Stiri despre foreign policy

  102 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alegeri SUA 2016. Trump, singur împotriva tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri SUA 2016. Trump, singur împotriva tuturor

  Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, candidatul republicanilor, Donald Trump, rămâne din ce în ce mai singur. După ce a pierdut recent sprijinul multor colegi de partid, revoltaţi de limbajul folosit de prezidenţiabil la adresa femeilor, Donald Trump este pus la zid şi de marile publicaţii americane, multe strângând rândurile în jurul democratei Hillary Clinton.

 • După Brexit, atentate la Istanbul. Ce se întâmplă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După Brexit, atentate la Istanbul. Ce se întâmplă?

  Atentatele sângeroase de la Istanbul readuc în atenţia lumii terorismul ca principală ameninţare la siguranţa publică. Brexit-ul a trimis unde de şoc în întreaga lume, arătând cât de fragilă este realitatea în care trăim şi cât de repede se schimbă.

 • Dezbatere Foreign Policy: Trump câştigă New
York-ul, dar va obţine miliardarul nominalizarea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Foreign Policy: Trump câştigă New York-ul, dar va obţine miliardarul nominalizarea?

  Hillary Clinton şi Donald Trump au obţinut victorii majore în preliminariile din statul New York. Pentru doamna Clinton, victoria împotriva lui Sanders se profilează din ce în ce mai clar. În tabăra republicană, incertitudinile persistă, în ciuda succesului lui Trump în statul său natal. Va fi împiedicat controversatul miliardar să obţină nominalizarea? Care sunt scenariile?

 • Adevărul Live: Ofensiva Rusiei
la Marea Neagră. Cum răspund americanii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Ofensiva Rusiei la Marea Neagră. Cum răspund americanii?

  Ţările din Europa de Est se întreabă dacă în urma evoluţiilor geopolitice de la graniţa Occidentului cu Rusia securitatea lor este asigurată. SUA a luat măsuri de creştere a prezenţei militare în Europa de Est, dar sunt ele suficiente? Ce capacităţi militare a instalat Rusia la Marea Neagră, mai ales după anexarea Crimeei? Care este răspunsul american? La ce să ne aşteptăm de la summitul NATO din această vară de la Varşovia?

 • Foreign Policy: Alegeri cruciale în SUA şi Germania. Se clatină poziţia Angelei Merkel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foreign Policy: Alegeri cruciale în SUA şi Germania. Se clatină poziţia Angelei Merkel?

  Alegeri primare cruciale ieri în SUA: Florida, Ohio şi alte patru state i-au propulsat pe Clinton şi Trump detaşat în faţa contracandidaţilor, dar situaţia alegerilor generale din noiembrie pare şi mai neclară. Alegeri regionale şi în Germania, duminica trecută, văzute drept un test al politicii Berlinului faţă de refugiaţi, dar nu numai: CDU se află pe o pantă descendentă. Se clatină poziţia Angelei Merkel? Ce înseamnă asta pentru Europa?

 • VIDEO Foreign Policy: Vin roboţii peste noi, iar noi suntem cu mintea-n cloud!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Foreign Policy: Vin roboţii peste noi, iar noi suntem cu mintea-n cloud!

  O firmă din România a lansat o soluţie de tip inteligenţă artificială pentru piaţa americană, care face singură, pe loc, ceea ce făceau până acum 300 de filipinezi lucrând zile întregi. Multinaţionalele din domeniul IT se bat să ocupe piaţa de cloud, dar recunosc că de-abia învaţă ce este acesta şi ce poate face.

 • FP Live, ora 12.00: Putem evita sfârşitul Europei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FP Live, ora 12.00: Putem evita sfârşitul Europei?

  Criza refugiaţilor şi atacurile teroriste pun in discuţie existenţa Europei aşa cum o cunoaştem acum. Se vorbeşte despre desfiinţarea spaţiului Schengen, se ridică garduri de sârmă ghimpată la frontiere. Partidele naţionaliste şi extremiste câştigă teren în timp ce vocile anti-europene sunt din ce în ce mai puternice.

 • FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FP Live, ora 11.00: Criza refugiaţilor dezvăluie slăbiciunile UE

  Uniunea Europeană îşi trădează valorile şi principiile cu fiecare zi în care lasă fără reacţie drama umanitară a refugiaţilor, care se desfăşoară pe teritoriul ei. Va reuşi UE să dea un răspuns unitar integrării acestora, dar şi să rezolve cauza acestui flux masiv-conflictul din Siria? Ce are România de făcut?

