Stiri despre francois mitterand

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rusia, un actor istoric al alegerilor din Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia, un actor istoric al alegerilor din Franţa

  Rusia nu şi-a ascuns niciodată preferinţele la diferite alegeri importante şi s-a manifestat ca atare şi în campania pentru alegerile prezidenţiale din Franţa. Tradiţia datează încă din timpul Uniunii Sovietice.

 • Amintirile unui fost ministru de Externe francez despre Revoluţia română: Ion Iliescu, instigatorul principal al loviturii de stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintirile unui fost ministru de Externe francez despre Revoluţia română: Ion Iliescu, instigatorul principal al loviturii de stat

  Roland Dumas a fost ministru de Externe aproape un deceniu pe vremea preşedintelui socialist François Mitterrand, apoi preşedintele al Consiliului Constituţional. Avocat de meserie, Dumas, astăzi în vârstă de 93 de ani, publică o serie de „secrete de stat“ sub titlul „Incorect politic“. În cele aproape 700 de pagini de memorii, Dumas evocă de câteva ori şi România anilor '90.

 • Putin ştie ce înseamnă puterea în lumea modernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin ştie ce înseamnă puterea în lumea modernă

  Dacă trăim într-o lume civilizată trebuie să avem răbdare şi cu punctele de vedere exprimate de partea cealaltă, răsăriteană, aflată dincolo de frontiera estică a NATO. Din această perspectivă, interviul acordat unor jurnalişti francezi, cam nerăbdători şi oarecum panicarzi, de către preşedintele Rusiei, merită şi o altă lupă de evaluare publică.

 • Un mister: Banii ceruţi lui Ceauşescu de François
Mitterrand
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un mister: Banii ceruţi lui Ceauşescu de François Mitterrand

  Scriam în textul anterior, tipărit luni, 3 martie 2014, că amânarea primei ediţii a emisiunii „Om cu carte“, programată să aibă loc marţi, 4 martie 2014, pe TVR2, va fi o amânare sine die şi nu peste doar o săptămână.

 • Coabitarea pe modelul „Je m’en fiche!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coabitarea pe modelul „Je m’en fiche!”

  Ce presupune ruperea acordului de colaborare instituţională? Poate implica blocaje, poate conduce la o criză politică, dar coabitarea, ca fenomen, nu va dispărea decât în momentul în care Puterea îmbracă din nou veştminte monocrome, oricum s-ar traduce asta în realitate. Momentan, au reapărut declaraţiile privind suspendarea Preşedintelui.

 • Arborele genealogic al „bebeluşului regal”: Vlad Ţepeş, George Washington, Francois Mitterand şi Ellen DeGeneres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arborele genealogic al „bebeluşului regal”: Vlad Ţepeş, George Washington, Francois Mitterand şi Ellen DeGeneres

  În vreme ce în Marea Britanie se fac ultimele pregătiri pentru venirea pe lume a bebeluşului regal, experţii de la „Revista franceză de genealogie” au realizat un impresionant arbore genealogic. Astfel, aflăm că primul născut al ducelui şi ducesei de Cambridge este înrudit cu primul preşedinte american, George Washington, cu fostul preşedinte francez Francois Mitterand şi cu prinţii Dracula, scrie AFP.

 • Moldova lor, Moldova noastră...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova lor, Moldova noastră...

  Când am poposit în studioul central, al postului american de televiziune NBC News m-a surprins replica unei doamne ce conducea, cu o mână de fier, tot ceea ce ţinea de latura editorială a fluxurilor succesive de ştiri. Uitându-se la noi, oaspeţii europeni, americanca îmbrăcată în negru, ne-a spus scurt: "- Cine vrea, din Europa, să aibă vizibilitate la noi, vine în studiourile NBC sau ABC, deoarece CNN nu există, în Statele Unite."

Modifică Setările