mai bună atunci când vrem să ne păstrăm silueta suplă, dar, în realitate, unele dintre acestea au mai multe calorii decât o friptură, atrag atenţia nutriţioniştii. Salata de boeuf este printre preferatele românilor şi, de ob...
Un preparat inedit şi cu ingrediente sănătoase, friptura de vită cu broccoli şi whisky se pregăteşte rapid şi va fi în mod cert pe gustul invitaţilor dumneavoastră. Cum se pregăteşte această friptură şi care sunt ingredientele de care aveţi nevoie, a...
Un preparat special şi rafinat pentru o masă alături de cei dragi, friptura de raţă în sos de coniac se pregăteşte în aproximativ două ore şi jumătate....
Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.
Sunt zeci şi zeci de feluri de a pregăti o friptură delicioasă de miel. În cele ce urmează, vă prezentăm o reţetă inedită de friptură de miel cu coniac....
Pentru cei care vor să schimbe reţeta tradiţională de friptură de miel, atât de des întâlnită pe mesele românilor de Paşte, experţii recomandă coaste marinate cu muştar şi rozmarin....
În familia ţăranului român, nimic nu se pierdea din mâncarea pe care o pregătea. Aşa au apărut puriceii în zona Munteniei, o mâncare care se prepară din resturi de mămăligă şi carne prăjită, ouă, brânză de burduf sau telemea de oaie....
Nutriţioniştii spun că putem mânca liniştiţi carne de porc cu condiţia să nu fim cardiaci, să nu fie grasă şi să nu se întâmple zilnic....
Preparatul, unul de tradiţie în Ardeal, necesită doar câteva ingrediente, dar e nevoie de câteva zile pentru a pregăti carnea de porc aşa cum trebuie. Untura de porc, de preferat de Mangaliţă, şi usturoiul sunt două ingrediente care completează gustu...
Carnea de pui poate fi preparată în nenumărate feluri, de la fripturi crocante, şniţele, tocăniţe, salate şi până la supe delicioase. Avantajele sunt şi ele numeroase
Sosul alb se poat prepara în zeci de variante, în funcţie de preparatul la care se adaugă. Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă câteva reţete uşor de făcut.
După ce a lucrat în diferite restaurante încă de la vârsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales să împărtăşească câteva dintre trucurile pe care le-a învăţat de-a lungul vremii. Acesta a dezvăluit că niciodată nu aruncă resturile de legume sau cărnu...
Să pregăteşi o friptură gustoasă nu este deloc simplu, însă există o metodă simplă care pe care dacă o urmaţi întocmai veţi obţine un preparat perfect.
Sosul de vişine este un preparat ce poate fi folosit cu succes la diferite fripturi. Se prepară uşor. Bucătarul arădean Adrian Pop ne explică modul de preparare şi ne spune în ce combinaţii culinare poate fi folosit.
Nu trebuie să suferi din cauză că friptura ta este prea tare. O poţi frăgezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.Se poate întâmpla chiar şi celor mai bune gospodine dintre noi – de pildă, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare după ce...
Masa de Paşte conţine, obligatoriu, şi friptură de miel. Pe unii îi deranjează mirosul dat de această carne. Dacă, însă, folosim un baiţ în care ţinem carnea timp de câteva ore, mirosul neplăcut va dispărea aproape de tot.
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment pentru organism şi compania ideală pentru orice friptură. Cea mai bună salată se face cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar....
Preparată corect, carnea de porc este fragedă şi aromată. Pentru un plus de gust, o poţi servi cu ardei copţi, în care ai adăugat un ardei iute....
Alături de o garnitură de cartofi copţi sau alte legume, friptura de porc la tavă nu lipseşte de pe mesele românilor. Deci, cine doreşte o porţie?...
Delicioasele rulouri de friptură în sos de oţet balsamic sunt însoţite de legume tăiate subţire. Sosul este un plus de aromă care face din acest preparat unul special, unul pe care îl poţi găsi în meniurile marilor restaurante din întreaga lume....
A fost o vreme în care românii se vedeau milionari dintr-o afacere nouă şi simplă: creşterea struţilor. Numai că reţeta succesului în afacerile cu struţi nu e chiar aşa de simplă, dar carnea de struţ rămâne la fel de delicioasă....
Un deliciu pe gustul oricărui gurmand este această friptură de vită cu morcovi şi mentă! Prepari friptura după gust, o laşi cât vrei pe grătar, dar o poţi pregăti şi în tigaie. Şi ornează cu felii de usturoi....
Dacă vrei o cină uşoară, dar delicioasă poţi prepara această friptură de vită cu usturoi şi rozmarin. Nu ai nevoie neapărat de garnitură, dar poţi pune lângă o porţie de orez sau de piure de legume.
Dacă vrei să-i bucuri pe cei dragi cu un preparat deosebit, încearcă această reţetă de friptură de vită cu sos de unt şi usturoi. Poţi însoţi fritpura cu o garnitură de piure de cartofi, ori de mazăre sau orez.
