Stiri despre fotoreportaj

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTOREPORTAJ. Când filmului nu-i mai ajunge Clujul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ. Când filmului nu-i mai ajunge Clujul

  De cum ajungi în gară, Clujul se arată mai colorat: afişe ale filmelor, bannere cu actori, ba parcă şi mirosul care te întâmpină are un „aer cinematografic“. Pentru că de 14 ani încoace, în oraşul de pe Someşul Mic se întâmplă Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cel mai mare festival de film de la noi.

 • Cele mai bune fotografii documentare ajung la Bucureşti, în expoziţia World Press Photo din Piaţa Universităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune fotografii documentare ajung la Bucureşti, în expoziţia World Press Photo din Piaţa Universităţii

  Fotojurnalismul la cel mai înalt nivel este prezentat la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în 140 de fotografii ce fac parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo. Expoziţia este deschisă în perioada 8 – 29 mai, în Capitală, fiind montată în peste 100 de locuri din aproape 50 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

 • FOTOGALERIE: Imagini rare din istoria Hunedoarei: Iată cum arăta Castelul Corvinilor în secolul trecut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE: Imagini rare din istoria Hunedoarei: Iată cum arăta Castelul Corvinilor în secolul trecut

  Cel mai reprezentativ monument istoric din zona Hunedoarei, Castelul Corvinilor, a trecut prin numeroase schimbări de-a lungul secolului XX. Imaginea impunătoare a edificiului la poalele căruia s-a dezvoltat municipiul Hunedoara nu a putut fi umbrită nici măcar de mega-construcțiile siderurgiei hunedorene, care au ocupat împrejurimile castelului pe zeci de hectare.

 • Bucureştiul, în primele zile de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul, în primele zile de război

  La 70 de ani de la comanda lui Antonescu, „Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!“, revista „Historia” aduce în faţa marelui public, într-un număr tematic, dosarul zilei de 22 iunie 1941. Un fotoreportaj vă arată Bucureştiul în primele zile de mobilizare, iar ofiţerul Vladimir Kiriţescu povesteşte, în volumul său de memorii, care era starea de spirit a Capitalei la debutul războiului.

 • FOTOREPORTAJ: Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Lacul Cinciş, splendoarea transformată în deponeu, de petrecăreţi

  Sute de hunedoreni au profitat de vremea frumoasă din ultimele zile, pentru a se relaxa pe malul Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare zone de agrement din judeţul Hunedoara. Una dintre atracţiile lacului a fost biserica părăsită. Petrecăreţii au lăsat în urma lor mormane de gunoaie.

 • Japonia - tărâmul dezastrelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Japonia - tărâmul dezastrelor

  Tulburaţi de cutremure, taifunuri, tsunamiuri, incendii şi erupţii vulcanice – ca să nu vorbim despre un atac nuclear şi terorism – Japonia a fost, de-a lungul secolelor, tărâmul dezastrelor, astfel fiind portretizată în cultura populară, de la artă şi literatură până la filmele cu monştrii gigantici.

 • FOTOREPORTAJ: Agricultură după blocurile gri, în
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Agricultură după blocurile gri, în "Micul Texas" din Hunedoara

  Sute de familii care trăiesc la bloc, în cele mai sărace două cartiere din municipiu au transformat terenurile din jurul stabilimentelor în ferme de subzistenţă. Zona Micro 7 a Hunedoarei, cunoscută sub numele de „Micul Texas” din cauza răfuielilor din trecut între găştile de cartier, a devenit un loc al fermierilor de la bloc.

 • FLASH: Top 10 balcanisme surprinse pe străzile oraşului Deva FOTOREPORTAJ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FLASH: Top 10 balcanisme surprinse pe străzile oraşului Deva FOTOREPORTAJ

  Vorbim de balcanism şi înţelegem că e un termen depreciativ, dar avem o problemă atunci când trebuie să-l arătăm cu degetul. Şi asta pentru că balcanismul nostru stă în detalii. ADEVĂRUL vă prezintă mostre de balcanism stradal aşa cum ar fi ele percepute imediat de ochiul  unui turist occidental aflat în trece prin Deva

 • Au moştenit viaţa de refugiat din tată în fiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au moştenit viaţa de refugiat din tată în fiu

  Nu au avut niciodată drept de proprietate, cetăţenie sau şansa de a călători în străinătate Tot ce au avut a fost familia şi speranţa că într-o zi vor deveni liberi. De câteva luni, drumul lor spre o viaţă nouă „poposeşte" la Timişoara.

 • FOTOREPORTAJ: Fulgii iernii le-au dat culoare nopţilor în Hunedoara şi Deva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Fulgii iernii le-au dat culoare nopţilor în Hunedoara şi Deva

  Ultimele zăpezi au transformat cele două municipii în tărâmuri de vis. A nins tumultuos, iar fulgii de omăt i-au înviorat pe hunedorenii apăsaţi de povara celor 11 luni scurse din acest an. Strălucirea iernii a acoperit Deva şi Hunedoara, iar nopţile nu mai par la fel de întunecoase.

 • Amintiri din viitorul fotoreportajului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintiri din viitorul fotoreportajului

  Ascensiunea presei online nu va însemna decăderea fotografiei cu tematică socială din ziare, arată expoziţia de la Los Angeles. „Cum va fi cu putinţă fotoreportajul în era internetului?“ este întrebarea centrală a evenimentului expoziţional de la Muzeul J. Paul Getty din Los Angeles.

Modifică Setările