Stiri despre fonduri europene

  2685 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sporuri cât un salariu la Primăria Timişoara pentru fonduri europene care nu se văd
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sporuri cât un salariu la Primăria Timişoara pentru fonduri europene care nu se văd

  Atmosfera  „fierbe” după ce mai multe persoane din Primăria Timişoara au încasat un spor de 75 la sută la salariu pe motiv că lucrează la accesarea fondurilor europene. Surse din primărie spun că numărul celor care iau sporul ajunge la 70. Oficial însă, reprezentanţii primăriei spun că doar 10 persoane primesc salariul umflat şi cu 800 de lei lunar.

 • SMURD-ul Regional ameninţat din nou cu blocaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SMURD-ul Regional ameninţat din nou cu blocaj

  Echipamentele moderne pentru intervenţii în situaţii de urgenţă nu vor ajunge prea curând în Moldova. Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean va fi din nou contestată.

 • „Clujul a atras aproape 800 de milioane de euro de la UE“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Clujul a atras aproape 800 de milioane de euro de la UE“

  Conform prefectului Florin Stamatian, din totalul proiectelor depuse de instituţiile publice până la sfrâşitul lunii iulie, au fost încheiate 102 contracte de finanţare, în valoare de 769 de milioane euro. Până la momentul actual s-au făcut plăţi în valoare de 56 de milioane euro, pentru 33 de proiecte.

 • Piteşti: Fermier prins cu mâna-n sacul cu bani europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piteşti: Fermier prins cu mâna-n sacul cu bani europeni

  Gheorghe Tomescu, fermier în comuna Mălureni este acuzat că ar fi săvârşit infracţiunea de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

 • Legile proaste şi jocurile de interese au alungat banii de la UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legile proaste şi jocurile de interese au alungat banii de la UE

  Contestarea pe bandă rulantă a licitaţiilor a blocat şi în Dobrogea mai multe proiecte în valoare de zeci de milioane de euro. Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională „Sud- Est", Luminița Mihailov, spune că una dintre problemele cu care s-a confruntat în aprobarea şi finanţarea proiectelor este incoerența legislativă a achizițiilor publice.

 • Oraşe recostruite din fonduri europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşe recostruite din fonduri europene

  Teoria „Primul venit, primul servit" a fost aplicată în Timiş de Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi. El a reuşit din 2004 să atragă fonduri de 1.000 de euro pe cap de locuitor.

 • Ardealul a luat doar 40% fondurile UE pe care le putea folosi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ardealul a luat doar 40% fondurile UE pe care le putea folosi

  Regiunea Nord-Vest, care geografic corespunde Transilvaniei de Nord, a folosit puţin peste o treime din suma totală a fondurilor alocate prin Programul Operaţional regional adică 488,28 de milioane de euro.

 • Lucrările de pe strada Griviţei dau coşmaruri brăilenilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrările de pe strada Griviţei dau coşmaruri brăilenilor

  193 de stâlpi vor fi montaţi în etapa următoare în porţiunea cuprinsă între străzile Eremia Grigorescu şi Carantina. Atât locatarii străzii, cât şi o parte dintre consilierii locali cred că lucrările la Griviţa se fac în pas de melc. Primăria speră ca de acum încolo firma care a câştigat licitaţia să respecte graficul.

 • CLUJ: Primarul care a spus „nu” fondurilor europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CLUJ: Primarul care a spus „nu” fondurilor europene

  Feleacu se poate lăuda cu o „realizare” unică: este singura localitate din judeţul Cluj care nu a cerut bani de la UE. Din toate cele 74 de comune din judeţul Cluj, Feleacu este singura care nu a depus niciun proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional, chiar dacă prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) existau fonduri pentru introducerea canalizării şi a apei potabile.

 • Proiecte blocate de creşterea TVA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiecte blocate de creşterea TVA

  Reabilitarea mai multor drumuri judeţene sau a unor imobile este „în aer“, după ce autorităţile au constatat că devizul lucrărilor a crescut. Consiliul Judeţean şi zeci de primării doljene trebuie să facă rost de câteva milioane de lei pentru a compensa mărirea TVA pentru proiectele cu fonduri europene.

 • Habar n-au să ia banii promişi de Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Habar n-au să ia banii promişi de Uniunea Europeană

  Doar o primărie buzoiană, din 46 câte au trimis cereri de finanţare, va primi fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţii. Buzoienii au ratat şansa de a obţine milioanele de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitare de drumuri, şcoli sau reţele de apă, pentru că primarii lor nu au scris corect cererile.

 • Nereguli la cheltuirea fondurilor europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nereguli la cheltuirea fondurilor europene

  În urma controalelor realizate de către Oficiul European de Luptă Antifraudă, au fost constatate neregularităţi în derularea investiţiilor. Valoarea totală a datoriilor reprezintă aproximativ 1,8% din absorbţia fondurilor europene nerambursabile puse la dispoziţia României prin Programul SAPARD.

 • Pompierii, echipaţi cu nouă maşini noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pompierii, echipaţi cu nouă maşini noi

  Cinci autospeciale cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD şi o autospecială de descarcerări vor întregi parcul auto al pompierilor bistriţeni. Maşinile sunt cuprinse într-un plan interjudeţean de înnoire a echipamentelor ISU din zona Transilvaniei şi  sunt finanţate din fonduri europene şi ale Consiliului Judeţean

 • Banii vin greu şi se duc repede
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii vin greu şi se duc repede

  Aceasta este părerea administratorilor unor microîntreprinderi care au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor. Şapte microîntreprinderi din judeţul Sălaj au reuşit până acum să obţină fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru dezvoltarea afacerii. În total, sumele obţinute de aceste firme se ridică la 1,3 milioane de lei. Administratorii firmelor spun însă că au fost nevoiţi să găs

 • Iaşi: Drum cu găuri record spre Vaslui, refăcut pe bani europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Drum cu găuri record spre Vaslui, refăcut pe bani europeni

  Pe cel mai avariat tronson de drum judeţean, DJ248 Iaşi-Vaslui, vor începe lucrările de asfaltare în această vară.Pe cel mai avariat tronson de drum judeţean, DJ248 Iaşi-Vaslui, vor începe lucrările de asfaltare în această vară.

 • Iaşi: Plaje şi terenuri de sport în zona de agrement Ciric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Plaje şi terenuri de sport în zona de agrement Ciric

  La mijlocul lunii august, şefii Primăriei Iaşi vor organiza licitaţia pentru execuţia lucrărilor de amenajare a zonei Ciric. Investiţia este estimată la peste 40 de milioane de lei, 50% din fonduri fiind achitate de municipalitate, iar restul este contribuţia Uniunii Europene.

Modifică Setările