Stiri despre fosta iugoslavie

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce încearcă Rusia să destabilizeze Balcanii? INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce încearcă Rusia să destabilizeze Balcanii? INFOGRAFIE

  Moscova sprijină actori politici care în mod conştient perturbă procesul de democratizare şi profită de instabilitatea din statele fostei Iugoslavii pentru a împiedica integrarea lor în Uniunea Europeană. UE şi Statele Unite resping ideea unei redesenări a frontierelor în Balcanii de Vest .

 • Turism în Kosovo?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism în Kosovo?

  Poate fi Kosovo o destinaţie turistică? În condiţiile în care regiunea nu este recunoscută de România, mulţi dintre noi ar încerca să o evite. Anul acesta am avut însă ocazia de a realiza un circuit istoric alături de agenţia de turism “Geoarhiva”. Încă de la început am fost informaţi că pe teritoriul provinciei se poate intra doar cu paşaportul şi că este recomandat să evităm discuţiile politice cu privire la statutul acesteia.

 • Serbia se teme de un nou război în Balcani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serbia se teme de un nou război în Balcani

  Serbia şi Rusia au condamnat recentele declaraţii despre o posibilă unificare a Albaniei cu Kosovo făcute de premierul albanez Edi Rama şi avertizează că astfel de declaraţii măresc riscul unui nou război în Balcani.

 • Serbia îşi roagă locuitorii să nu arunce grenadele la gunoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serbia îşi roagă locuitorii să nu arunce grenadele la gunoi

  Guvernul sârb a rugat locuitorii ţării să nu mai arunce grenadele sau alte tipuri de arme şi muniţii la gunoi. Astfel oficialii speră să minimizeze numărul accidentelor, în timp ce impune şi un control mai strict asupra armelor, multe dintre ele ilegale, rămase după războaiele care au măcinat fosta Iugoslavie în anii '90.

 • Croaţia intră în Uniunea Europeană, frustrarea rămâne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Croaţia intră în Uniunea Europeană, frustrarea rămâne

  Există o anumită ironie în aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană. Evenimentul se întâmplă tocmai când britanicii sunt din ce în ce mai convinşi că trebuie să părăsească uniunea, când grecii au văzut că darurile trebuie plătite cu dobânzi mari, când românii şi bulgarii şi-au dat seama că străzile din capitalele occidentale nu sunt pavate cu aur. Însă aderarea târzie a Croaţiei este o nedreptate.

 • Severineanul Nicu Pocruianu şi-a riscat viaţa pentru a scăpa de comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Severineanul Nicu Pocruianu şi-a riscat viaţa pentru a scăpa de comunism

  Avea faimă, bani, o soţie frumoasă şi trei copii. Era şeful formaţiei „Zodiac" şi cânta la „Parc", cel mai bun restaurant din Drobeta Turnu Severin la acea vreme. Virtuos acordeonist dar înzestrat şi cu o voce frumoasă, în repertoriul lui Nicu Pocruianu se regăseşte numai muzică de calitate. Şi cu toate acestea a ales să plece din ţară pe timpul comuniştilor. Cazul lui Nicu Pocruianu nu este însă singular. Oameni dintre

Modifică Setările