Stiri despre friedrich nietzsche

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a destrămat prietenia dintre Nietzsche şi Wagner. „M-a insultat mortal”

  Pe compozitorul Richard Wagner şi pe filosoful Friedrich Nietzsche i-a legat, la un moment dat, o strânsă şi sinceră prietenie. Totuşi, aceasta avea să se termine odată cu schimbarea viziunii lui Nietzsche, când Wagner devenea din speranţa salvării culturii germane, un individ care corupea „muzica viitorului”.

 • Liviu Dragnea a reuşit, în sfârşit, să ucidă Statul Paralel.
Va avea şi el soarta lui Nietzsche?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea a reuşit, în sfârşit, să ucidă Statul Paralel. Va avea şi el soarta lui Nietzsche?

  Dacă privim mitingul PSD ca pe o problemă de matematică, extrasă din capitolul referitor la teoria mulţimilor, putem lesne constata că Liviu Dragnea a reuşit, poate fără să vrea, o performanţă de care nimeni nu-l credea în stare - nici măcar el: să ucidă Statul Paralel înainte chiar ca existenţa acestuia să fi fost dovedită. Cu o dilemă similară s-a confruntat, la vremea lui, marele filosof german Friedrich Nietzsche.

 • Imaginea care i-a declanşat filosofului Friedrich Nietzsche căderea nervoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Imaginea care i-a declanşat filosofului Friedrich Nietzsche căderea nervoasă

  „Dumnezeu a murit” este una dintre cele mai cunoscute fraze ale filosofului german Friedrich Nietzsche, iar semnificaţia ei şi, în general, a filosofiei lui Nietzsche, au fost interpretate diferit de-a lungul timpului, astfel că gânditorul a ajuns să devină un reprezentant al unor idei pe care nu le-a susţinut neapărat. Chiar şi aspecte ale vieţii sale au fost puse sub semnnul interpretării, printre care şi boala de care Nietzsche a suferit.

 • Cazul Wagner. „Muzica e femeie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Wagner. „Muzica e femeie“

  Personalitate centrală a secolului al XIX-lea, Richard Wagner este un prototip al romantismului, nu numai prin opera sa, ci şi prin viaţa zbuciumată, cu triumfuri şi episoade mai puţin fericite. Spunea în tinereţe că vrea să fie un Shakespeare înainte de a fi un Beethoven. Filosoful  Friedrich Nietzsche a iubit-o pe soţia compozitotului, Cosima Wagner, acest triunghi conjugal influenţându-i creaţia.