Românii s-au obişnuit să mănânce gras şi condimentat şi, pe deasupra, să consume şi băuturi alcoolice, pe considerentul că nu li se poate întâmpla nimic rău, pentru că aşa mâncau şi strămoşii noştri. Nimic mai greşit. Secţiile de gastroenterologie su...
Această pulpă de porc la cuptor cu lămâie, usturoi şi cimbru se va dovedi a fi incredibil de fragedă şi de gustoasă. O idee genială pentru felul principal, cu ingrediente simple şi un gust fenomenal....
Am pregătit pentru voi o reţetă absolut delicioasă de friptură picantă cu rozmarin. Ai nevoie de mai mult timp pentru a o prepara, pentru că această carne trebuie să fie fragedă, dar, rezultatul final merită cu prisosinţă întreaga osteneală....
Vrei să slăbeşti, dar nu reuşeşti să treci şi la acţiune? Simţi că te-ai înfometa alegând una dintre dietele despre care ai citit până acum şi că nu ai rezista să o urmezi mai mult de trei zile?
Într-adevăr, e vremea grătarelor şi trebuie să fim pregătiţi pentryu orice ieşire în aer liber cu familia ori cu prietenii. Dar pentru asta ai nevoie de idei. Una dintre ele poate veni chiar de la noi, care îţi propunem o delicioasă reţetă de friptur...
Se apropie Sfintele Sărbători de Paşte, iar gospodinele încep deja să îşi facă planuri pentru mesele festive. Tradiţia spune că de Paşte se mănâncă preparate din carne de miel, ciorba, friptura şi drobul fiind garnitura pe care o găsim în mai toate b...
Performanţele grătarului-cuptor portabil Roccbox, lansat de un producător britanic, face de ruşine orice tip de grătar clasic. Se încinge până la 500 de grade Celsius în 15 minute şi o pizza este gata în 90 de secunde.
Pregătită cum trebuie, carnea de viţel este suculentă şi fragedă şi se poate asocia cu multe garnituri, la mesele speciale. Lasă friptura câteva minute să se aşeze, înainte să o tai, pentru ca fibrele să se relaxeze....
Cei care iubesc mâncarea bună, preocupaţi de detalii gastronomice, de la temperatură la ce anume să folosească în tigaie - unt sau ulei - vor încerca cu siguranţă următoarea reţetă de friptură preparată la tigaie....
În timp ce unii au început deja cumpărăturile pentru prepararea unei mese îmbelşugate de sărbători, alţii apelează la firmele care se ocupă de pregătirea unor preparate delicoase pe care le livrează direct la casele doritorilor. „Adevărul“ vă spune c...
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Cea mai bună salată se face însă cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar, la care se adăugă puţin hrean....
Uşor de gătit şi cu o savoare cu totul aparte este friptura de Turda. La origini mâncare secuiască, friptura de Turda este şi azi un preparat cu care oricând vă puteţi impresiona musafirii. Despre în ce constă secretul acesteia ne spune universitarul...
Chef Jose Garces, proprietarul mai multor restaurante, printre care şi Rural Society din Washington, bazat pe preparate la grătar, prezintă o reţetă delicioasă, inedită, pentru friptură....
Resturile de cozonac, ouă roşii şi drob rămase de la masa de Paşte pot fi folosite în aşa fel încât să nu ajungă la gunoi. Cozoacul poate fi transformat în tort sau prăjitură, ouăle pot fi umplute, iar drobul poate fi folosit la salată. Bucatarii spu...
La masa de Paşte trebuie să se mănânce cantităţi mici din fiecare aliment, cel mult două ouă, friptură de miel cu legume verzi, nu cu paste făinoase sau cartofi, care îngreunează digestia, iar la desert, doar o felie de pască sau cozonac.
În această perioadă a anului, sistemul digestiv ne e pus la grea încercare, cu atâtea preparate tradiţionale şi bunătăţi hipercalorice, stropite din belşug cu vin sau cu tărie. Pentru evitarea neplăcerilor, medicii ne îndeamnă la cumpătare şi recoman...
Masa îmbelşugată de Crăciun îi poate trimite pe unii dintre noi direct în spital, dacă se mănâncă fără măsură, iar alimentele sunt stropite din belşug cu alcool....
Bărbaţii nu sunt excitaţi doar de lucruri evidente, precum blugii mulaţi pe un posterior bombat, ci şi de acţiuni pe care vigilenţa feminină le scapă din vedere, cum ar fi recunoaşterea unei băuturi de calitate sau purtarea unei lenjerii lejere, din ...
Strângem idei pentru meniurile de sărbătoare (din zilele de Crăciun, de Revelion si nu numai) si din acest motiv adunăm şi le dăm mai departe, împărţindu-le cu voi. Nu e rău să ai cât mai multe variante, pentru a avea de unde alege şi pregăti cele ma...
Secretul şi farmecul acestei reţete stă tocmai în acest sos senzaţional de smântână. Îl vei obţine numai dacă urmezi paşii recomandaţi de noi la prepararea lui.