 • Foreign Policy: Europa continuă să vrea gaz de la Vladimir Putin. „Puterea stă în mâinile companiilor, nu în ale guvernelor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Foreign Policy: Europa continuă să vrea gaz de la Vladimir Putin. „Puterea stă în mâinile companiilor, nu în ale guvernelor“

  Europa a petrecut ani întregi încercând să se elibereze de dependenţa de gazul rusesc şi de capriciile preşedintelui Vladimir Putin. Aşadar, de ce continentul se înhamă la un nou gazoduct ce va menţine Europa „ostatică“ Rusiei şi dispusă şantajului în următoarele decenii?, se întreabă Keith Johnson pentru „Foreign Policy“.

 • Adevărul LIVE, ora 12.00: Poate fi salvată
Grecia cu adevărat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul LIVE, ora 12.00: Poate fi salvată Grecia cu adevărat?

  Este Grecia un eşec de neocolit al Uniunii Europene? Iată întrebarea fundamentală legată de criza greacă. De şase ani Atena se angajează să respecte planri de reformă a statului, dar situaţia nu s-a îmbunătăţit cu nimic. Acelaşi sistem ineficient, aceeşi structură clientelară sufocă statul şi finanţele Greciei. Există soluţii pe termen lung?

 • 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane în dezbatere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane în dezbatere

  Fundaţia Universitară a Mării Negre (www.fumn.eu), în parteneriat cu ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy România, organizează dezbaterea publică prilejuită de celebrarea a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane.

 • Dezbatere Foreign Policy, ora 12.00: Europa şi Rusia - condamnate la confruntare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere Foreign Policy, ora 12.00: Europa şi Rusia - condamnate la confruntare?

  Relaţiile dintre Europa şi Rusia s-au agravat, după publicarea listei negre a persoanelor declarate indezirabile de Moscova - printre care şi cinci români. Secretarul General NATO Jens Stoltenberg afirmă că are informaţii precise că Rusia a transferat armament greu rebelilor din Ucraina, care se pregăteşte pentru posibilitatea unei invazii ruseşti masive.

 • Adevărul Live: Tsunami scoţian
la alegerile din Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Tsunami scoţian la alegerile din Marea Britanie

  Premierul David Cameron a câştigat alegerile legislative din Marea Britanie şi urmează să vadă la încheierea numărătorii voturilor dacă are majoritatea necesară pentru o guvernare monocoloră în noul mandat. Dar marele performer al scrutinului este Partidul Naţional Scoţian, care a obţinut aproape toate colegiile din Scoţia.

 • „Psihologia poporului român” i-a adus clujeanului Daniel David premiul pentru „Cercetare” la Gala Foreign Policy România 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Psihologia poporului român” i-a adus clujeanului Daniel David premiul pentru „Cercetare” la Gala Foreign Policy România 2015

  Psihologul Daniel David a primit premiul pentru ”Cercetare” la Gala Foreign Policy România 2015. Juriul a remarcat lucrarea clujeanului intitulată „Psihologia poporului român” din care rezultă că „trecem uşor dintr-o stare emoţională în alta, avem o autonomie redusă, suntem ambiţioşi, dar şi indisciplinaţi”.

 • Top 100 FP România/ 2014 – Politică/ Administraţie/ Justiţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 100 FP România/ 2014 – Politică/ Administraţie/ Justiţie

  Finalul anului trecut, şi totodată al celor 25 de ani de tranziţie, a adus un preşedinte votat pentru a fi „altfel” – susţinătorii din stradă i-au pus pe masă şi foaia de parcurs. Cu tot ce i s-a imputat Guvernului, nu doar în perioada electorală, câţiva miniştri au punctat pozitiv. Avem un nou comisar european şi propunători de politici din afara sistemului politic – iar un tată a modificat o practică politică din Educaţie!

 • Glorificarea geniului şi triumful mediocrităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Glorificarea geniului şi triumful mediocrităţii

  Editorialul semnat de David Rothkopf în paginile revistei americane Foreign Policy este un adevărat barometru al societăţii actuale. De aproximativ un an, tema abordată în articolele sale este declinul puterii Statelor Unite ale Americii, principalul partener strategic al ţării noastre.

Modifică Setările